Tulikuuma Kärpät haastaa tehokkaasti lämpenevän Ilveksen

LIIGA / Ennakko
Saku Salmela esitteli persoonallisen tuuletuksen.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves saa tulikuumia vieraita kylmästä pohjoisesta. Kuuden ottelun voittoputkessa porskuttava Kärpät saa kuitenkin vastaansa paitsi hyvävireisen Ilveksen myös innostuneen kotikatsomon. Helppoa voittoa ei ole luvassa kummallekaan.

Ilves on joulutauon jälkeisistä peleistään hävinnyt vain yhden, vierasottelun Lukkoa vastaan. Kotiotteluihin on tupsukorvia saapunut kannustamaan täysi tupa äänekkäitä faneja. Samaa on odotettavissa maanantainakin, sillä Ilveksellä on alla upea kotivoitto HPK:sta.

IlvesTeoksi nimettyyn otteluun oli ilmainen sisäänpääsy, ja isännät palkitsivat kannattajansa nousemalla kolmen maalin tappioasemasta 5-3-voittoon.

Pikkuleijonien MM-kisajoukkueeseen kuului Ilves-pelureista puolustaja Aleksi Mäkelä sekä hyökkääjät Roope Hintz ja Aleksi Mustonen. Lisäksi vähälle peliajalle jäänyt Alexander Ruuttu sai etsiä uuden seuran ja päätyi TPS:n riveihin. Uudessa joukkueessaan toisen polven liigakiekkoilija pääsi saman tien ykkösketjuun.

Päävalmentaja Tuomas Tuokkola on kuitenkin löytänyt poissaolijoille korvaajat, joista Ville Meskanen iski hattutempun TPS:n verkkoon. Myös puolustaja Saku Salmela on nostanut profiiliaan, mistä esimerkkinä kaksi maalia HPK:ta vastaan. 

Edellisessä ottelussa Joonas Korpisalo vaihdettiin maalin suulta pois 0-3-tappioasemassa, minkä jälkeen Juha Järvenpää piti maalinsa puhtaana. Korpisalo on pelikuntoisena ollessaan pelannut suurimman osan peleistä, mutta Järvenpää on osoittanut olevansa hyvä vaihtoehto tolppien väliin.

Hintzin ja Mustosen poissaollessa tamperelaisten viimeistely on entistä enemmän ykkösketjun Sami Sandell-Tapio Laakso-Vojtech Polak sekä Teemu Rautiaisen harteilla. Steven Zalewski on tehnyt vain yhden pisteen enemmän kuin pilkattu Mark Hurtubise, vaikka pelejä on takana yli puolet enemmän.

Vierailija Kärpät on tällä hetkellä Liigan paras joukkue. Vähiten päästettyjä maaleja, kuuden ottelun voittoputki ja kuntopuntarin ykkönen jopa 20 pelin otannalla. Samaan aikaan esimerkiksi Juha-Pekka Haatajalta ja Patrick Davisilta on lupa odottaa paljon tehokkaampaa pelejä.

Toissa kauden maalikuningas Haataja on toistaiseksi viimeistellyt vain seitsemän osumaa, yhden vähemmän kuin puolustaja Lasse Kukkonen.

Kärpistä nuorten MM-kisoissa pelasivat hyökkääjät Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi. Vasta 16-vuotiaalle Puljujärvelle voi kisoista odottaa piristysruisketta liigapeleihin, vaikka nuorukainen ei maalin makuun useista yrityksistä huolimatta päässytkään.

Ilves voitti tällä kaudella joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Hakametsässä, mutta Kärpät otti revanssin kotiottelussaan. Kaksi edellistä vierasotteluaan Kärpät on voittanut lukemin 4-0. Tomi Karhunen on napannut ykköstorjujan viitan itselleen eikä näillä esityksillä ole siitä luopumassa.

Joonas Kemppaisen johtama hyökkäysketju laidoillaan Joonas Donskoi ja Julius Junttila on ollut koko kauden oululaisten paras koostumus. Sentteri Kemppainen on kerännyt edellisissä neljässä pelissä tehot 3+3, Donskoin saldo on vain yhtä syöttöpistettä köyhempi.

Erikoistilanteissa Kärpät on isäntiä selkeästi edellä. Kärppien ylivoima on liigan neljänneksi tehokkainta. Ilves on itse asiassa tehnyt yhden ylivoimamaalin enemmän, mutta tupsukorvat ovat myös pelanneet ylivoimaa yli puoli tuntia Kärppiä enemmän. Alivoimalla Kärpät on liigan kuudenneksi paras, Ilves neljänneksi huonoin.

Seuraa Heitä

Tommi Kivistö #4 | Kärpät

Puolustaja

Ilves-puolustuksen johtohahmo ja selkäranka. Pelaa isoja minuutteja ottelusta toiseen. Jämäkän puolustamisen lisäksi ollut tehokas myös hyökkäyspäässä.

Esa Pirnes #12 |

Keskushyökkääjä

Hakametsä on kokeneelle sentterille tuttu paikka. Takuuvarma suorittaja, tarvitsi joukkue ylivoiman pyörittäjää tai alivoiman raatajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle