Kuuden pisteen El Plastico

LIIGA / Ennakko
Espoon illassa on tiedossa tiivistä kamppailua pudotuspelipaikoista.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
El Plastico (lue: Bluesin ja Pelicansin välinen ottelu) pelataan kolmatta kertaa tällä kaudella. Bluesilla on viisi pistettä matkaa kuuden parhaan joukkoon, kun taas Pelicans on kuuden pisteen päässä kymmenen parhaan joukosta.

Pudotuspelipaikoista kamppailun tiivistyessä entisestään, voidaan Bluesin ja Pelicansin välistä ottelua kutsua kuuden pisteen mittelöksi.

Molempien joukkueiden otteet ovat olleet pirteitä viime otteluissa. Blues on kerännyt kymmenen pistettä edellisistä viidestä ottelusta, kun taas Pelicansin vastaava saldo on kahdeksan sarjapistettä.

Vaikka espoolaiset hävisivätkin edelliset kaksi ottelua SaiPaa ja Lukkoa vastaan jatkoajalla, on joukkueen peli-ilme ollut pirteä ja onnistuneet takaa-ajot molemmissa otteluissa varmasti lämmittävät joukkueen valmennusjohtoa.

Lahtelaisia puolestaan lämmittävät tärkeät voitot uuden vuoden puolella. Pelicansin ylivoima on ottanut kehitysaskelia viime kierrosten aikana ja erityisesti ykkösketjun Joel Mustonen on tällä hetkellä kuumassa vireessä, kun mies teki viime perjantaina joukkueelleen kaksi maalia sekä ratkaisi ottelun Ilvestä vastaan voittomaalikilpailussa.

Niin ikään, Bluesin nipussa avainasemassa ovat olleet joukkueen ykköskorin pelaajat. Sunnuntain Lukko-ottelussa sinisten kapteeni Kim Hirschovits oli pelipäällä tehoilemalla pisteet 2+1, mutta myös Stefano Giliati on ollut hurjassa vireessä Splenger Cupin jälkeen, kun kanadalainen on kerännyt viimeiseen neljään otteluun tehot 3+4.

Miehet pelasivat Lukkoa vastaan myös paljon yhdessä, joten Jyrki Ahon ilmoittama kokoonpano voi olla värkätty uuteen uskoon tiistain ottelua varten.

Bluesin tuhoisaa ylivoimaa täytyy lahtelaisten erityisesti varoa, sillä espoolaisittain harvinaisesti joukkueen ylivoimaprosentti 22,79 oikeuttaa koko Liigan ykkössijalle.

Lupaavien torjujien taisto

Hyvin todennäköisesti joukkueiden maaleilla nähdään nuoret maalivahdit. Pelicansin Janne Juvonen on saanut hurjasti vastuuta Jere Myllyniemen loukkaannuttua, kun taas Bluesin Eetu Laurikainen on ryövännyt loistavilla otteillaan sinisten ykköstorjujan paikan itselleen.

Sunnuntaina kokeneempi Jani Nieminen sai pitkästä aikaa näytönpaikkansa, mutta pitkä pelaamattomuus paistoi miehen otteista. Tärkeistä pisteistä taistellessa Bluesin valmennusjohto varmasti haluaa antaa entistä enemmän vastuuta Laurikaiselle, eikä syyttä. Nuorukaisen torjuntaprosentti on häikäisevä 94 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,8.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat tällä kaudella päättyneet espoolaisten juhliin, kun kauden alussa Blues voitti kotonaan 1−0 ja marraskuussa vieraissa numeroin 2−5. Turkoosipaidat pelaavat ensimmäisen ottelunsa Jordan Smothermanin lähdön jälkeen, joten kannattaa seurata silmät tarkkana myös lahtelaisten kokoonpanoa ennen ottelua.

Seuraa Heitä

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Giliati on ollut Bluesin näkyvin pelaaja vuonna 2015. Miehen näyttävät harhautukset ja nopeus jäällä ovat katsojille herkullista katsottavaa.

Joel Mustonen #40 | Örebro

Laitahyökkääjä

Vakavat sairaudet selättänyt Mustonen kertoi Ilves-ottelun jälkeen olleensa kaksi kuukautta ilman minkäänlaisia oireita, ja tämä on alkanut väistämättä näkyä nuorukaisen otteissa. Onnistuuko Mustonen myös Espoon illassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle