Svengaako Blues itsensä pois jämäsijoilta?

LIIGA / Ennakko
Tätä kilvoittelua nähdään jo toista kertaa tällä kaudella.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Voitokkaasti tiistaina esiintyneet Blues ja SaiPa iskevät toistamiseen yhteen kuluvalla kaudella.

Dramaattisten vaiheiden jälkeen Blues onnistui kukistamaan Kärpät, kun Roope Talaja tälläsi voittomaalin vain kolme sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista.

Kotijoukkueella kulkee tällä hetkellä lujaa, sillä viidestä viimeisimmästä ottelusta Blues on onnistunut voittamaan neljä kertaa. Näistä kolme voittoa ovat tulleet sarjan kärkijoukkueita vastaan. Kärppiä vastaan joukkue oli ottelun ensimmäiset 59 minuuttia täysin vastaantulijana, kunnes viimeisen erän hurja rynnistys toi kaksi täysi osumaa ja kolme pistettä.

Bluesin kokoonpanossa ei nähtäne suuria muutoksia, sillä Jussi Makkonen parsii paikkojaan vielä kasaan sekä Kai Kantola huilaa saamaa kahden ottelun pelikieltoa vielä tämän illan ajan.

Tiistaina kahdeksan ottelun pisteputkensa katkaissut Ville Korhonen pelasi todella vahvasti alivoimalla, mutta viisikkopelaamisessa mies oli pienoisessa horroksessa koko illan.

Kestääkö Markkasen nollat?

Turusta 2-0-voiton tiistaina hakenut SaiPa sai pientä valoa tunnelin päähän, kun joukkue pelasi kauden parhaimman vierasottelun. Sijalle 11 valahtanut vierasjoukkue on tuskaillut puolustuspään pelaamisen kanssa, mutta Jussi Markkasen herääminen edellisessä ottelussa antaa pientä toivon kipinää.

Joukkue on tukeutunut läpi syksyn täysin ulkomaalaisvahvistuksiin ja heidän tehoihinsa. Parhaimmat pistemiehet löytyvät kuitenkin pistepörssin top-20:stä ja korkeimpana heistä on Dave Spina.

Turussa päävalmentaja Pekka Tirkkosta ilahdutti nelosketjun energinen esiintyminen, myös tänään joukkue kaipaa niin nelosketjulta kuin myös muulta joukkueelta yhtä vahvaa esitystä. Varsinkin ensimmäisen Liiga-ottelunsa pelannut Ville Vainikainen oli päävalmentajan mieleen.

− Ennakkoluuloton esitys mieheltä, hyvin tuli mukaan joukkueeseen. Koko neloskenttä oli hyvä tänään, Tirkkonen kehui.

Arvio ottelusta:

Hurjaan vireeseen päässeelle kotijoukkueelle ei tahdo löytyä pysäyttäjää. Kotona loistavasti pelannut Blues ja vieraissa heikosti esiintynyt SaiPa pelannevat laiskan ottelun tiistaihin verrattuna. Siltikään tämäniltainen ottelu ei tuo pettymystä kotiyleisölle.

Seuraa Heitä

Siim Liivik #72 |

Keskushyökkääjä

Lämpimänä käynyt Liivik iski joukkueensa tärkeän tasoitusmaalin Kärppiä vastaan. Jatkuuko maaliputki myös tänään?

Janne Tavi #40 | Karlskoga

Laitahyökkääjä

Kolmen ottelun pisteettömässä putkessa seilaava Tavi kaipaa kipeästi onnistumista. Joko Espoossa onnistuu?

» Lähetä palautetta toimitukselle