Murskatappio, murskavoitto - mitä nyt, Ilves?

LIIGA / Ennakko
Maaleilla riittänee tohinaa tiistainakin.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ailahtelevaisesti pelannut Ilves saa vieraita Helsingistä otteluun, jossa molempien kokoonpanoja sävyttävät lukuisat loukkaantumiset.

Tampereen Ilveksellä on vaikea jakso menossa. Peli ei oikein kulje, ja sairastuvalla on iso nippu hyökkääjiä, joista Vojtech Polak ja Teemu Rautiainen ovat aivan kärkinimiä. Kun heidän lisäkseen puuttuu muitakin, ovat korvaajat vähissä. Tämä näkyi esimerkiksi keskiviikkona, kun joukkue jäi ilman maaleja paikallisottelussa Tapparaa vastaan.

Sitä seurannut ja tiistain IFK-peliä edeltävä ottelu KalPaa vastaan sujui taas huomattavasti mukavammissa merkeissä. Puolustusvoittoinen taktiikka toi Ilvekselle 4-0-vierasvoiton, ja positiivisinta Ilveksen kannalta oli, että Aleksi Mustonen teki kaksi maalia. Viime vuoden puolella loistanut junnuketju on ollut nukuksissa U20-kisoista lähtien, mutta Ilves tarvitsee kipeästi onnistumisia näiltä miehiltä.

Junioriketjussa Mustosen ja Roope Hintzin seurana on viime otteluissa ollut Toni Kallela, joka loikkasi ennen paikallisottelua Tapparasta Ilveksen puolelle. Ilveksellä on kasassa kolme liigatason ketjua, joista ykkösessä Turo Asplund korvaa lähtökohtaisesti kelvollisesti Polakin.

Junioriketjukin sai pitkästä aikaa onnistumisia, mutta se kolmas paperilla hyvä ketju, jota johtaa Steven Zalewski, ei ole saanut juuri mitään aikaan.

Ilves saa HIFK:ta vastaan sairastuvalta vähän helpotusta kokoonpanoonsa, kun Rautiainen ja Joonas Riekkinen tekevät paluun kaukaloon.

Ilves on esiintynyt viime aikoina sen verran vaisusti, että kotiedusta huolimatta joukkue ei voi lähteä erityisen luottavaisena otteluun.

Vaikeuksia myös vierailla

HIFK:llakin on ollut hieman vaikeampi jakso, vaikkakaan ei aivan ilvesmäisen huono. Kokoonpanot ovat eläneet sairasteluiden seurauksina, ja maalivahdit ovat joutuneet yllättävän koville, kun vastustajat ovat päässeet hyville laukaisupaikoille normaalia useammin. HIFK:n onneksi niin Ville Husso kuin Kevin Lankinen ovat olleet mainioita - kuten ovat toki myös Ilveksen maalivahdit.

Pelillisiä ongelmia enemmän HIFK:ta ovat vaivanneet haasteet kokoonpanon kanssa. Hyökkäyksen tilanne alkoi jo normalisoitua flunssa-aallon jälkeen, ja merkittävistä pelaajista enää Arttu Luttinen oli pois. Viime ottelussa ykkösketjun sentteri Matti Kuparinen sai kuitenkin luultavasti aivotärähdyksen. Hyökkääjä on korvattavissa, mutta parhaan ketjun hajoaminen - jälleen kerran - tuntuu tietysti jossain.

Puolustuksen kaksi kärkinimeä, Lauri Taipalus ja Yohann Auvitu ovat olleet pois ja ainakaan Auvitu ei heistä Tampereellakaan pelanne. Puolustuksen tilannetta voi muutenkin luonnehtia samoin kuin hyökkäystä: ihan kelvollinen tilanne, mutta ei paras mahdollinen.

Ilveksellä on kotietu puolellaan, mutta HIFK on kovempi joukkue ja vaisu jakso on loivempi. Helsinkiläiset lähtevätkin ennakkosuosikkina otteluun, jossa pelaavat varmasti hyvät maalivahdit riippumatta siitä, ketkä ovat tolppien välissä. HIFK:n otteluissa on kuitenkin tapahtunut paljon ja kotonaan Ilves pelannee aktiivisesti, joten maalejakin nähdään varmasti.

Seuraa Heitä

Aleksi Mustonen #91 | HC Davos

Keskushyökkääjä

Tuleeko heti HIFK:ta vastaan lisää maaleja?

Corey Elkins #91 |

Keskushyökkääjä

On parantanut, vaikka tulos onkin jäänyt puuttumaan. Onnistuisiko Hakametsässä?

» Lähetä palautetta toimitukselle