SaiPa ja Pelicans aloittavat toistensa tunnustelut

LIIGA / Ennakko
Jussi Markkasen paraatipelastuksia tarvitaan jälleen.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Kisapuiston lauantai-illassa kohtaavat tutut joukkueet. SaiPa ja Pelicans kohtaavat toisensa viikon sisään kolmasti, kun lahtelaiset valitsivat SaiPan vastustajakseen ensi viikonloppuna pelattavalle veikkauskierrokselle. Molemmat joukkueet lähtevät viikon viimeiseen kamppailuunsa tappio niskassaan.

SaiPan viiko alkoi loistavasti, kun se kaatoi vain kerran aiemmin täydet pisteet kotikentällään menettäneen Rauman Lukon. Joukkueessa riehunut flunssakuume kuitenkin kaatoi muutaman pelaajan lisää matkalla Raumalta Poriin ja torstain illan verilöylystä SaiPa poistui tappiolliset 7-1 murskanumerot taululla.

– Sairastelu ei ole mikään selitys. Niillä mennään, jotka ovat mukana. Pari erää pelattiin hyvin, mutta kolmannessa erässä tuli naksahdus, kertoi seuran urheilujohtaja Antti Tuomenoksa MTV Sportille perjantaina.

Pikaiseen tahtiin puolustajia sairastuvalle menettänyt SaiPa sai kuitenkin torstaina uutta verta, kun joukkue ilmoitti tehneensä loppukauden mittaisen lainasopimuksen NHL-seura Nashville Predatorsin sopimuspelaajan Mikko Vainosen kanssa.

Isokokoinen Vainonen oli voittamassa vuoden 2014 alkupuolella maailmanmestaruutta alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. OHL-liigan Kingstonissa ja AHL-liigan Milwaukeessa viimeiset kaudet pelannut Vainonen tuo kaivattua kokoa SaiPan puolustukseen, joka on kaivannut isännän ottein maalinedustan puhtaana pitävää pelaajaa.

SaiPan länsirannikon kiertue osoitti, että joukkue on hyvässä iskussa, mutta se on äärimmäisen haavoittuvainen.

Jos SaiPan valmennusjohdossa on viime aikoina mietitty, mistä puolustajia saadaan tarpeellinen määrä otteluun on Pelicansilla samankaltainen tilanne. Puolikuntoisena vielä tiistaina pelanneen Juha Leimun pelit tyssääntyivät helmikuun maaottelutaukoon asti miehen jouduttua leikkauspöydälle. Joukkue kuitenkin sai jäälle edelliseen kamppailuun puujalasta kärsineen Niko Tuhkasen.

Kaksi ottelua nyt peräkkäin hävinnyt lahtelaisryhmä ei kuitenkaan tule olemaan SaiPalle mikään suupala. Lahtelaiset kun ovat todistaneet viime kausien aikana sen, ettei heitä vastaan yksikään piste ole lähtenyt helpolla, on ottelu pelattu sitten Lappeenrannassa tai Lahdessa.

Seuraa Heitä

Mikko Vainonen #5 |

Puolustaja

Liigauran yhdeksäs ottelu ja ensimmäinen SaiPa-paidassa. Odotuksia Vainosta kohtaan on varmasti, mutta lopputulosta ei tiedä kukaan.

Janne Juvonen #30 | Ambri-Piotta

Maalivahti

Joukkueen ykkösmaalivahdin Jere Myllyniemen ollessa pitkään sivussa Juvonen on saanut näyttöpaikkansa ja on parhaimmillaan pitänyt joukkuettaan pystyssä vaikeina hetkinä.

» Lähetä palautetta toimitukselle