SaiPan länsirannikon turnee alkaa Raumalta

LIIGA / Ennakko
Maalin lähelle on päästävä, mikäli mielii voittaa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Rauman tiistai-illassa kohtaavat Lukko ja SaiPa. Edelliseltä viikolta molemmilla on takanaan neljä tiukkaa taistelua matkusteluineen, joten palautuminen illan kamppailuun on suuressa arvossa.

Tammikuun 2015 otteluohjelma on Liigan toimesta rakennettu niin, että joukkueille pelejä kertyy suunnilleen joka toinen päivä. Ammattimiehille varmasti sopii, että pelataan paljon. Eipähän tarvitse harjoitella. Mutta miten siitä kaikesta rasituksesta palaudutaan aina seuraavaan koitokseen, että senkin ottelun maksaneet katsojat saavat rahoilleen vastinetta?

Kummallakin ryhmittymällä on siis takana neljän ottelun viikko. Tilastollisesti joukkueet tekivät tulosta aika tasan. SaiPa ansaitsi kuusi sarjapistettä. Lukko jäi omissa karkeloissaan viiteen lisäpisteeseen.

Lukolla matkapelejä oli kolme ja ainoa kotiottelu päättyi tappioon Ässiä vastaan. Lukon otteluissa oli yksi yhteinen tekijä. Joukkue nimittäin johti kaikkia neljää kamppailuaan jossain vaiheessa kolmatta erää, mutta ei pystynyt ottamaan ensimmäistäkään kolmen pisteen voittoa. Tämä selittää myös vähäisen pistesaaliin viikon otteluista.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva puolusteli omiensa edesottamuksia viikon päätösottelun jälkeen. Joukkue on asettanut pistetavoitteen, johon pitää päästä kun runkosarja on paketissa. Dufvan mukaan Lukko on nyt tavoitteessaan.

Positiivisen kuvan pitäminen pelaajien mielissä on varmasti tärkeä asia. Se, miten jatkuvat johtoasemien menetykset näkyvät esimerkiksi tulevan viikon kamppailuissa, jää nähtäväksi.

Pelitavallisesti Lukon tekemisessä ei ole isoja vikoja tai puutteita. Mutta kun neljästi peräkkäin menee kolme kiekkoa omaan verkkoon, ei puolustuspelaaminen mitään maailman parastakaan ole. Toki on muistettava, että Lukon maalivahdit lahjoittivat viikon aikana muutaman helpohkon maalin. Yhtäkaikki, jokainen osuma lasketaan ja maalimäärän pitäisi pysyä alle kolmen.

Vierasjoukkue SaiPan viikko oli siis hieman Lukon vastaava parempi, mutta parannettavaa siihen jaksoon jäi. Päävalmentaja Pekka Tirkkosen ryhmittymä aloitti viikon komealla voitolla, mutta meno hyytyi loppuviikkoa kohden. Kaiken kruununa oli lauantain kotipeli, jossa joukkue jäi kokonaan ilman maalia.

Neljäs peli kuuteen päivään varmaaan vaikutti pelaajien tekemisessä, mutta sitä Tirkkonen tuskin käyttää selityksenä kotitappiolle.

SaiPan pelit joulutauon jälkeen ovat ollet varsin ympäripyöreitä, ja asiaa tukevat myös tilastot. Kahta samanlaista peliä ei ole tullut peräkkäin.

Länsirannikon kahteen otteluun SaiPa saapuu varmasti kuusi lisäpistettä mielessään. Lokakuussa 2014 joukkue pelasi edellisen kerran Rauma-Pori-akselilla. Silloin pistepussiin ei jäänyt kuin kaksi sarjapistettä.

Seuraa Heitä

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Paljon pelaava puolustaja on vaarallinen myös hyökkäyspäässä. Onnistuuko yllämään SaiPa-vahdin?

Brian Salcido #33 |

Puolustaja

Kousan tapaan tehokas myös hyökkäyspäässä. Onnistuuko tehopisteiden metsästys Rauman tiistai-illassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle