Ilves ja Ässät käyvät taistoon tärkeistä pisteistä

LIIGA / Ennakko
Ottelusta on odotettavissa tiukkaa taistelua.
Kuva © Jarno Hietanen
Kotijoukkue Ilves ja vierasjoukkue Ässät kamppailevat viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta. Ilves on Liigassa kuudentena, pisteen edellä Ässiä ja yhden ottelun enemmän pelanneena. Molemmat joukkueet pelaavat lauantaina jo viikon neljännen pelinsä. Kumpikin joutuu myös reissaamaan Hakametsään.

Ilves pelaa vahvaa jaksoa, vaikka onkin hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan. Perjantaina tamperelaiset joutuivat lähtemään Lahdesta saaliinaan yksi lisäpiste, kun tappio tuli vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Kotihallissa tupsukorvat ovat olleet vahvoja koko kauden, mutta vastaan asettuu liigan paras vierasjoukkue.

Ilveksen molemmat maalivahdit ovat olleet kovassa vireessä. Joonas Korpisalo on saanut enemmän vastuuta, mutta saisiko Juha Järvenpää mahdollisuuden näyttää osaamistaan entiselle seuralleen?

Ilves-puolustuksen johtohahmo on Tommi Kivistö, joka on lisäksi kahden ottelun pisteputkessa. Nuorten MM-kisoissa mukana olleista Ilves-pelureista Aleksit Mäkelä ja Mustonen ovat jo palanneet pelaavaan kokoonpanoon. Tupsukorvien tehoista on vastannut ykkösketju Sami Sandell-Tapio Laakso-Vojtech Polak.

Viisi viimeistä Ässien peliä on venynyt varsinaisen peliajan yli. Patapaidat ovat kaivaneet voitot Sportia ja Lukkoa vastaan. Ässät on voittanut tämän kauden molemmat keskinäiset kohtaamiset.

Ässillä on kaksi tasaisen hyvin pelaavaa maalivahtia. Juuso Riksman on pelannut kaksi edellistä peliä. Otteluruuhkan vuoksi Rasmus Rinne saanee pelivuoron lauantaina.

Esa Lindell pelaa ässäpuolustuksessa ottelusta toiseen isoja minuutteja todella kovalla tasolla. Garrett Stafford taklasi maanantaina Tapparan Jere Karjalaista pelikiellon arvoisesti, mikä on avannut pelipaikan Patrik Parkkoselle.

Hyökkäyspäässä tehovastuu on Ilveksen tavoin langennut ykkösketjulle. Eero Elo johtaa maalipörssiä, Mika Niemi on pistepörssissä sijalla 18 ja Sami Lähteenmäki hätyyttelee jo yhden kauden piste-ennätystään Liigassa.

Ylivoimalla Ilves on joukkueista aavistuksen parempi, mutta alivoimalla Ässät on koko liigan paras joukkue.

Käyttäjän joinonen kuva

Arvio ottelusta: Juha Oinonen

Molemmat joukkueet pelaavat lauantaina jo viikon neljännet pelinsä. Perjantaina kumpikin pelasi ja hävisi oman ottelunsa. Tällaisessa tilanteessa tuskin nähdään kiekollisia hienouksia, vaan luvassa on todennäköisesti suoraviivaista peliä.

Lähtökohdat otteluun ovat varsin samanlaiset. Uskon Ilveksen nappaavan voiton nimenomaan kotiyleisön tuen turvin. 

Seuraa Heitä

Mike Hedden #26 |

Laitahyökkääjä

Kanadalaishyökkääjä on väläytellyt osaamistaan. Maaleja kaivataan, ettei Eero Elon tarvitse tehdä kaikkia.

Antti Tyrväinen #89 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Ässien kaltaista joukkuetta vastaan Tyrväisen taklaukset ja aggressiivinen karvaus ovat arvossaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle