Kärpät revanssin perässä

LIIGA / Ennakko
Roope Talaja iski voittomaalin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain kolme sekuntia.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Oulun Kärpät ja Espoo Blues palasivat lauantaina joulutauolta voitoikkaina. Tiistaina joukkueet ottavat mittaa toisistaan Raksilassa, kun Kärpät hakee revanssia dramaattisesti tulleelle edellisen kohtaamisen tappiolleen.

Kärpät ja Blues ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Pari ensimmäistä peliä päättyi oululaisten voittoon, mutta viimeisimmästä täydet pisteet kampesi Blues.

Tuosta kamppailusta ei draamaa puuttunut. Kärpät johti Espoossa käytyä kamppailua lukemin 1-0 vielä viimeiselle minuutille saakka. Blues iski kuitenkin pelin tasoihin 22 sekuntia ennen summeria. Tämä ei espoolaisille vielä riittänyt, sillä joukkue rutisti voittomaalin vain kolme sekuntia ennen peliajan päättymistä.

Tuo kamppailu antaa hieman lisäväriä tiistaille, sillä Kärpät ei ole taatusti sitä unohtanut. Toisaalta myös Bluesin voi ammentaa makeasta voitosta uskoa omaan tekemiseensä.

Kärpät seilaa tällä hetkellä myötätuulessa. Sarjan piikkipaikalla oleva joukkue on voittanut viisi peliä putkeen. Kärpät palasi tauolta lauantaina, kun niin ikään kärkipään porukoihin kuuluva KalPa kaatui Oulussa lukemin 2-1. Kärpät vei peliä parin erän ajan, mutta tasaisen ja taktisen ottelun päätöserä oli puolestaan vieraidan hallintaa.

Oululaiset saivat otteluun takaisin pelaajia sairastuvalta, mikä mahdollisti esimerkiksi alkukauden tehokentän palaamisen tuttuun muottiin, kun tervehtynyt Julius Junttila hyppäsi jälleen Joonas Kemppaisen ja Joonas Donskoin rinnalle.

Blues hävisi pari peliä ennen taukoa, mutta lauantaina se palasi voittokantaan. Miro Aaltonen oli kahdella maalillaan espoolaisten ykkösmies, kun joukkue kaatoi kotonaan HPK:n lukemin 3-1.

Espoolaisille tärkeä mies on ollut myös maalivahti Eetu Laurikainen, joka on Liigan maalivahtitilaston kärkipaikalla sekä päästettyjen maalien keskiarvossa että torjuntaprosentissakin.

Molempien joukkueiden miehistöt ovat suhteellisen terveitä, mutta muutama pelaaja on edustustehtävissä. Kärpistä Sebastian Aho sekä Jesse Puljujärvi ovat Nuorten Leijonien mukana Kanadan MM-kisoissa. Bluesilta poissa on Stefano Giliati, joka kantaa vaahteranlehtipaitaa Spengler Cupissa.

Seuraa Heitä

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Ei syksyllä ollut vielä aivan terävimmillään, mutta talven tullessa on Kukkonenkin taas syttynyt. Oli lauantaina joukkueensa paras pelaaja.

Miro Aaltonen #52 |

Hyökkääjä

Iski lauantaina kaksi maalia. Tehoja tarvitaan jatkossakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle