Nöyryytetty kärppälauma iskee kiinni Pallokerhoon

LIIGA / Ennakko
Kärpillä ei ollut hauskaa syksyllä Hämeenlinnassa.Onko HPK:lla hauskaa torstaina Raksilassa?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Kärpät palaa kotiyleisön eteen Raksilassa torstai-iltana häntä koipien välissä. Tiistaina Espoossa koettu viimeisen minuutin nöyryytys takaa Hämeenlinnan Pallokerholle taatusti motivoituneen ja pelivalmiin vastustajan.

Kärpät on pelannut viimeisen kuukauden sellaista jääkiekkoa, mitä sen odotettiin pelaavan kauden alusta saakka. Suurin muutos Kärppien pelissä alkukauteen nähden on tapahtunut viisikkopelaamisessa. Ketjut pelaavat nyt huomattavasti paremmin yhteen. Viisikot pysyvät tiiviinä, etäisyydet sopivina ja ajoitukset osuvat kohdalleen. Pelkkä viisikkopelaamisen jämäköittäminen on siivittänyt Kärpät hyvään lentoon.

Oululaisten kauden käännekohta oli 18. lokakuuta pelattu Pelicans-ottelu, jonka jälkeen joukkue piti pitkän palaverin. Palaverissa jokainen pelaaja kertoi oman käsityksensä voittavasta jääkiekosta. Tämän jälkeen puheet siirtyivät jäälle kautta linjan. Kärpät voitti seuraavat seitsemän liigaottelua ja pari CHL-peliä päälle.

Päästettyjen maalien määrä tippui radikaalisti, joten puolustuspeli kokonaisuudessaan toimii hyvin. Jäähyjen määrä on tippunut myös paljon, joten alivoimalle Kärpät ei joudu enää yhtä usein kuin syksyllä. Ainoa pieni murheenkryyni on hyökkäyspelaaminen, sillä maalinteko on vielä ajoittain tuskaista.

Suurin syy viimeistelytehottomuuteen on se, ettei hyökkäyksestä ole saatu ulosmitattua lähimainkaan odotusarvoisia tehoja. Eniten yössä tehojen puolesta ovat olleet Juha-Pekka Haataja ja Patrick Davis.

HPK on ollut yksi kauden yllättäjistä, mutta viime aikoina senkin kurssi on kääntynyt pieneen laskuun. Kuudesta maajoukkuetauon jälkeisestä ottelusta Kerho on voittanut kolme.

Pallokerhoa ovat vaivanneet loukkaantumiset ja apua onkin pitänyt pyytää seuran A-junioreista. Loukkaantumisten seurauksena ketjut ovat eläneet viime peleissä paljon. Erityisesti Eero Somervuori on ollut viime peleissä mainiossa vireessä. Maalilla Juuse Saros on vastannut hyvin suuriin odotuksiin.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että HPK:lla on viisi pelaajaa, jotka ovat tehneet enemmän pisteitä kuin Kärppien kultakypärä.

HPK:n paras ase on pakkien pelinopeus, joka mahdollistaa kiekon kuljettamisen hyökkäyspäähän hyvällä prosentilla. Kärpät on puolestaan pelannut etenkin keskustan viime peleissä tiiviisti ja oululaisjoukkue ottaakin hyökkäykset vastaan tiiviillä muodostelmalla.

Torstai-illan peli on joukkueiden kauden toinen kohtaaminen. Ensimmäinen ottelu Hämeenlinnassa päättyi HPK:n 6-2-voittoon. Monessakin mielessä Kärpillä on HPK:ta vastaan kasvojen pesun paikka.

Arvio ottelusta:

Joukkueet majailevat sarjataulukossa tasapisteissä yhtä monta ottelua pelanneena, mutta Kärpät lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Oululaiset kokivat nöyryyttävän tappion tiistaina Espoossa Bluesia vastaan, sillä Blues nousi viimeisen minuutin aikana ensin rinnalle ja lopulta ohi. Kärppäluotsi Lauri Marjamäki kuittasi kömmähdyksen yllättävän tyynesti, mutta pinnan alla kuohui varmasti hieman isommin. Tästä syystä HPK saa vastaansa varmasti erittäin motivoituneena ja pelivalmiin joukkueen. Kapteeni Lasse Kukkosen pihinä ja puhina ennen jäälle menoa on taatusti sitä luokkaa, että se tarttuu jokaiseen mustapaitaan. 

Juuse Saros tekee mitä pystyy, mutta ei pysty pysäyttämään lopulta kotijoukkueen vyöryä. Kärpät voittaa Pallokerhon vahvan vyörytyksen päätteeksi useamman maalin erolla. 

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Haataja osui tiistaina Espoossa Bluesia vastaan pitkän tauon jälkeen. Poksahtiko ketsuppipullo auki?

Eero Somervuori #8 |

Laitahyökkääjä

Somervuori on ollut liekeissä viime kierroksilla. Jatkuuko sama meno edelleen vai sammuuko liekki Kärppiä vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle