”Kun annat Pelicansille pikkusormen, se vie koko käden”

LIIGA / Ennakko
Jyri Marttisella ja Patrik Parkkosella pitää kiirettä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Pelicansin ja Ässien maaottelutauko alkaa lauantain kohtaamisesta. Lahtelaiset eivät ole vielä tällä kaudella onnistuneet Padalta pisteitä riistämään.

Vaikka Ässien saldo Pelicansia vastaan on täydet yhdeksän pistettä, päävalmentaja Pekka Rautakallio ei lähde aliarvioimaan lauantain vastustajaa.

− Sarjataulukolla ei voi pelata mitään. Kun Kärpät saapuu Poriin maanantaina tauon jälkeen, emme katso taulukosta, että meillä ei ole mitään mahdollisuuksia voittaa, kiteyttää ässäluotsi.

− Suomalaisessa mentaliteetissä peliin on helppoa lähteä altavastaajana, ja taulukossa yläpuolella olevan täytyy olla valmiina siihen. Pelistä ei tule helppoa missään mielessä.

Ässien kokoonpanoista ei ole paljon uutta kerrottavaa.

− Valtteri Parikka on mukana vielä tämän viikonlopun ajan, sitten katsotaan hänen tilanteensa. Garrett Staffordilla on edelleen vaivoja.

Pelicansin tammikuu ei ole mennyt täysin toiveiden ja suunnitelmien mukaan. 11 pelistä lahtelaiset ovat saalistaneet vain 15 pistettä, ja pudotuspeliviivakin on karannut jo 12 pisteen päähän.

Lahtelaiset kuitenkin kaivoivat perjantaina tärkeän 2−1-voiton TPS:stä. Se antaa pelivaraa keskinäisissä sijoituksissa ja myös auttaa pudotuspelipaikan tavoittelussa.

Kuten kaikki Liigan joukkueet, Ässätkin tutkii tarkasti videolta vastustajansa pelaamista.

− Pelicans on muokannut pelitapaansa aika paljon vastustajan mukaan. Esimerkiksi HIFK-pelissä he olivat selvästi parempi joukkue, mutta kun ei osunut, niin ei osunut. SaiPaa he taas veivät Lahdessa ihan selvästi, muistuttaa Rautakallio.

− He pyrkivät trapin kautta voittamaan irtokiekkoja. Kun annat heille pikkusormen, he vievät koko käden.

Viikon kaksi matkapeliä tuottivat ässävalmennusta miellyttävät kuusi pistettä.

− Valmistautumisella on jälleen suuri merkitys. Siinä mitataan meidän olemassaoloamme, pohtii Rautakallio.

Lauantaina avauskiekon pudottavasta Aki Uusikartanosta ässäkäskijällä on vain positiivista sanottavaa.

− Tosi ammattilainen, joka piti mielestään ja kropastaan huolta. Hän teki ylimääräistä työtä, jotta pysyi itseään nuorempien mukana.

Arvio ottelusta:

Liigan toiseksi huonoimpien koti- ja vierasjoukkueiden kohtaamisesta sopii odottaa tasaista puurtamista. Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio korosti valmistautumisen merkitystä, jotta keskittyminen säilyisi olennaisessa ihan tauolle asti.

Tämä koskee molempia joukkueita. Pelicans on käytännössä illasta toiseen pakkovoiton edessä, ja viime visiitillään lahtelaiset osoittivat vaarallisuutensa kolmannen erän pikamaaleillaan.

Jatkoaika tai voittomaalikilpailu ovat Porin-peleissä aina lähellä oikeaa lopputulosta, mutta valtava yllätys ei olisi Ässien onnistuneen vieraskiertueen lässähtäminen kotiyleisön edessäkään.

Seuraa Heitä

Esa Lindell #23 | Dallas

Puolustaja

Ässien pakiston johtohahmo pelaa valtavia minuuttimääriä illasta toiseen. Rohkeus näyttää joskus uhkarohkealta, mutta harvoin Lindell kokonaan kadottaa tilanteita hallustaan. Avauspelaaminen on Liigan eliittiä.

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Ranskalaislaina on tehtaillut kolmessa pelissä tehot 1+1. Jatkuuko hyvä vire vielä viimeisessäkin taukoa edeltävässä pelissä?

» Lähetä palautetta toimitukselle