HPK nöyränä jämä-TPS:n kimppuun − uusi puolustaja esitellään kotiyleisölle

LIIGA / Ennakko
Santeri Saari nähdään seuraavaksi HPK:n kotipaidassa.
Kuva © Timo Savela
Torstain kamppailussa Hämeenlinnassa vain toisella joukkueista on panosta sarjatilanteen suhteen. Kotiyleisölle esitellään lisäksi uusi puolustajavahvistus Santeri Saari. Illan ottelussa kerätään myös rahaa syöpäperheiden tukemiseksi.

Tiistaina nihkeän 0−3-tappion kärsinyt HPK jatkaa pudotuspelijahtiaan seuraavaksi kotonaan TPS:ää vastaan. Vastassa on menestystoiveensa kadottanut mutta sitkeästi luisteleva TPS, joka tulee Hämeenlinnaan edellisestäkin kerrasta roisisti muuttuneella miehistöllä.

Poissa ovat Ryan Lasch, Radek Smolenak, Simon Gysbers, Juraj Simek, Matias Sointu ja Tero Koskiranta. Tilalle joukkue on haalinut lähinnä Mestiksen lupaavia pelaajia, joista viimeisimpänä JYP-Akatemiasta saapunut Joonas Sammalmaa.

Paperilla etu on vahvasti kotijoukkueella. Esiteltävä hankinta löytyy myös HPK:lta, kun Santeri Saari pelaa ensimmäisen ottelunsa kotikaukalossa. Saari siirtyi maajoukkuetauolla loppukauden ja ensi vuoden kestävällä sopimuksella Jokereista Hämeenlinnaan.

Iso sälli tuo Saaren poika

191-senttinen ja 95-kiloinen Saari on HPK:lle selkeä vahvistus fyysiseen peliin. Vaikka ikää Saarella on vasta 20 vuotta, ei siirtyminen miesten peleihin ole tuottanut samanlaisia ongelmia kuin se monelle kookkaalle pelaajalle on saattanut aiheuttaa. Aikaisin kasvaneet pelaajat menettävät kokoetunsa yleensä siinä vaiheessa, kun muut ottavat "hujopin" kiinni.

− Olin nuorempi B-ikäinen, kun aloitin täyden voimaharjoittelun. Kasvoin aika tasaisesti koko ajan, joten minulle ei ole tullut siitä eteen varsinaisia ongelmia, kertoo Saari ottelupäivää edeltävässä mediatilaisuudessa.

Hämeenlinnassa asiat alkavat jo järjestyä. Asunto löytyi keskustasta ja ensimmäisen pelinsä Saari pelasi tiistaina. Hämeenlinnassa ennestään tuttuja pelaajia ovat luonnollisesti Jokerit-taustainen Saku Salminen sekä nuorisomaajoukkueesta ja nuorten sarjoista tutut Kerhon pelaajat Juuse Saroksesta Petteri Nikkilään.

− Nyt sain ensimmäisen pelin alta pois, joten perusjutut ovat alkaneet hahmottua hyvin.

Sarja toisensa perään

Saari on ehtinyt tällä kaudella pelata Jokerien KHL-joukkueen lisäksi myös Mestiksessä ja Allsvenskanissa lainassa. Kausi alkoi nuorukaisen varanneen St. Louis Bluesin harjoitusleirillä. Mitä kokemuksia Saarelle jäi Ruotsista ja KHL:stä?

− KHL:ssä mennään kovempaa. Rakenne on järkevämpi. Ruotsissakin mentiin kovaa, mutta pelaaminen oli enemmän säntäilyä. KHL:ssä on jopa helpompi pelata, koska tietää, minne kaverille voi syöttää. Lisäksi pelaajat ovat taitavampia vastaanottamaan niitä syöttöjä.

Päätös hakea muuta pelipaikkaa syntyi hiljalleen. Tavoitteena on ensisijaisesti vastuu ja kehitys peliminuuttien kautta.

− Täytyi miettiä sitä tulevaisuutta. Siellä on ensi vuonnakin maajoukkuetason pakkeja kilpailemassa.

Ketjut elävät

Kerho-valmentaja Vesa Viitakoski ei peitellyt pettymystään tiistain tappioon Pelicansia vastaan. Torstaiksi nähdään pieniä ketjumuutoksia.

− Otamme mahdollisesti A:sta vahvistuksia. Oletuksemme on, ettei Zach Hamill pelaa, viittaa Viitakoski kurinpitokäsittelyyn lähteneeseen jalkapyyhkäisyyn.

Viitakoski lupaa, ettei joukkueessa spekuloida liikaa muiden joukkueiden tuloksia. Pudotuspelikamppailua käydään erityisesti Ilvestä vastaan.

− Sakkokassaan ei meillä tarvitse siitä laittaa rahaa. Joka tapauksessa ei auta miettiä liikaa Ilvestä tai muita joukkueita. Ei tilanne yhtä paha ole kuin viime vuonna, mutta loppukiriä vaaditaan.

Tiistaina sivussa olivat Jyri Niemi ja Joni Tuulola. Viitakoski ei eritellyt tarkemmin kaksikon poissaolon syitä.

Turkulaisten riveistä sivussa ovat ainakin Lauri Tukonen, Niclas Lucenius, Tadas Kumeliauskas ja Jakub Nakladal.

Käyttäjän awennstrom kuva

Arvio ottelusta: Antti Wennström

Torstaina Hämeenlinnassa toinen liikuttaa kiekkoa ja toinen jalkojaan. HPK:n täytyy luottaa kiekolliseen osaamiseensa ja saada syöttöketjuilla auki TPS:n keskialuetta. Kilpaluistelun välttäessään se hoitaa TPS:n selvästi.

Seuraa Heitä

Santeri Saari #4 | Espoo United

Puolustaja

St. Louis Bluesin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2013 on HPK:n tuorein hankinta. Iso puolustaja osaa kiekollistakin peliä.

Kalle Moisio #5 |

Hyökkääjä

Moision siirtyminen TUTO:sta sarjaporrasta ylemmäs sai liikkeelle puheet sponsoroidusta nostosta. Mestiksen rivipelaaja on hyvin erikoinen hankinta jämillä pelaavaan liigaseuraankin.

» Lähetä palautetta toimitukselle