Ässien ensimmäinen kotitorstai

LIIGA / Ennakko
Saako SaiPa pysäytettyä maalitykki Eero Elon?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät pelaa koko kauden ensimmäisen torstain kotiottelunsa, kun vastaan tulee SaiPa. Molemmat joukkueet lähtevät torstain otteluun voitto allaan. Ässät kaatoi edellisessä ottelussaan lauantaina Ilveksen selvästi lukemin 5−1, kun SaiPa puolestaan voitti tiistaina Raumalla Lukon niukasti 3−2.

Torstain ottelu on molemmille luonnollisesti tärkeä. Lisämausteensa kohtaamiseen tuo se, että joukkueet ovat samoissa pisteissä. Kummatkin ovat keränneet 57 pistettä, kun kausi on edennyt hieman yli puolenvälin.

− Siinä on nyt kolme jengiä samoissa pisteissä, mutta ottelu on ihan yhtä tärkeä kuin aina. Meille on tärkeämpää oma pelaamisemme. Onhan SaiPan kohtaamisessa totta kai se motivaatiotekijä, että voitolla menemme heistä ohi, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio analysoi.

Torstai-illan vastustajan viimeaikaiset esitykset saavat Rautakalliolta kehut.

− SaiPa oli tiistaina Raumalla todella vahva Lukkoa vastaan, ja he ansaitsivat voittonsa. On hienoa lähteä haastamaan heitä.

Hyvän mielen ottelu alla

Ässät ei ole viime peleissään liiemmälti maaleilla juhlinut, mutta viime lauantain ottelu Ilvestä vastaan oli joukkueelta tervetullutta vaihtelua. Ässät pelasi erittäin tasapainoisen ottelun, teki viisi maalia ja mikä tärkeintä, maalintekovastuu jakautui monelle eri ketjulle.

− Ilvestä vastaan pelasimme hyvän 60-minuuttisen ja joukkue oli todella sitoutunut tekemiseen. Onnistumiset jakautuivat laajalti, mikä oli hienoa. Joukkue vastasi hienosti huutoon ottelussa. Tekemällä tehtyjä, hienoja maaleja, Rautakallio kehuu omiaan.

Yksi ottelun onnistujista oli hyökkääjä Jake Hansen. Hansen viimeisteli kauden toisen osumansa hienosti läpiajosta, mutta mustat pilvet laskeutuivat hyökkääjän ylle vain hieman myöhemmin.

− Hansenin nilkka vääntyi Ilves-ottelussa ja hän on sivussa hieman pidempään. Menee viikkoja, Rautakallio harmittelee.

SaiPa yrittää valloittaa länsirannikon

SaiPa voitti edellisessä ottelussaan Lukon ja joukkueella on kova halu ottaa myös toisen länsirannikon joukkueen päänahka. SaiPa kuuluu Ässien ohella liigan parhaimpiin vierasjoukkueisiin, vaikka pelimatkat ovat lappeenrantalaisilla aina pisimmästä päästä.

Viime otteluissaan SaiPa on kaatanut muun muassa Bluesin ja Sportin, mutta joutui toteamaan HPK:n ja Tapparan paremmikseen. Mikäli SaiPa mielii viedä länsirannikon reissultaan täydet pisteet, on joukkueen syytä hioa kuvioitaan kuntoon. Tarkemmin sanottuna ylivoimaa.

SaiPan viime otteluiden ylivoimatehoja ovat laskeneet avainpelaajien poissaolot. Puolustajat Johan Larsson ja Simo-Pekka Riikola ovat molemmat iskeneet kaudella kolme ylivoimaosumaa, mutta ovat kumpikin sairaslistalla. SaiPan joukkueessa on lisäksi muutamia kuumetapauksia.

Kuumeen takia sivussa tiistain Lukko-ottelusta olivat Ville Hämäläisen ja Kalle Maalahden lisäksi joukkueen paras maalintekijä Dave Spina. Heidän pelaamisestaan torstaina ei ole vielä mitään takuita.

Poissaolojen heikentämä ylivoima ei ole onnistunut viimeiseen kolmeen otteluun tekemään ainuttakaan maalia, vaikka tilaisuuksia on kohtuullisesti ollutkin. Helppoa ei tule torstainakaan, onhan Ässät liigan paras alivoimajoukkue.

Torstain ottelussa Ässät ottaa nuorempia kiekkoihmisiä huomioon. Juniorit saattavat Ässien pelaajat jäälle, ja heille on myös varattu oma osio seisomakatsomosta.

Seuraa Heitä

Mike Hedden #26 |

Laitahyökkääjä

Hedden katkaisi tiistaina Ilvestä vastaan neljän ottelun mittaisen kuivan maaliputkensa. Kanadalainen on viimeistellyt tällä kaudella kuusi maalia, joista vain yksi on tullut kotihallissa. Heddenin panosta tarvitaan, mikäli Ässät aikoo parannella huonoa kotisaldoaan.

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

27-vuotias yhdysvaltalainen on nyt pelannut SaiPan riveissä viisi ottelua. Rau iski heti toisessa liigapelissään kaksi osumaa, joista toinen oli pelin ratkaissut jatkoaikamaali. Muissa otteluissa tehoja ei ole kuitenkaan syntynyt. Vielä on aikaista sanoa mikä on Raun lopullinen taso.

» Lähetä palautetta toimitukselle