Kolmen pisteen koti-ilta SaiPan suunnitelmissa

LIIGA / Ennakko
Brian Salcidolta odotetaan hyviä suorituksia ja tehopisteitä.
Kuva © Timo Savela
SaiPa ei ole onnistunut saalistamaan kolmen pisteen voittoa kotihallissaan kahteen kuukauteen.

Lokakuun alussa Vaasan Sport matkasi Lappeenrantaan, jossa vastaan luisteli liigan kärkijoukkueisiin silloin lukeutunut SaiPa. Eikä kotijoukkue antanut tuoreen liiganousijan yllättää, vaan takoi tulostaululle selvät 6-2-numerot.

Sen jälkeen SaiPa on vaeltanut pari kuukautta ilman täyttä pistepottia kotihallissaan. Joukkueelle on tullut tutuksi enemmänkin jatkoajat ja voittolaukauskisat, joista tunnetusti jaetaan vain irtopinnoja.

Torstai-iltana Lappeenrannan Kisapuistoon saapuva KalPa tulee jälleen antamaan ison haasteen. Kuopiolaiset ovat pelanneet hienon alkukauden ja siitä osoituksena joukkue lähtee jatkamaan lappeenrantalaisten kurimusta sijalta neljä. Jotain tasaisuudesta kertoo se, että viiden järki mahtuu ainoastaan yhden pisteen sisään.

SaiPa kohtasi edellisessä liigaottelussaan perjantaina HIFK:n, joka on suorittanut miltei tasaisimmin koko liigassa alkukauden aikana. Tiukka taisto venyi aina voittolaukauksiin, jossa helsinkiläisten Juuso Puustinen ratkaisi lisäpisteen kohtalon omiensa eduksi.

SaiPalla riittää sarkaa

Lappeenrantaan saapuu ärsytetty KalPa. Viimeksi lauantaina TPS kävi hakemassa voiton Niiralasta, kun isäntäjoukkueen vire ei ollut aivan kohdillaan.

- Ollaan nyt vähän kärttyinen kotijoukkue. Kaiken pitäisi tulla ilmaiseksi, mutta ei tule, muotoili kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Virta niukasti hävityn ottelun jälkimainingeissa.

Virta mainitsi kommenteissaan myös hyvistä otteista johtuneet selkääntaputukset, jotka ovat saattaneet ajaa joukkuetta väärään suuntaan menestyksen tiellä. Onkin selvää, että KalPa ei lähde kumartelemaan ketään Lappeenrannan kiekkoillassa. SaiPalla on täysi työ raapia pisteitä kolhitulta KalPalta.

SaiPan ongelmat ovat viime viikkoina olleet täysipainoisen 60-minuuttisen suorituksessa. Edellisessä kotiottelussa HIFK:ta vastaan tosin nähtiin jo varsin ehyt esitys. Silti maalinteko ja ylipäätään paikkojen kylmäpäinen hyödyntäminen ovat olleet vaikeita paikkoja.

Kaikesta huolimatta Idän ihme on alkanut saada pikkuhiljaa juonesta kiinni. Sarjapisteitä on irronnut tasaiseen tahtiin, eikä ero taulukossa ole päässyt venymään. Viiden ottelun pisteputki ja kuntopuntarin kuudes sija samalla ajanjaksolla kertovat siitä, että lappeenrantalaiset ovat edelleen iskuetäisyydellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle