Viides kerta toden sanoo – yllättääkö Sport Oulussa?

LIIGA / Ennakko
Kärpät ja Sport kohtaavat viidennen kerran tällä kaudella perjantai-iltana Raksilassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulussa nähdään Kärppien ja Vaasan Sportin kauden viides ja samalla viimeinen kohtaaminen. Sport yrittää kirkastaa peli-ilmettään tiistain pelistään. Kärpät puolestaan yrittää pärjätä ilman loukkaantunutta Ivan Humlia.

Kärpät puksuttaa kuin juna kohti runkosarjan voittoa. Pahimpien takaa-ajajien kompuroidessa Kärppien ei tarvitse edes voittaa joka ilta säilyttääkseen mukavan sarjajohdon.

Oululaiset kompastuivat viimeksi tasan viikko sitten Hämeenlinnan Pallokerhoon varustegaten värittäessä ottelua. Heti seuraavana päivänä Kärpät iski vakuuttavasti Pallokerholle luun kurkkuun Hämeenlinnassa.

Tiistaina Kärpät pelasi oululaisten mittapuulla yllättävän runsasmaalisen ottelun Ilvestä vastaan. Maalin voitto ei lämmittänyt niin paljon kuin tavallisesti, sillä oululaiset menettivät tšekkihyökkääjä Ivan Humlin sairastuvalle noin kuukaudeksi.

Tiistain peliin kasattu hyökkäysvitja Saku Mäenalanen - Patrick Davis - Jesse Puljujärvi oli ottelun mielenkiintoisinta antia. Ketjun pelityyli poikkesi merkittävästi muusta joukkueesta etenkin hyökkäyssuuntaan. Keskushyökkääjä Davis pelasi tiistaina ehkä kauden parhaan ottelunsa. Ketju saanee jatkaa yhdessä, joten on mielenkiintoista nähdä, säilyykö ilme yhtä raikkaana ja energisenä.

Oululaisten maalilla jatkanee pari edellistä peliä pelannut Iiro Tarkki, sillä Lauri Marjamäki on ottanut tavaksi peluuttaa maalivahteja aina pitemmän pätkän kerrallaan.

Sport pelasi värikkäät back-to-back -pelit Ilveksen kanssa viikko sitten. Tunnetta ja tapahtumia otteluissa riitti yllin kyllin. Tiistaina vaasalaisilla oli paluu arkeen Kuparisaaressa. Passiivisella ja hermostuneella peli-ilmeellä Bluesilta tuli pataan heikkotasoisen ottelun päätteeksi lukemin 3-2.

Vaasalaiset ovat pelanneet jo pitkään varsin mukiin menevää taistelukiekkoa ja ovat siinä sivussa hyvästelleet myös ansaitusti liigan jumbopaikan.

Bluesia vastaan peliä leimasi kuitenkin ennen kaikkea huolimattomuus. Sportilta puuttui pelistä tunne, eikä tämän kauden Sport voita peliäkään ilman oikeaa tunnetilaa. Piiskuri Tomek Valtonen pitänee huolen siitä, että sama ei toistu Kärppiä vastaan.

Sport on onnistunut tekemään Kärppien verkkoon tämän kauden neljässä kohtaamisessa ainoastaan kaksi maalia. Niistä ovat vastanneet jo miesvahvuudesta poistunut Damien Fleury sekä Jarkko Immonen, joka on vaasalaisten kiekollisen pelin moottori.

Sportin tärkeimpiä pelaajia on läpi kauden ollut maalilla mallikkaasti pelannut Hannu Toivonen, joka lienee maalilla myös perjantaina. 

Voittaakseen Sportin pitää pystyä nappisuoritukseen. Kärppien kaltaista joukkuetta vastaan peli ei saa levitä kertaakaan – muuten vastustaja rankaisee välittömästi. Sport on ollut suhteellisen hyvä puolustamaan etenkin keskustaa, mutta juuri liigan kärkijoukkueita vastaan paketti on hajonnut yksittäisen ottelun aikana liian monta kertaa. Perjantaina siihen ei ole varaa. 

 

Seuraa Heitä

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Oikeat ketjukaverit saattoivat vihdoin löytyä. Tiistaina kauden kenties paras peli. Jatkuuko hyvä ilme?

Jarkko Immonen #23 |

Keskushyökkääjä

Vaasalaisten kiekollisen pelin moottorin täytyy hyrrätä tasaisen vahvasti perjantaina, mikäli Sport mielii pisteitä Raksilasta saalistaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle