Kärkipaikka kiikarissa

LIIGA / Ennakko
Nähtäväksi jää viritelläänkö juhlan kunniaksi isäinmaallista painia.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPa pyrkii palaamaan voittokantaan Kärppien kustannuksella. Kolmen peräkkäisen tappion rasittamien kuopiolaisten urakka on haastava, sillä Kärpät seilaa kuntopuntarin kärjessä. Voittajalle on mahdollisesti tarjolla tasaisen sarjan piikkipaikka.

Odotuksiin nähden alkukauden kovimman tempun tehnyt KalPa on eräänlaisella vedenjakajalla.

Torstaina SaiPalle hävinneet kuopiolaiset eivät ole onnistuneet enää kääntämään maalin tai kahden otteluita itselleen samaan tapaan kuin alkukaudella. Viime viikon tiistaina joukkueelle sattui harvinainen työtapaturma, kun Lukko yllätti savolaiset päätöserän huikealla kirillään.

Mikään kriisijoukkue KalPa ei silti ole.

Kolme peräkkäistä tappiota antanevat kuitenkin pohtimisen aihetta joukkueelle, joka on kerännyt kiitosta tehokkaasta pelitavastaan. Nuorta joukkuetta koetellaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella todenteolla. Päävalmentaja Pekka Virta totesikin Lukko-kamppailun jälkeen, että olisi syytä palauttaa jalat selkääntaputusten jälkeen maanpinnalle. KalPan kokoonpanot ovat pysyneet suhteellisen muuttumattomina, mutta aivan viime aikoina uusi koostumiksia on kokeiltu. Asenteen ollessa pielessä Virta antanee näytön paikkoja peliaikaa kärkkyville.

Kärpät lähtee tavoittelemaan kärkipaikkaa isäntiään tuoreemmilla jaloilla. Kärpät niisti tiistaina CHL-kamppailussa SaiPaa 2-0, minkä jälkeen joukkue on saanut keskittyä harjoitteluun ja lepoon. Oululaisten marraskuuhun mahtui seitsemän voittoa ja kaksi tappiota, mikä kertoo tämänhetkisestä kyvystä tuloksentekoon.

Kärppäkoneiston päivän kuntoon on syynsä. Siinä missä KalPa ratsasti alkukauden nuoruuden ja uusien hankintojen voimilla on Kärppien rosteri mallia erittäin kokenut. Lisäksi pelaavassa kokoonpanossa on huomattava määrä joukkueen eteen usean vuoden uurastaneita pelureita sekä kovia paluumuuttajia.

Rutiini ja kokemus ovat ne määreet, joita ei voi sivuuttaa hakiessa syitä tämän hetken liidolle. Juuri noita elementtejä KalPa kaipaisi kipeästi orastavan tappioputken alussa kurssin kääntämiseksi. Jos ja kun näitä asioita ei voida hankkia yhdessä yössä, pitää KalPan pyrkiä palaamaan siihen vimmattuun tilaan, jolla se raapi pisteitä vielä jokin aika sitten.

Apuja KalPa voisi saada myös savolaiselta kiekkoyleisöltä. Kärkikahinoissa kamppaileva joukkue ei ole saanut taakseen sitä tukea, jonka se ansaitsisi. Vajaan 3300 katsojan yleisökeskiarvo ei ole merkittävästi viime kevättä suurempi, vaikka joukkue kamppailee nyt sarjataulukon toisessa päässä.

Olisiko aika herätä kaukalossa että sen ulkopuolella?

Seuraa Heitä

Sami Mutanen #53 |

Laitahyökkääjä

Päässyt pelaamaan eri ketjukoostumuksissa lähiaikoina. Roolipelaaja, minkä vuoksi mielenkiintoinen seurattava uusissa kentällisissä.

Sebastian Aho #20 | Carolina

Keskushyökkääjä

Päässyt murtautumaan oululaisten kivikovaan kokoonpanoon. Aineksia pitää paikka pelaavassa rosterissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle