Jatkuuko Bluesin vai vierasvoittojen putki?

LIIGA / Ennakko
Tappelu paikasta kuuden joukkoon käy kuumana.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Blues aloittaa runkosarjan viimeisen rypistyksen kotijäältään, kun vieraaksi saapuu maanantaina jatkoaikatappion kärsinyt Ässät.

Ottelu on joukkueiden kolmas kohtaaminen kauden aikana. Aikaisemmissa vierasjoukkue on aina poistunut voittajana, sillä aikaisemmassa Espoon kohtaamisessa Ässät vei kolme pistettä 2-1-voitollaan. Blues on voittanut Porissa kahdesti voittomaalikilpailussa.

Ässät ohittaa kolmen pisteen voitolla Bluesin sarjataulukossa ja nousee mahdollisesti myös kuuden parhaan joukkoon, riippuen Tapparan ottelun tuloksesta.

Blues päätti maaottelutaukoa edeltäneen jaksonsa komeaan kuuden voiton putkeen. Erityisesti joukkueen puolustus toimi loistavasti. Vaikka Blues käyttääkin yleensä seitsemää puolustajaa ottelussa, joukkue on löytänyt toimivia pareja.

Ässät palasi tauolta päivää aiemmin, kun CHL-välierä oli siirtänyt kotiottelun Kärppiä vastaan tähän ajankohtaan. Tilanne näytti jo huonolta oululaisten johtaessa 3-0, mutta Ässät taisteli lopulta pisteen, vaikka joutuikin taipumaan jatkoajalla.

Blues on sarjan tehokkain ylivoimajoukkue, mikä perustuu pitkälti kahteen pelaajaan: Kim Hirschovitsiin ja Otso Rantakariin. Hirschovits rakentaa peliä loistavasti. Rantakarilla on erinomainen laukaus, ja tätä korostaa se seikka, että veto pysähtyy aniharvoin kärkikarvaajaan.

Ässien riveistä alkukaudesta suuresti kritisoitu Juha Kiilholma on noussut vahvasti esiin tämän vuoden puolella. Kiilholma syötti Kärppiä vastaan kaikki patapaitojen kolme osumaa, joista kahdessa maalintekijänä oli Jarno Kärki. Kaksikon peliä ei haitannut ketjun kolmannen lenkin Aleksi Saarelan loukkaantuminen. Saarela jätti Kärpät-pelin kesken.

Bluesin kohdalla iso kysymysmerkki on se, miten pelituntuman puute näkyy otteissa. Aikaisemmin tällä kaudella se oli samanlaisessa tilanteessa tauon jälkeen, kun vastustaja Kärpät oli pelannut CHL-ottelun Wienissä. Sillä kertaa esitys oli Bluesilta kesy ja päättyi tappioon.

Kaikissa Ässiä vastaan pelatuissa otteluissa maalin tehnyt Roope Talaja on sivussa Bluesin riveistä. Ennen maaottelutaukoa loukkaantuneina olleista pelaajista Kai Kantola on ollut harjoituksissa mukana.

Ässien ryhmässä materiaalin kapeus voi koitua ongelmaksi. Loukkaantumisia on varsin paljon, ja joukkue tarvitsi hätäapua TUTO Hockeysta, kun Mestis-seuran kapteeni Anssi Virkki liittyi kahdeksi otteluksi patapakkaan. Bluesia A-junioritasolla edustanut Virkki seurasi läheltä Kärppien kolmatta maalia. Puolustuksessa myös kokenut Tapio Sammalkangas oli ajoittain vaikeuksissa.

Seuraa Heitä

Otso Rantakari #52 | Sport

Puolustaja

Tulokkaiden pistepörssin kärkinimi on tehokas ylivoimalla. Myös peli omassa päässä on ottanut merkittäviä askeleita kauden mittaan, mistä kertoo vain kaksi miinusmaalia tämän vuoden puolella.

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Kärki on tulokkaiden paras maalintekijä. On sopeutunut hienosti myös laitahyökkääjän tontille, vaikka juniorivuodet sujuivatkin keskushyökkääjänä. Hyödyntää isoa kokoaan loistavasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle