Lukko ja Ilves juhlivat itsenäisyyspäivää kaukalossa

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Lukko oli parempi.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Suomi täyttää 6.12.2014 kunnioitettavat 97 vuotta. Juhlallisuuksien kunniaksi Lukko ja Ilves taistelevat Liiga-kierroksen ainoassa ottelussa.

Lukko ja Ilves juhlivat Suomen Itsenäisyyspäivää työn merkeissä. Kumpikin saapuu kaukaloon pelattuaan edellisenä iltana saman kaavan mukaan, joten asetelmat otteluun ovat tasavertaiset.

Lukon marraskuu jälkeen maaottelutauon kulki varsin mollivoittoisesti. Kaksi voittoa ja kuusi tappiota tiputtivat Lukon sarjan piikkipaikalta aina neljännälle sijalle asti. 17 ottelun ryppääseen mahtui kahdeksan koitosta, joten pienoisesta väsymyksestäkin saattoi olla kysymys. Varsinkin neljän ottelun viikko oli kova rasitus paljon pelanneille hyökkääjille.

Oli väsymystä tai ei, joukkueen tekemisestä puuttui liikettä ja sitä kautta oman pelitavan toteuttaminen ei sujunut kuin hetkittäin. Ilves-ottelu on kuluvan viikon kolmas CHL-ottelun tuoman lisäkuorman takia, joten määrätynlainen väsymys ja turtuminen näkyy edelleen joukkueen otteissa.

Tauon jälkeen Lukko pelasi ensin hyvin, mutta hukkasi sitten kokonaan maalintekotaitonsa. Nyt tähän osaan on tullut parannusta uusien nimien johdosta. Kokenut ykkösketju on vaellellut varjojen mailla jo pidempään, mutta taustalta on löytynyt ratkaisijoita. Näiden miesten turvin Lukko ei ole hävinnyt liigaotteluaan varsinaisella peliajalla kahteen viikkoon.

Liukasliikkeinen Ilves on varmasti paha vastus kenelle tahansa, ja nyt varsinkin Lukolle. Kotikaukalossaan joukkueen pitäisi olla se, joka peliä vie, mutta nyt saattaa käydä toisin.

Ylivoima oli vielä alkukaudesta se osa-alue, jonka turvin Lukko käänsi tasaisia pelejä voitokseen. Nyt ovat hanat tukossa, eikä vastustajilla ole vaikeuksia peilata Lukon hidasta ylivoimaa tehottomaksi. Lukon olisi löydettävä tähän jotain muutosta, koska nyt joukkueen saama ylivoima on enemmän itselle haitaksi kuin hyödyksi.

Ilveksen taival maaottelutauon jälkeen on ollut huomattavasti Lukkoa valoisampi. Heti kärkeen tuli neljä voittoa, sitten kolmen ottelun taantuma, mutta nyt on taas kaksi voittoa takataskussa. Kovaa työtä ja asennetta vaativa päävalmentaja Tuomas Tuokkola johdattaa joukkonsa Raumalle levollisin mielin. 

Joukkue liikkuu, ja noudattaa tinkimättömästi pelisysteemiään. Isossa kuvassa Ilves pelaa kuten päävalmentaja haluaa.

Erikoistilanteiden suhteen Ilves kärsii Lukon tavoin tehottomuudesta. Liike tuo mukavasti ylivoimamahdollisuuksia, mutta kiekko ei tahdo löytää tietään vastustajan verkkoon.

Kohtaaminen on joukkueille kauden toinen. Ensimmäinen oteltiin lokakuun alussa Tampereella, jolloin Lukko oli parempi kolmella maalilla Ilveksen jäätyä ilman täysosumaa.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta ykkösmaalivahti Ryan Zapolski ei ollut edes mukana joukkueen edellisessä ottelussa. Päävalmentaja Risto Dufvan mukaan maalivahti kärsii pienestä vaivasta, mutta ei suostunut valaisemaan enempää asiaa. Nuori Oskari Setänen oli loistavalla pelipäällä joukkueen kaataessa Sportin, joten hänet nähtäneen maalilla myös tässä ottelussa.

Toipilaista hyökkääjä Janne Lahti lähenee pelikuntoa, mutta tämä ottelu tullee liian aikaisin vastaan.

Vierasjoukkueen osalta toipilasosastolta ei ole tulossa apuja pelaavaan miehistöön.

Ilves-fanit järjestävät kannattajamatkan Raumalle, joten ottelussa käydään kovaa taistelua myös kannustuksen osalta.

Seuraa Heitä

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

Ratkaisi Lukolle tärkeän voiton Sport-ottelussa pelaten muutenkin varsin pirteästi. Jatkuuko hyvä vire heti nukutun yön jälkeen?

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Lisäpisteen ratkaisija TPS:n kaadossa. Onnistuuko maalinteko myös Raumalla?

» Lähetä palautetta toimitukselle