Ässät aloittaa idänkiertueen Kuopiosta - kärkilaiturit sivussa

LIIGA / Ennakko
Kasperi Kapanen ei ole mässäillyt pisteillä viime aikoina.
Kuva © Timo Savela
Tammikuun tasausviikonlopun jälkeen KalPa kohtaa kotihallissaan Ässät. Joukkueet kärsivät tappiot viikonlopun jälkimmäisissä kohtaamisissa ja taistelevat tärkeistä pisteistä runkosarjan loppusuoran lähestyessä. Ässät saapuu Kuopioon ilman ykköshyökkääjiään Eero Eloa ja Sami Lähteenmäkeä.

Ässät lähti maanantaina vieraskiertueelle ilman kahta kärkihyökkääjään. Eero Elo on poissa arviolta neljä viikkoa ja Sami Lähteenmäki arviolta kahdeksan viikkoa. Molempien pelaajien poissaolojen syiksi kerrottiin yläraajavammat.

Ässien akuuttia hyökkääjäpulaa paikkaamaan tulee Kärpistä lainattu 17-vuotias Sebastian Aho. Hänen lainasopimuksensa on kolmen ottelun mittainen ja Aho nähdään Ässät-paidassa jo KalPaa vastaan.

Patapaitojen alemmat ketjut ovat hyvissä ja toimivissa koostumuksissa, joten oletettavaa on, että Aho istutetaan suoraan ykkös- tai kakkoskenttään. Ässät jää nimenomaan kaipaamaan tehoja näiden loukkaantumisten jälkeen.

Porilaiset pelasivat viikonlopun pelit Lukkoa vastaan myös ilman Eloa sekä Lähteenmäkeä. He onnistuivat siitä huolimatta raapimaan perjantaina kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen.

Lauantaina joukkue kärsi kirvelevän tappion aivan ottelun lopussa. Ottelu olikin Ässät-käskijä Pekka Rautakallion mielestä "kahta sekuntia vaille lähes täydellinen iltapuhde".

KalPa rökitti perjantaina JYPiä kotonaan, mutta lauantaina ottelun kuva oli paljon tasaisempi. Jyväskyläläiset siirtyivät johtoon ylivoimamaaleilla ja kuopiolaiset olivat ottelussa takamatkalla. Kiri jäi kuitenkin jälleen vähän ponnettomaksi.

Yritystä oli, mutta todelliset vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin. Pääsipä joukkue hakemaan tasoitusta myös kahden miehen ylivoimalla, mutta maalisarakkeen lukema ei muuttunut.

KalPa pystyy pyörittämään kiekkoa hienosti, mutta joskus painostus on näennäistä. Varsinkin, kun pelaajat tahtovat ajautua kulmiin hyökkäyspäässä ja laukaukset jäävät vähiin. Lauantaina JYP-ottelussa KalPan yksi erinomainen tasoituspaikka tuli juuri sen jälkeen, kun Jonne Tammela oli ajanut röyhkeästi maalille.

Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa aiemmin kuluneen kauden aikana. KalPa on voittanut molemmat ottelut, joista toisen voittomaalikilpailun jälkeen.

Ässät on pelannut Liigan parasta alivoimaa, mutta lauantaina Lukkoa vastaan se päästi kaksi maalia vajaalla pelatessa. KalPan ylivoima on sen sijaan toiminut hyvin Niiralassa. Siinä saattaa olla Ässien akilleenkantapää.

Seuraa Heitä

Kasperi Kapanen #42 | St. Louis

Laitahyökkääjä

Tehnyt viimeksi maalin KalPa-paidassa 5. joulukuuta, kun iski Kärppien reppuun kaksi osumaa. Vauhtia riittää, mutta tuntuu olevan välillä eri aaltopituudella ketjukavereiden kanssa.

Sebastian Aho #20 | Carolina

Keskushyökkääjä

Kärppälupaus vaihtaa leiriä kolmen ottelun ajaksi. Pystyykö paikkaamaan Elon ja Lähteenmäen jättämää isoa vajausta?

» Lähetä palautetta toimitukselle