Tapolan suojatit veitsi kurkulla hurrikaanin pyörteisiin

LIIGA / Ennakko
Jussi Tapolan tuska on näkynyt hänen kasvoillaan.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Jyväskylässä itsenäisyyspäivän viettoon valmistaudutaan JYPin ja Tapparan kohtaamisella. Joukkueiden tulokset ovat viime aikoina menneet täysin päinvastaisiin suuntiin. Isossa kuvassa taustalta löytyy kuitenkin asioita, jotka eivät tue tilastoja täysin.

JYP lähtee otteluun varsin tutuista asetelmista. Jyväskyläläiset eivät ole vieläkään jääneet kertaakaan pisteittä kotiottelussaan, eikä jatkoaikatappioitakaan ole kertynyt tilille kuin kaksi kappaletta. JYP on onnistunut rutistamaan voiton myös heikommista otteluista. Myös torstaina Pelicans-voiton takuumiehenä hääri tuttuun tapaan Tuomas Tarkki.

Vaikka JYP on onnistunut nousemaan ja sarjataulukon piikkipaikalle, myös hurrikaaninutuilta löytyy omat murheensa. Puolustuspelaaminen on ollut varsin heikkoa, sillä viisikon tiiviys on ollut usein kateissa. Vastustajille on siunaantunut useita ylivoimahyökkäyksiä ja luvattoman helppoja maalipaikkoja kiekon menetysten jälkeen.

Torstaina Lahdessa joukkue oli jälleen varsin suurissa ongelmissa, kun vastustaja karvasi aktiivisesti. JYP ei ole onnistunut löytämään aseita vastustajan karvauspelaamisen purkamiseen, mikä näkyy huolimattomina ratkaisuina kiekollisena. Energia näytti loppuvan kesken Lahdessa, kuinka JYP jaksaa vikkelien kirvesrintojen painostaessa?

Hyökkäyspelistä löytyy kuitenkin tehokkuutta. Vaikka jyväskyläläiset eivät maalipaikoilla juhlisikaan, joukkue onnistuu lyömään taululle useamman maalin kerta toisensa jälkeen. Tästä huolen pitää leveä rintama Eric Perrinin ja Jani Tuppuraisen johdolla.

Tapolan kuolinisku vai askel aurinkoa kohden?

Vaikka Tappara on napannut viimeisen viikon aikana kolme pistettä, ajat ovat Tampereella varsin synkät. Tuska lisääntyi torstaina, kun kirvesrinnat hävisivät ajoittaisista vahvoista otteista hulimatta kotonaan Sportille 1−3-lukemin. Tappara on napannut edellisen puhtaan voiton lokakuun lopulla, ja senkin jälkeen vain yhden jatkoaikavoiton.

Tapparan suurin ongelma on hyökkäyspelaaminen. Joukkue on täynnä tähtipelaajia, mutta maalinteko on ollut ylitsepääsemättömän vaikeaa. Tässä kohtaa katseet kääntyvätkin keskisuomalaisille tuttujen Olli Palolan ja Pekka Jormakan suuntaan, joiden ketsuppipullot odottavat todellista purkautumistaan. JYPin rakoileva puolustus antaa tälle oivan mahdollisuuden.

Yksi ratkaisu ongelmalliseen maalintekoon voi olla myös Stephen Dixon, joka teki maalin ensimmäisessä ottelussaan Tapparan paidassa. Dixonista odotetaan uutta ykkössenteriä tamperelaisille, sillä Jan-Mikael Järvinen tai Josh Green eivät ole onnistuneet täyttämään ykkössentterin saappaita.

Tapparan asetelmat alkavat olla sen verran kinkkiset, että muutoksia täytyy alkaa tapahtua pian. Joukkue kaipaa onnistumisia muiltakin kuin Juha Metsolalta, tai Jussi Tapolan loru Tapparan päävalmentajana alkaa olla lopuillaan.

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Arvio ottelusta: Jere Korkalainen

Mikään ottelun lähtökohdista ei tue Tapparan ilottelua, vaan pikemminkin JYPin selkeää voittoa. Ottelusta tulee kuitenkin varsin tiukka, ja JYP kääntää sen itselleen yhden maalin erolla. Suuri kunnia tästä kuuluu Juha Metsolalle, joka pitää Tapparan ottelussa mukana.

Seuraa Heitä

Mikko Mäenpää #47 |

Puolustaja

Mäenpää on ollut vaara molempiin suuntiin. Konkarilla on ollut yllättävän suuria vaikeuksia puolustusalueella, mutta hyökkäysalueella pisteitä on kertynyt mukavaan tahtiin. Torstaina tilille kilahti kauden toinen maali, tuleeko perjantaina lisää?

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

Jormakka kuuluu ehdottomasti Tapparan suurimpiin hyökkäysaseisiin. Jormakan peli on luistanut vanhaa seuraansa vastaan hyvin. Sankarin viitta olisi jälleen tarjolla vanhassa kotikaupungissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle