Hullunrohkeat patapaidat estämään JYPin maali-iloittelua

LIIGA / Ennakko
Ässät haluaa olla jälleen askeleen edellä.
Kuva © Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/
Maaottelutauon jälkeen pirteästi esiintyneet JYP ja Ässät selvittelevät keskinäistä paremmuuttaan tiistaina Hippoksella. Ottelun ratkeaminen maalin erolla suuntaan tai toiseen on ollut tällä kaudella molemmille joukkueille tuttua, joten molemmat joukkueet haluavat pitää virheet vähissä.

JYP lähtee otteluun varsin poikkeuksellisista asetelmista. Viime viikko oli aiempaan kauteen verrattuna täysi vastakohta, sillä vierasotteluiden jälkeen juhlittiin kauden ensimmäisiä vierasvoittoja Lahden ulkopuolella. Kotiottelusta SaiPaa vastaan tuli vasta kauden toinen tappio, mutta sekin jälleen vasta voittomaalikilpailun kautta.

JYP ei ole jäänyt maajoukkuetauon jälkeen kertaakaan ilman yhtäkään pistettä. Viime viikon vierasotteluissa HPK:ta ja Kärppiä vastaan nähtiin ehkä jopa kauden kypsintä pelaamista päätöserissä, sillä viime hetken sulamiset jäivät väliin.

− Pelasimme vieraissa hyvää peliä. Kotijoukkueen lataus usein sanelee ottelun suunnan, ja pystyimme vastaamaan siihen hyvin, pohti JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Kotiotteluissaan JYP on ollut hurjassa vireessä. Kun joukkue tekee keskimäärin neljä maalia ottelua kohden, hyökkäyspelin voi sanoa toimivan hyvin. Kotiotteluissa myös jyväskyläläisten päästettyjen maalien määrä on pysynyt pienenä, mistä siitä suurin kiitos kuuluu Tuomas Tarkille. Patapaidat antavatkin jälleen kovan haasteen hurrikaaninutuille.

JYPin paikat aukeavat todennäköisimmin omien ylivoimamahdollisuuksien aikana. Ässät pyrkii blokkaamaan vetoja uhkarohkeasti, mikä saattaa avata tilaa nopealle kiekon liikuttelulle.

Elon reppuselässä kohti parempaa huomista

Ässät pelasi viime viikolla kaksi kotiottelua. Porissa nähtiin tiukat kamppailut Kärppiä ja HIFK:ta vastaan, joista jälkimmäinen kääntyi patapaitojen eduksi. Ässien yleiskuva onkin ollut maajoukkuetauon jälkeen varsin pirteä. Ässien neljä edellistä ottelua ovat kääntyneet suuntaan tai toiseen vain yhden maalin erolla.

Suurin kysymysmerkki Ässien kohdalla kohdistuu siihen, että kuinka hyvin patapaidat onnistuvat hyödyntämään aukeavat tilanteet. Eero Elo on yltänyt marraskuun aikana huimaan vireeseen, kun viisi pelattua ottelua ovat lihottaneet Elon maalitiliä seitsemällä maalilla. Muuten joukkueen maalinteko on ollut hyvin tukkoista, ja yhtä tehtyä maalia kohden on vaadittu useampaa maalipaikkaa.

Ässien hyökkäysketjut on roolitettu siten, että jokaisessa ketjussa on runsaasti kamppailu- ja luisteluvoimaa. Tämä saattaa aiheuttaa runsaasti murheita ajoittain virhealttiille JYPin puolustukselle. Hyvän luisteluvoiman vuoksi esimerkiksi Jake Hansen voisi astua Jyväskylässä sankarin saappaisiin.

− Ässät on erittäin voimakas joukkue hyökkäyksessä. He ovat pelanneet runsaasti erittäin tiukkoja matseja, Virtanen totesi.

Myös Ässien päätöserien otteet ovat parantuneet viime aikoina. Esimerkiksi HIFK-ottelu kääntyi patapaitojen voitoksi vasta kolmannessa erässä. Ässät tarvitsee vahvasti esiintyneen Juuso Riksmanin vireen jatkumista, sillä JYP on ollut parhaimmillaan nimenomaan päätöserissä, joissa JYP on kääntänyt monta ottelua itselleen.

Seuraa Heitä

Valtteri Hietanen #52 | Sport

Puolustaja

Nuori puolustaja pelaa toista kauttaan JYPin takalinjoilla. Hietanen pyrkii minimoimaan virheet ja pelaamaan kovaa - onnistuen siinä kiitettävästi. Hietanen ei ole kiekollinen virtuoosi, mutta tekee lähes aina oikeita ratkaisuja.

Mike Hedden #26 |

Laitahyökkääjä

Heddenin vahvimmat ottelut ovat osuneet juuri vieraskentille. Kanadalaishyökkääjä on iskenyt kaksi maalia viiden pelaamansa ottelun aikana. Lihooko maalitili Hippoksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle