Kiinnostaako TPS:ää enää voittaminen?

LIIGA / Ennakko
Onko TPS:n maalin edessä makuupaikkoja omille vai vieraille?
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Kierros kierrokselta TPS on varmistamassa itselleen liigan jumbopaikan. SaiPa puolestaan jahtaa edelleen paikkaa kuuden parhaan joukossa.

Kolmannen kerran tällä kaudella vastakkain asettuvat SaiPa ja TPS ovat kuin yö ja päivä. Runkosarjan viimeisen neljänneksen aloittava SaiPa taistelee edelleen paikasta kuuden parhaan joukossa, joka oikeuttaisi suoraan pudotuspelipaikkaan. Illan vastustajan TPS:n kausi on jo lähes paketissa ja päältä puuttuu vain punainen rusetti.

SaiPa lähti maajoukkuetauolle voitokkaana, kun se onnistui kaatamaan HIFK:n vieraskentällä voittolaukauskilpailun jälkeen, Ville Kohon naulatessa voittomaalin varmasti ohi Ville Husson.

Ennen maaottelutauon päättänyttä HIFK-ottelua SaiPa oli kahden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Vaikka taukoa edeltävistä kolmesta ottelusta SaiPa napsi vain kaksi pistettä, ei joukkueella pitäisi olla syytä suurempaan huoleen.

Illan TPS-ottelu on kuitenkin se jossa SaiPan tulisi palata voittojen tielle. Uhrautuvaisesti puolustavalla ja tiiviisti pakettinsa kasassa pitävällä SaiPalla on hyvät mahdolllisuudet napata kolme pistettä, mikäli se onnistuu tappamaan ottelun heti alussa. TPS on kuitenkin edellisissä otteluissa pysynyt otteluissaan hyvin mukana, mutta on ottelun lähestyessään jälkimmäistä puoliskoa jäänyt tarvittavat luistimenpotkut vastustajansa perään. Tähän SaiPan tulisi iskeä.

SaiPa saa illan kamppailuun sairaslistansa lähes tyhjäksi, kun Simo-Pekka Riikola ja David McIntyre palaavat loukkaantuneiden kirjoista pelaavaan kokoonpanoon.

Turkuhallin ovet on öljytty

Turkuhallin ulko-ovi kävi tiheään juuri ennen maaottelutaukoa. Ensin Tero Koskiranta siirtyi Färjestads BK:hon, seuraavana päivänä amerikkalaishyökkääjä Ryan Lasch pakkasi matkalaukkunsa, suunnaten Frölundaan ja kolmantena Turun areenalta poistui kanadalaispuolustaja Simon Gysbers, joka liittyi Djurgårdenin riveihin. Muutamaa päivää myöhemmin TPS teki vaihtokaupan TUTOn kanssa, lähettäen puolustaja Mikko Lehtosen Mestikseen ja saaden tilalle hyökkääjä Kalle Moision.

Samalla viikolla Juraj Simekin sopimus puretiin yhteisymmärryksessä ja Niclas Luceniuksen kausi päättyi ennen aikojaan leikkaushoitoa vaativaan vammaan. Kaikki tämä viikon sisään.

TPS, kuten muutkin liigajoukkueet on saanut huilata reilun viikon ja laittaa joukkueen kuviot kuntoon. Huolimatta sarjatilanteesta turkulaisilla on siihen syytä, sillä edellisen vierailun Lappeenrannassa muistaa varmasti jokainen pelaaja. Viimeisen erän täydellinen sulaminen, kun ei pelaajien muistikuvista katoa herkästi.

Nykyisellä suuntauksella TPS:n suunta on vahvasti kohti nykyistä sijoitusta sarjataulukossa. Vihoviimeistä. Päävalmentaja Miika Elomon johtamalla joukkueella on takanaan kuusi tappiota ja tämän vuoden puolella turkulaiset ovat kartuttaneet pistesaldoaan ainoastaan neljällä pisteellä.

Jotain positiivista Turusta löytyy. Tähän asti ainoana tällä kaudella SaiPan maaliverkkoa pöllyttänyt Mikko Rantanen on ollut piristävä näky vaikean kauden aikana. 18-vuotias keskushyökkääjä onkin ainoa asia, joka Aurajoen pohjasta on kimallellut tämän kauden aikana.

Suurin kysymys kuitenkin kuuluu. Kiinnostaako turkulaisia enää pelaaminen, kun kausi on paketissa? Pistekeskiarvoa katsellessa voimme jäädä odottelemaan joukkuetta, joka saa kunnian asetella rusetin sen päälle?

Seuraa Heitä

Simo-Pekka Riikola #38 |

Puolustaja

Riikola palaa pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisensa jälkeen. SaiPan erikoistilannepelaaminen on kaivannut Riikolaa, mutta onnistuuko maalintekeminen heti paluuottelussa?

Alexander Ruuttu #82 | Krefeld

Laitahyökkääjä

Vastuun perässä Tampereen Ilveksestä Turkuun saapunut Ruuttu on saanut sitä mitä tilasi. Onnistuuko Ruuttu tuplaamaan kauden maalimääränsä?

» Lähetä palautetta toimitukselle