Sisukas Ilves jatkaa länsirannikolla

LIIGA / Ennakko
Edellisessä kohtaamisessa Ilves jäi Lukon murjomaksi.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Kiekkovuosi 2015 käynnistyy Raumalla Lukon ja Ilveksen kohtaamisella. Kauden kolmas aloittaa molempien ruuhkaisan tammikuun, jossa pelejä tulee vasta käytännössä joka toinen ilta.

Kauden 2014-15 runkosarja on jo ylittänyt puolivälinsä ja vuosikin on vaihtunut. Kalenterivuosi 2015 tarjoaa taas joukon kiihkeitä kiekko-otteluita, joiden esittämisessä mukana ovat myös Lukko ja Ilves.

Pariviikkoisen joululoman jälkeen molemmat ovat kaksi kertaa hakeneet pelituntumaa takaisin. On siis kolmannen pelin vuoro, jolloin voidaan katsoa tauon jälkeisen pelituntuman jo löytyneen.

Lukon osalta paluu joululomalta tapahtui rutiininomaisin suorituksin. Ensin Turusta tuli peruspelillä selvä voitto, ja kolme päivää myöhemmin jatkoaikatappio sarjan kärjessä kulkevalle JYPille. Kummassakin ottelussa Lukko päästi vain yhden maalin omaan verkkoon varsinaisella peliajalla. Puolustuspelaaminen oli siis heti tauolta palatessa hyvällä mallilla.

Turun pelissä Lukko teki paikoistaan myös maaleja riittävästi, mutta kotona tuhlaaminen oli isossa roolissa. Vain kerran kiekko meni JYPin verkkoon, eikä se riittänyt kolmen pisteen voittoon, eikä ylipäätään mihinkään voittoon.

Maalivahtejaan päävalmentaja Risto Dufva peluutti varsin tasaisesti, kun molemmille merkittiin yksi pelattu ottelu.

Nyt vastaan luisteleva Ilves on vauhtivoimainen joukkue, kuten JYPkin oli. Lukko saa siis oivan mahdollisuuden parantaa maalintekoaan heti seuraavassa ottelussa, jossa vauhti näyttelee taas isoa roolia.

Isossa kuvassa Lukon pelaamiseen ei ole tulossa mitään muutoksia. Päävalmentaja oli joukkueen esitykseen tappion hetkelläkin tyytyväinen, joten sinikeltaiset jatkavat samalla sapluunalla, mitä nähtiin ennen ilotulitusrakettien ampumista.

Vierasjoukkue Ilves palasi joululomalta positiivisten tuulien saattelemana. Päävalmentaja Tuomas Tuokkola sai viritettyä joukkonsa oivaan vireeseen, jonka tuloksena Ilvekselle merkittiin kaksi voittoa yhtä monesta pelistä.

TPS-ottelussa peli oli jo luisumassa kotijoukkueen voittoon, mutta kovalla työnteolla Ilves käänsi kamppailun sen päätöserässä itselleen edulliseksi. Samaa työntekoa päävalmentaja varmasti korostaa, kun joukkue saapuu Raumalle. Kun työnteossa ei luisteta, myös onnekkaat pomput ovat puolellasi.

Kohtaaminen on joukkueille kauden kolmas. Lukko on voittanut molemmat edelliset, joten varmasti nälkäinen Ilves nähdään perjantai-iltana Raumalla. Kun vielä muistetaan, että Ilves on tehnyt vain yhden maalin Lukon verkkoon tällä kaudella, joukkue varmasti haluaa näyttää parasta osaamistaan vuoden 2015 ensimmäisessä ottelussaan.

Seuraa Heitä

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Osui maalinteossa kahdesti TPS:n verkkoon, mutta JYPiä ei onnistunut yllättämään. Miten käy Ilveksen kanssa?

Antti Tyrväinen #89 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Voittomaalin viimeistelijä Turussa. Onnistuuko sama Raumalla?

» Lähetä palautetta toimitukselle