Ketkä halailevat tiukimmin Espoossa?

LIIGA / Ennakko
Kuka halailee ja ketä lauantain ystävänpäivän ottelussa?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Lauantaina ystävänpäivänä Espoossa pelataan isoista pisteistä, kun Blues ja Tappara taistelevat kotiedun saamisesta pudotuspeleihin.

Seitsemän ottelun voittoputkessa porskuttelevalle Bluesilla ei tahdo löytyä pysäyttäjää. Erityisesti kotikaukalossaan espoolaiset ovat olleet todella murhaavia. Viimeiseen 15 otteluun joukkue on hävinnyt vain kerran varsinaisella peliajalla, kun tuolloin juuri Tappara pöllytti Bluesia Tampereella 6−1-lukemin.

Espoolaisten hurjan vireen takaa löytyy montakin syytä, sillä varsinkin maalivahtien Eetu Laurikaisen sekä Jani Niemisen loistavat vireet sekä erikoistilannepelaaminen ovat potkineet joukkuetta eteenpäin. Liigan parasta ylivoimaa pyörittävä Blues on onnistunut kääntämään monta ottelua edukseen juurikin edellä mainitun ylivoimatehokkuuden ansiosta. Varsinkin Otso Rantakari on ollut todella tärkeä palanen joukkueensa ykkösylivoimassa.

Lauantainen ottelu on Bluesille viikon toinen, kun joukkue kaatoi tiistaina Porin Ässät. Samaisessa ottelussa joukkueen paras pistemies Kim Hirschovits rikkoi 400 tehopisteen rajan iskemällä joukkueen voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman. Lauantaina Hirschovitsin pistetehtailun toivotaan varmasti jatkuvan, sillä mies on ollut joukkueensa tärkein pelaaja pitkin kautta. Kotijoukkueen kapteenin pisteputki on jo 11 ottelun mittainen, jonka ansiosta mies löytyykin liigan pistepörssin jaetulta kolmossijalta.

Loistavassa vireessä ollut kotijoukkueen kolmosketju, jossa Siim Liivikin laidoilla pelaavat Ilmari Pitkänen sekä Jari Sailio. Todellista vauhtia ja vaarallisia tilanteita esittävä ketju onkin saanut kotiyleisön useaan otteeseen antamaan raivokkaita kunnianosoituksia loistavista suorituksistaan. Ilahduttavaa on myös se, että ketju on alkanut saamaan myös onnistumisia. Liivik itse aloitti joukkueensa maalitehtailut Ässiä vastaan ylivoimalla.

Todellisessa hurmoksessa pelaavalla kotijoukkueella on tällä hetkellä neljä todella vahvaa ketjua, joista jokainen pystyy antamaan myös hyökkäyspäässä todellisia vaaratilanteita. Viime aikoina myös nelosketju on alkanut väläyttelemään paljon enemmän kuin aiemmin, esimerkiksi Robert Rooba on ollut erittäin positiivinen yllätys näin kevään korvilla. Uransa parasta kautta pelaava nuori virolaissyntyinen laituri on vakiinnuttanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa.

Painaako Tapparan jaloissa yli 600 kilometriä?

Viikon kolmanteen otteluun saapuva Tapparalla on allaan todella raskas ottelu Kärppiä vastaan. Isoin kysymysmerkki on, kuinka joukkue jaksaa painaa lauantaina energistä kotijoukkuetta vastaan. Perjantaina joukkue käväisi haastamassa Kärpät Oulussa, joten siirtyminen Espooseen on varmasti myös todellinen kulmakivi. Mikäli loppuverryttely toimii, niin lauantaisesta ottelusta voidaan saada erittäin vauhdikasta katseltavaa.

Hurjassa vireessä on myös Tappara ollut, joten vastakkain on kaksi todella kuumaa joukkuetta. Tiistaina Sporttia vastaan loistavasti esiintynyt Jukka Peltola on varmasti tarkasti merkitty mies. Kärppiä vastaan Peltola ei onnistunut, mutta onnistujia kuitenkin löytyi myös muualta. Varsinkin Kristian Kuusela pelasi kelpo ottelun Kärppiä vastaan antaen kolme maaliin johtanutta syöttöä. Josh Greenin kaksi iskemää maalia riittivät perjantaina hakemaan kolme pistettä Oulusta.

Sairastuvalla ei vierasjoukkueen osalta ole tungosta. Kotijoukkueelta sivussa on Roope Talaja sekä mahdollisesti myös Kai Kantola, joka on kuitenkin jo palannut joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Pelaavat kokoonpanot selviävät vasta pelipäivänä, mutta maalinsuulla aloittanee kotijoukkueelta Ässiä vastaan luukkua aukonut Eetu Laurikainen, kun taas Tapparalla jatkanee loistavan ottelun Kärppiä vastaan pelannut Juha Metsola.

Seuraa Heitä

Ville Korhonen #11 |

Laitahyökkääjä

Ennen joulutaukoa hurjassa maalivireessä ollut Korhonen on hieman hiipunut syksyn tahdista. Nyt miehen selässä on kuuden ottelun kokoinen apina, jonka Korhonen itse varmasti haluaisi tiputtaa jo pois. Onnistuuko Korhonen upottamaan Tapparan?

Henrik Tömmernes # | Genève-Servette

Puolustaja

Kahdessa peräkkäisessä ottelussa maalinteossa onnistunut ruotsalaispuolustaja on pelannut itsensä pikku hiljaa tamperelaisten sydämiin. Toimiiko vanha sanonta, ei kahta ilman kolmatta?

» Lähetä palautetta toimitukselle