Kinkunsulatteluista ilotulitteiden esipaukkeeseen

LIIGA / Ennakko
Onko Lukko kylvänyt orastavan voittoputken siemenen?
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kotijoukkueena tänään toimiva Lukko palasi terävänä joulutauolta ja voitti oman ottelunsa. JYPille ei käynyt yhtä hyvin ja asetelmat viiden parhaan joukossa tiivistyivät entisestään, suorastaan kihelmöivän jännittäviksi.

Lukko haki lauantaina Turusta 4-1-vierasvoiton kukistamalla TPS:n todella vahvan ja määrätietoisen esityksen jälkeen. Varsinkin kolmannessa erässä raumalaiset eivät antaneet minkäänlaista saumaa vastustajalleen nousta otteluun mukaan.

Esitys oli niin vahva, että tuskin kukaan enää kyseenalaistaa päävalmentaja Risto Dufvan päätöstä antaa joukkueelle kahdeksan päivän joululoma ja määräystä, jolla joukkue palasi kokoon vasta tapaninpäivän iltana. Lukko oli virkeä ja energinen, kuten odottaa saattoi. Se oli fyysisesti, mutta ennenkaikkea henkisesti levännyt. 

Sinikeltaisten maalivahtiosastolla saattaa olla nähtävissä vallankumous, sillä syksyn mittaan nuori, Lukon juniorimyllyn lävitse kulkenut Oskari Setänen on ollut aloittava maalivahti viime aikoina, jenkkivahti Ryan Zapolskin istuessa kaukalon laidalla odottamassa tilaisuuttaan. Vielä kauden alkupuoliskolla Setäsestä ei olisi uskonut moiseen, mutta vastuu CHL-kaukaloissa ja Mestis-vierailuilla ovat tehneet nuorukaiselle hyvää.

JYPillä sen sijaan ei mennyt paluu kaukaloon aivan yhtä hyvin. HIFK nousi tasoihin ja voitti lopulta voittomaalikisassa. Näin ennen joulutaukoa repäisty hajurako Lukkoon pieneni lähes olemattomiin.

Pientä ilonaihetta keski-suomalaisille toi Henri Kannisen uran ensimmäinen ja toinen liigamaali. Nuoret kyvyt ovat nousemassa jo yleisellä tasolla hurrikaanipaitojen hiomattomiksi timanteiksi, joita puplahtelee esiin tasaiseen tahtiin. 

Joukkueiden ottelusta tekee erityisen mielenkiintoisen se, että Lukko hengittää JYPin niskaan vain pisteen päässä, jonka lisäksi sillä on rästiottelu pelaamatta. JYP on sarjataulukon toisena, kun taas Lukko majoittaa sijaa viisi. Viisi parasta mahtuvat kaikki neljän pisteen sisään, joten sijoitukset voivat tiistaisen täyden kierroksen päätyttyä heittää täysin häränpyllyä.

Vierasjoukkueen vahvuudesta puuttuu alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomea edustavat Juuso Ikonen sekä Sami Niku. Lisäksi puolustuksen kaksi Mikkoa, Viitanen ja Mäenpää, kärsivät vammoista.

Lukon puolustaja Mikko Kousa huilasi edellisen ottelun kuumeen seurauksena, eikä pelikunnosta ole varmaa tietoa.

Käyttäjän mperhe kuva

Arvio ottelusta: Miro Perhe

Lukon pitkät vapaat näkyivät Turussa hyvänä liikkeenä ja raikkaana pelaamisena. Tämä on raumalaisten ase myös tänään ja varsinkin, jos Henrik Koiviston johtama kakkosketju ei taas pelillisistä syistä johtuen istu puolet ottelusta penkillä ja Dufva tiivistä kolmeen kentälliseen.

JYPillä on varmasti ns. banaani otsassa kotiottelustaan, joka lipesi kolmen pisteen voitosta yhden pisteen voittomaalikisatappioksi. Jyväskyläläiset olivat pitkään ottelun herroja ja paikkoja oli tappaa peli. JYP antoikin täysin turhaan voiton avaimet vieraille ja he tietävät sen itsekin.

Pannukakustaan sisuuntuneena JYP tarjoaa Lukolle kovan mittarin nykykunnostaan ja haastaa isännät kovaan taistoon täydestä pistepotista. Ottelu päättyy kuitenkin kotijoukkueen voittoon yhden maalin marginaalilla, mahdollisesti jatkoajan tai voittomaalikisan päätteeksi.

Seuraa Heitä

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Osui lauantaina TPS:ää vastaan ja parantaa aina vaan. Muutaman vuoden takainen maalikuningas saattoi löytää vihdoin paikkansa ja tehonsa. Tänään luvassa lisää?

Markus Hännikäinen #33 | Adler Mannheim

Laitahyökkääjä

On yllättänyt kaikki, ehkä jopa itsensä, omalla pistesaldollaan. Pistepörssin yhdeksäntenä viihtyvä laituri on yksi keski-suomalaisten syömähampaista. Puraiseeko tänään?

» Lähetä palautetta toimitukselle