Mistä Sportille aseet HIFK:n voittamiseksi?

LIIGA / Ennakko
Eilen HIFK:n peli päättyi näihin tunnelmiin. Muuttuuko vire alle vuorokaudessa?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Vaasan Sport saapuu Helsinkiin hakemaan kauden ensimmäisiä sarjapisteitään HIFK:sta. Vaasalaiset ovat osoittaneet viime aikoina pystyvänsä keräämään entistä tasaisemmin voittoja, mutta riittääkö se vahvaa kotijoukkuetta vastaan?

Ottelu on molemmille joukkueille viimeinen ennen joulutaukoa, joten mitään ei ainakaan säästellä. HIFK:n ottelutahti on ollut viime aikoina kova, mutta eilen se pystyi siitä huolimatta nappaamaan selkeän voiton Ilveksestä. Sport on puolestaan levännyt kaksi päivää tappiollisen Kärpät-ottelun jälkeen.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet yksipuolisia näytöksiä, kun HIFK on napannut kahdesta keskenäisestä kuusi sarjapistettä maalierolla 10-2.

Sportin puolustus on liigajäille kokematon, mikä tulee olemaan iskun paikka kotijoukkueelle. Luisteluvoimainen HIFK antaa kotikaukalossaan paineen kahden miehen voimin, minkä takia vastustajan puolustajien on pystyttävä pelaamaan kiekkoa nopeasti omille hyökkääjilleen laitaan.

Jos Sport ei tähän peliin kykene, tulee illasta raskas. Muutenkaan vaasalaiset eivät saa antaa HIFK:n pitää kiekkoa liikaa itsellään, vaan vierailijoiden on pystyttävä haastamaan stadilaiset myös toisessa päässä kenttää. Pitkät hyökkäykset ovat olleet myrkkyä HIFK:ta vastaan.

Vaasalaisilla on sauma erikoistilanteiden kautta, sillä HIFK on pelannut kotonaan Liigan huonointa alivoimaa. HIFK on ylivoimalla ollut kotonaan Liigan vahvin joukkue, joten turhautumiseen ja jäähyilyyn ei ole Sportilla varaa.

Sport on ollut viime viikkoina sinnikäs ja työteliäs joukkue. Se on pystynyt pitämään ottelut tasaisina, eikä selkeitä notkahduksia ole tullut. Viidestä ottelustaan se on kyennyt voittamaan kolme. Helsingissä vaasalaisten on jälleen oltava työteliäs ja pysyttävä HIFK:n hyökkääjien vauhdissa.

Molemmat joukkueet jatkavat pitkälti samoilla kokoonpanoilla kuin edellisissä peleissään. Eilen HIFK:n maalilla esiintynyt Kevin Lankinen antaa torjuntavastuun Ville Hussolle.

Seuraa Heitä

Arttu Luttinen #39 |

Laitahyökkääjä

Oli eilen kaukalon herra Ilvestä vastaan ja nakutti tehot 3+2. Pystyykö jatkamaan siitä mihin jäi?

Damien Fleury #11 |

Laitahyökkääjä

Ollut tehokas edellisissä peleissä ja auttanut joukkuetta voittamaan pelejä. Pystyykö upottamaan kiekon Husson selän taakse?

» Lähetä palautetta toimitukselle