Sammuttaako TPS Pelicansin pienen toivonkipinän?

LIIGA / Ennakko
Michal Repikin ja muiden Pelikaanien katseet ovat yhä pudotuspeleissä.
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures
Liigassa 12. sijaa miehittävä Pelicans isännöi perjantaina häntäpään koitoksessa TPS:ää. Jumbojoukkue on ollut tällä kaudella lahtelaisille haastava vastus, sillä Palloseura on haalinut pisteitä kummastakin aiemmasta kohtaamisesta. Marraskuussa se löi kotonaan Pussinokat 3-0 ja joulukuussa TPS pakotti Pelicansin jatkoajalle häviten 2-3.

Pahasti siipirikkoisella kotijoukkueella on vielä pieni sauma pudotuspeleihin, kun sillä on kymmenenteen sijaan matkaa 15 pistettä.

Turkulaisten sesonki puolestaan vaikuttaa olevan runkosarjan loppua vaille paketissa. Hyvä osoitus tästä on kultakypärää tehoin 12+24 kantaneen Ryan Laschin siirtyminen Ruotsin SHL:ään.

Hänen lisäksi TPS-nutussa pisteet 9+15 iskenyt Tero Koskiranta suuntaa niin ikään SHL:ään, jossa mies pelaa loppukauden Färjestadin paidassa. Tehosentterin sopimus turkulaisten kanssa on kuitenkin edelleen voimassa.

Pelicans on ollut rohkea edellisissä kotipeleissään

Kahdessa edellisessä kotiottelussaan Tomi Lämsän valmennettavat ovat esittäneet varsin lupaavia otteita. Lauantaina Pelicans kellisti SaiPan iloisen ja uskaliaan näytöksen jälkeen 3-0.

Myös tiistaina joukkue vei HIFK-mittelöä kahden erän ajan rakentaen loistavia maalintekopaikkoja. Pudotuspeleihin hamuava nippu on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista, ja tämä on näkynyt eittämättä Pelikaanien hyökkäyspelissä.

Luvattoman heikko viimeistely kostautuikin tiistaina, kun helsinkiläisvieraat tulivat päätöserässä rinnalle ja jatkoajalla vielä ohi.

Lahtelaisten kannalta kovan työnteon sekä viime aikoina hyvin toimineen tiiviin puolustuspelin on jatkuttava myös perjantaina, jotta pistepussi kasvaisi. Näiden positiivisten asioiden vastapainoksi Pussinokkien kompastuskivi on yhä ylivoimapeli, jossa Pelicans on tilastollisesti koko sarjan huonoin.

TPS:n tuska ei tahdo helpottaa

Joukkueiden ero ennen iltaa on vain viisi pistettä, joten sen puoleen myös TPS:llä on käytännössä saumat edelleen pudotuspeleihin. Pelillisiä faktoja tuijottamalla tilanne kääntyy kuitenkin täysin päälaelleen.

Turkulaiset eivät tahdo pysyä vastustajiensa mukana yhtä erää pidempää. Tiistaina Turussa vieraana ollut JYP rokotti Miika Elomon valmentavaa miehistöä sen pienistä virheistä armotta vieden kamppailun voiton lopulta rutiininomaisesti 4-0.

Alivoimatilaston hännillä keikkuva turkulaisnippu on kaiken kaikkiaan kerännyt viidestä edellisestä taistelusta plakkariinsa vain yhden pisteen maalieron ollessa surullinen 3-20.

Joukkueen harvoja ilonaiheita viime aikoina ovat olleet lupaavien Otto Niemisen ja nuorten MM-kisoissa häikäisseen Mikko Rantasen pirteät otteet.

Lahtelaisten sairastuvalla tungosta

Pussinokat ovat kärsineet koko kauden ajan useista loukkaantumisista. Tiistaina HIFK-koitoksesta sivussa olivat hyökkääjät Tommi Paakkolanvaara, Vili Sopanen, Antti Jaatinen, Anrei Hakulinen, Jesse Rohtla ja Miska Siikonen. Pakeista lasaretissa tuolloin olivat Juha Leimu, Juha-Pekka Pietilä ja Niko Tuhkanen.

Myös maalivahti Jere Myllyniemi on sivussa mahdollisesti koko loppukauden. Tämä ei ole missään nimessä kaatanut lahtelaisia, sillä nuorten maailmanmestari Janne Juvonen on tarjonnut joukkueelleen illasta toiseen saumat voittoon.

TPS:n vastaava lista on sen sijaan selkeästi lyhyempi. Uskomattomista vastoinkäymisistä loukkaantumisten suhteen koko uransa aikana kärsineen hyökkääjä Lauri Tukosen kausi on ohi.

Aivotärähdyspotilaista Marko Virtala tulee takaisin kokoonpanoon maajoukkuetauon jälkeen, liettualaisen Tadas Kumeliauskasin paluusta ei puolestaan ole tietoa. Puolustuksesta sivussa tiistaina oli maailmanmestaripakki Petteri Nummelin.

Edellä mainittujen lisäksi Lahden matkalta pois ilmeisesti jäävät hyökkääjä Niclas Lucenius ja puolustaja Markus Seikola.

Seuraa Heitä

Mikko Niemelä #28 | SaiPa

Puolustaja

Pitkän loukkaantumislistan takia Pelicans on joutunut lainamaan miehiä muista joukkueista. Tappara-hyökkääjä Teddy da Costa, Lukko-puolustaja Antti Jaatinen ja Kärppien pakki Niemelä tekevät illasta toiseen pyyteetöntä työtä vieraalle joukkueelle kovalla asenteella.

Mikko Rantanen #96 | Colorado

Laitahyökkääjä

JYP-pelissä kakkosketjun laidassa hyökännyt 18-vuotias nuorukainen oli tiistaina turkulaisten pirteimpiä pelaajia. Laiturin pistetili näyttää neljän edellisen pelin osalta toistaiseksi nollaa, mutta kovan tahdon omistava Rantanen tulee vielä karistamaan kiikarit romukoppaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle