Juhliiko Blues kannattajan juhlapäivänä?

LIIGA / Ennakko
Onko suullinen psyykkaus ratkaisevassa asemassa?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Liiga jatkuu joulutauon jälkeen harvinaisella täydellä kierroksella. Espoossa on odotettavissa hyvä tunnelma, kun Blues kohtaa tauon jälkeisessä ottelussa HPK:n.

Blues lähtee kauden toiseen puoliskoon sijalta 12 HPK:n ollessa sarjassa kuudentena. Eroa joukkueiden välillä on kymmenen pistettä. Sarjataulukon asemasta huolimatta Blues on onnistunut voittamaan kauden molemmat keskinäiset ottelut. Hämeenlinnassa HPK onnistui kuitenkin saamaan pisteen.

Ennen joulua Bluesin suunta oli hetken parempaan, mutta kaksi viimeisintä ottelua ei herättänyt suuria ilonaiheita. Ensin Blues joutui Nordenskiöldinkadulla HIFK:n nöyryyttämäksi ja sen jälkeen Ässät haki pisteet Espoosta.

HPK lähti tauolle voitettuaan Lukon jatkoajalla. Ratkaisumaalista tuossa ottelussa vastasi joukkueen kapteeni Joonas Vihko.

Joulutauon jälkeen suuri kysymysmerkki on aina joukkueiden vire. Tänä vuonna joukkueet saivat tulla takaisin jäälle tapaninpäivän iltana, joten ainakaan liikaa yhdessäoloa ei ole joulun jälkeen joukkueella ollut.

HPK:n suurin haaste on maalivahti Juuse Saroksen poissaolo nuorten MM-kisojen takia. Joni Myllykoski on tällä kaudella pelaamissaan kahdeksassa ottelussa yltänyt vain kerran päälle 90 prosentin torjuntatyöskentelyyn. HPK ei voi kovinkaan vahvasti tukeutua maalivahtinsa varaan tässä ottelussa. Myllykoski on ollut maalilla molemmissa aikaisemmissa kohtaamissa, eikä ole erityisemmin vakuuttanut.

Bluesin hyökkääjä Stefano Giliati on Kanadan maajoukkueen mukana Davosissa pelattavassa Spengler Cupissa. Vaihtelevasti esiintynyt kanadalainen oli kuitenkin ennen taukoa löytänyt hyvän paikan ketjusta Siim Liivikin ja Jari Sailion viereltä. Tuo kaksikko on pelannut muutenkin paljon yhdessä ja hoitanut hommansa kelvollisesti. Robert Rooba oli alkukaudesta yleisin ketjukaveri, ja kokoonpanot näyttävät, saako virolaishyökkääjä jälleen komennuksen heidän rinnalleen.

Seuraa Heitä

Ville Korhonen #11 |

Laitahyökkääjä

Pelasi vahvan syyskauden parantaen koko ajan otteitaan. Yltääkö jatkosopimus taskussa vielä parempaan?

Joni Myllykoski #32 | SønderjyskE

Maalivahti

HPK:ssa toivotaan, että joukkue menettää mahdollisimman vähän pisteitä nuorten MM-kisojen aikana. Maalivahdilta vaaditaan huomattavasti parempaa mitä tähän mennessä on nähty.

» Lähetä palautetta toimitukselle