Eksyneellä Ilveksellä Kantola kaskessa

LIIGA / Ennakko
Kai Kantola palaa sopivasti viime kauden joukkuettaan vastaan olevaan otteluun.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Vakuuttavasti jo pitkän tovin esiintynyt, mutta Pelicansiin tiistaina kompastunut Blues saa vieraakseen punaisen langan hukanneen Ilveksen. Isojen pisteiden ottelusta ei voi odottaa maalijuhlaa, vaan Espoossa nähtäneen tarkkaa pelaamista.

Ottelusta voi odottaa paitsi tasaista, myös vauhdikasta kohtaamista. Blues on ottelun suosikki paitsi kotiedun, myös erikoistilannepelin vuoksi.

Bluesin ylivoimapelaaminen on ollut äärimmäisen tehokasta: kiekko liikkuu ja järkeviä laukauksia satelee. Ilveksen ylivoima taas on ollut heikkoa, mutta ykkösparissa Tommi Kivistön kanssa pelaava tuore vahvistus Blake Kessel saattaa olla hyödyksi tällä saralla.

Blues on ollut viime aikoina yksi Liigan vahvimpia nippuja muutenkin, kuin ylivoimapelin osalta. Peruspelaaminen on erinomaisella tolalla, mistä kertoo vasta tiistaina Lahdessa katkennut peräti kahdeksan ottelun voittoputki. Ilveksellä taas on erikoinen tilanne. Lähtökohtaisesti kokoonpano on varsin hyvä ja siinä on leveyttä viime aikojen hankintojen jälkeen.

Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkolan harmiksi punainen lanka pelistä on kuitenkin ollut hieman hukassa. Joukkue hävisi kotonaan lukemin 0-6 Lukolle, ja 4-2-vierasvoitossa SaiPasta pelillinen esitys ei ollut läheskään niin vakuuttava kuin tuloksesta voisi päätellä. Aleksi Mustosen johtama junioriketju on pudonnut täysin kuvasta.

Sairastuvilla rotaatiota

Junnuketjun laituri Roope Hintz nousi ykkösketjun keskelle Lappeenrannassa ja jatkanee siinä, joten nuorukaisen suorituksen seuraaminen pienen lamakauden jälkeen on mielenkiintoista. Ykkösketjun Tapio Laakso ja Sami Sandell putosivat kokoonpanosta kesken SaiPa-pelin tiistaina. Sandell on pelikuntoinen torstaina, Laakso taas ei. Tämä on Ilvekselle jonkinasteinen menetys, sillä Laakso on ollut isossa roolissa niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Ilveksen onneksi joukkueen kokoonpanossa on leveyttä.

Blues saa takaisin sairastuvalta mielenkiintoisen nimen, kun Kai Kantola palaa kokoonpanoon. Peli on rullannut nykyisillä ketjuilla vahvasti, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin mies sijoitetaan. Oman maalin edustan varjeluun taas tuli miinusta, kun Olli Malmivaara loukkaantui Lahdessa sillä seurauksella, että hänen kautensa on nyt ohi.

Lisätietona mainittakoon, että kun Ilves kävi tammikuun lopussa Espoossa häviämässä, Tommi Kivistö oli pelikiellossa. Kesselillä vahvistunut Ilves on nyt siis kokonaisen ykköspakkiparin verran vahvempi.

Illan juhlakalu on Bluesin riveissä, sillä Kalle Kaijomaa pelaa 400. liigapelinsä. 

Seuraa Heitä

Roope Hintz #24 | Dallas

Keskushyökkääjä

Vastuuta on tarjolla, mutta pystyykö nuori hyökkääjä hyödyntämään näytön paikkansa?

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Löytääkö alkukauden komeetta jälleen loistovireen?

» Lähetä palautetta toimitukselle