Lauantai-illan rieha, voittokantaan palannut JYP Helsinkiin

LIIGA / Ennakko
Helsingissä on luvassa kovatempoinen kamppailu
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
HIFK ottaa mittaa JYPistä lauantaina. Kotijoukkueella on alla niukka tappio Espoon Bluesille ja JYPillä voitto Tapparasta. Lauantain mittelijöiden kesken kuluvan kauden voitot ovat HIFK:lle 2-1. Hurrikaanipaidoilla on varmasti halu tasoittaa puntit ja Tapparan selätyksen siivittämänä hyvä henki päällä.

HIFK:n tammikuu on ollut niukkojen voittojen aikaa. 60 minuutin jälkeen maalieroa on vastustajaan useimmiten ollut yksi maali ja peli on ollut väsyneen oloista. Kahdeksasta ottelusta takkiin on tullut kolmesti. Viimeisin takaisku koettiin torstaina, kun tiukan väännön päätteeksi isäntänä toiminut Espoon Blues vei ottelun nimiinsä voittomaalikilpailun jälkeen.

Ottelusta povattiin Daavid vastaan Goljat mittelöä, sillä HIFK:n pelaajista moni oli flunssan kourissa, ja Blues näin ollen hienoinen ennakkosuosikki. Tästäkin huolimatta HIFK taisteli varamiehityksellä hyvin. Mikäli kenraali talven mukanaan tuomat pöpöt vielä ovat riesana, luistelee helsinkiläis-joukkue lauantaina jälleen altavastaajana kaukaloon.

JYPin peleissä on ollut ailahtelevaisuutta. Seitsemästä viimeisestä on lauantain vieras onnistunut haalimaan vain kolme voittoa, joista viimeisin tuli Tapparaa vastaan perjantaina. JYP otti peliin kovan lähdön, mutta toisessa erässä Tappara tasoitti pelin. Lopulta peli kuitenkin kääntyi mustapaitaiselle kotijoukkueelle.

Puolustuspelaaminen ja erikoistilanteet

Stadilaisten Akilleen kantapää on omassa päässä maalineduspelaamisessa. Blues iski häkkinsä maalinedustalta, ja saman teki Vaasan Sport tiistaina. Antti Törmäsen suojatit taitavat puolustuksen, joka nähtiin torstaina alivoimalla. Espoolaisilla on yksi liigan tehokkaimmista ylivoimista, mutta siniset onnistuivat vain kerran.

Tasakentällisin pelatessa punanutuilta unohtuu kuitenkin usein alakerta. Tämä on varmasti katsottu JYPin pukukopissa videolta ja siinä on Marko Virtasen joukkueella iskun paikka. Hippoksen pelaajille tyypillistä on röyhkeä ajo vastustajan maalille. Näistä paikoista mm. Markus Hännikäinen on saanut onnistumisia.

JYPin pelaajien tiedostetaan karvaavan kovaa ja sen lisäksi ajavan tiukasti vastustajaan kiinni. Mikäli HIFK sortuu jälleen niihin noloihin virheisiin vastustajan siniviivalla joita on pitkin kautta sattunut, se saattaa kostautua hyvin nopeasti.

Kotijoukkueen Matti Kuparinen onnistui Bluesia vastaan ylivoimalla ja katkaisi 15 ottelua kestäneen kuivan kautensa. Turhan monta kertaa HIFK:n ylivoima kuitenkin sortuu liialliseen kikkailuun ja erikoistilanteiden jälkeen fanit voivottelevat sitä miksi kukaan ei laukonut?

JYPin puolustus on ollut sitä perusvarmaa suorittamista ja merkattuina ovat varmasti HIFK:n pistehait kuten Tomas Zaborsky, Nikolai Goldobin, Teemu Ramstedt ja Joonas Rask. Maalintekijöistä ei Helsingissä ole puutetta.

Yksinkertaistaa HIFK peliään lauantaille tai ei, niin joka tapauksessa edessä on kovatasoinen kamppailu, jossa molempien joukkueiden suorituskyky punnitaan. Kumpi jaksaa painaa täydet 60 minuuttia erikoistilanteiden ollessa valttia? JYP teki perjantaina kaksi ylivoimamaalia ja ruletti pyöri muutenkin kiitettävästi. HIFK:llä on toki aika puolellaan, mutta onko se tarpeeksi lauantain vastustajaa ajatellen.

HIFK sinnittelee liiga-kakkosena Kärppien perässä ja kolmella pisteellä se nousisi oululaisten kanssa tasoihin. Toki Kärpillä on CHL:n takia yksi peli vähemmän. JYP puolestaan vakiinnuttaisi asemiaan liiga-nelosena.

Seuraa Heitä

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

Toivuttuaan influenssasta on HIFK-hyökkääjä ollut kovassa iskussa.

Markus Hännikäinen #33 | Adler Mannheim

Laitahyökkääjä

JYP-hyökkääjä loistaa ottelu ottelun perään. Hän iski perjantaina viimeisimmän maalinsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle