Ensimmäinen tammikuun neljästä

LIIGA / Ennakko
Fyysisyys ja kamppailut nousevat suureen rooliin Bluesin ja HIFK:n kohtaamisissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ennen kauden alkua julkaistu otteluohjelma tarjosi Bluesille ja HIFK:lle kahta kohtaamista tammikuulle. Kun espoolaiset valitsivat HIFK:n myös tammikuun tasausvastustajaksi, on keskinäisiä pelejä kuukauden sisään neljä. Ensimmäinen kovista haasteista odottaa lauantaina.

Blues on pelannut joulutauon jälkeen kolme ottelua, joista saldo on ollut viisi pistettä. Vastustajista HPK sekä Ässät ovat kaatuneet Kärppien ollessa liian kova. Perjantaina Porissa Blues jatkoi kivikovaa saldoansa voittomaalikilpailuissa. Kim Hirschovitsin onnistumisen myötä Bluesilla on seitsemän voittoa kahdeksasta pelistä, jotka ovat olleet 65 minuutin jälkeen tasan.

HIFK:lle saattoi ennustaa vaikeita aikoja ykkösmaalivahti Ville Husson matkustettua Kanadaan nuorten MM-kisoihin. Kevin Lankisen otteet ovat kuitenkin osoittaneet, ettei HIFK:lla ole huolta maalivahtiosastolla. Tauon jälkeen kolmen ottelun saldo on kahdeksan pistettä. Ainoa kauneusvirhe tuli Jyväskylässä, kun voitto irtosi vasta voittomalaikilpailussa. Kolmannen erän nousu jätti kuitenkin siitäkin tavallista paremman fiiliksen.

Porin peli oli Bluesilta hyvin kaksijakoinen. Parasta osaamista nähtiin toisessa erässä, jossa Blues löysi hyvin tilaa ja iski sen ansiosta kaksi maalia terävillä rannelaukauksilla. Roope Talajan maali toki syntyi tasavajaalla, jolloin tilaa on kentällä enemmän, mutta Bracken Kearns onnistui täysin viisikoin.

HIFK ratkaisee usein pelejä vahvan hyökkäyksen turvin. Ratkaisuihin yltäviä kentällisiä on useita, ja tämän myötä voittoja irtoaa, vaikka kaikki avainmiehet eivät hyökkäyspäässä onnistukaan.

Blues ei kuitenkaan haastanut vastustajaa tarpeeksi, jotta olisi saanut hankittua vastustajalle rangaistuksia. Koko pelissä espoolaisilla oli vain yksi ylivoima, ja sekin oli seurausta keskialueen huitomisesta.

HIFK ei ole erityisen vahva alivoimalla, mutta toisaalta myös erittäin vähän rikkova joukkue. Alivoimaprosentti on alle 80:n, alivoima-aikaa joukkueella on yli puoli tuntia vähemmän kuin seuraavana tilastossa olevalla Tapparalla.

Seuraa Heitä

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Alkukaudesta vaisu, sen jälkeen loukkaantuneena pari kuukautta käyden jäällä vain yhdessä pelissä. Teki paluun viikko sitten ja sen jälkeen pystynyt parempaan, vaikka maalitili onkin vielä avaamatta.

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

HIFK:n viime kauden paras maalintekijä on löytänyt jälleen virettään. Päässyt maalitilastoihin jo neljässä peräkkäisessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle