Toiseksi paras nylkee piristyneen jumbon?

LIIGA / Ennakko
Kohteleeko HIFK Sportia kaltoin?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin tiistaipelin juoni on selvä: hetken hengähtänyt HIFK vie ja Sport tekee vastaiskuja tai odottelee ylivoimatilaisuuksia.

Voitto jäänee Helsinkiin, mikäli HIFK malttaa olla huolellinen ja onnistuu tehoilemaan. Lepsuilu antaisi kuitenkin myös pirteästi pelanneelle Sportille sauman.

Kärppien jälkeen Liigan toiseksi paras joukkue HIFK on saanut peruspelaamisensa kuntoon, ja nyt joukkueen hurja materiaali pääsee näyttämään parasta osaamistaan. Sitä kokeilemaan saapuu sarjanousija Sport, joka on jokaisessa pelaamassaan liigaottelussa altavastaaja.

Auttaako piristyminenkään Helsingissä?

Erityisen ahtaalla Sport on ennakkoasetelmissa juuri poissa kotoaan, eikä Nordenskiöldinkatu todellakaan lukeudu niihin helpoimpiin vierasluoliin. Vaasalaiset ovat kuitenkin parantaneet otteitaan viime aikoina.

Puolustuspelaaminen on ollut siedettävällä tasolla, vaikka pakisto ei kovin vahvaa liigatasoa olekaan. Erinomaisesti pelannut maalivahti Hannu Toivonen on oman pään luottotilkitsijä.

Syksyllä Sportin oli vaikea päästä laukomaan vierapeleissä parhaalta sektorilta, mutta kauden edetessä tilanne on parantunut. Päävalmentaja Tomek Valtonen ansaitsee kehuja myös ylivoimasta, joka on materiaaliin nähden todella toimivaa.

Sportin ranskalainen tehoduo Charles Bertrand - Damien Fleury on siirretty eri ketjuihin viime peleissä, ja se on johtanut laajempiin onnistumisiin. Petri Lammassaaren ja Tomi Körkön paluuta sairastuvalta odotetaan tälle viikolle, vaikkakaan miesten mahdollisessa paluulla ei ole ottelun kannalta suurta merkitystä.

Kotijoukkueen tutut luottopalaset - Goldobin ja Husso toipuneet kisamatkoistaan

HIFK kärsi menneellä viikolla paitsi otteluruuhkasta, myös loukkaantumisista ja sairasteluista. Pieni hengähdystauko tekikin hyvää, ja tärkeä hyökkääjä Joonas Rask on influenssan jälkeen jälleen pelikunnossa.

HIFK on muutenkin hyökkäysvahva joukkue, mutta erityisesti ykkösketju Tomas Zaborsky - Matti Kuparinen - Rask oli todella vahvassa iskussa ennen viimeksi mainitun sairastumista. Rask on noussut erityisen tärkeäksi osaksi joukkuetta koko ajan parantaneen ykköshyökkääjän Zaborskyn rinnalla.

Merkittäviä poissaolohuolia hyökkäyksessä ei juuri ole, sillä Nikolai Goldobin on jo kotitunut alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoista ja ehtinyt pelata yhden pelinkin HIFK-paidassa reissun jälkeen.

Myös maalivahtitilanne on palautunut ennalleen nuorten kisojen jäljiltä: Ville Hussokin on ehtinyt pelata yhden ottelun kotiuduttuaan. Kevin Lankinen on ollut hyvä saadessaan vastuuta Husson poissaolon aikana, mutta nyt saattaisi silti olla jälleen Husson vuoro.

HIFK:n puolustuksessa on hieman epävarmempi tilanne, sillä loukkaantuneiden Daniel Grillforsin ja Julius Nyqvistin lisäksi Hannu Pikkarainen jätti viime tipassa edellisen pelin väliin.

Leveyttä tosin on punapaitojen puolustuksessakin: pelaavaan kuusikkoon noussut Sebastian Moberg hoiti ruutunsa hyvin.

Seuraa Heitä

Nikolai Goldobin #87 | Metallurg

Laitahyökkääjä

Kuinka paljon U20-finaalissa katkeran tappion alle viikko sitten kokenutta Goldobinia jaksaa kiinnostaa Liiga - ja vaikuttaako aikaerorasitus yhä otteisiin?

Damien Fleury #11 |

Laitahyökkääjä

Maaleja pitäisi syntyä - taas. Tilaisuuksia ei välttämättä tule montaa, eikä Sportin profiilihyökkääjillä ole varaa toimia tuhlaajapoikina.

» Lähetä palautetta toimitukselle