Jatkuuko Ilveksen nousu sarjakärjen kustannuksella?

LIIGA / Ennakko
Tarkka puolustuspelaaminen on menestyksen takana tiistainakin
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Nähdäänkö Tampereella tiistaina vauhtia ja vaarallisia tilanteita? Onko tarkka puolustuspelaaminen valttia Hakametsässä? Vai ratkaiseeko maalivahtipelaaminen pisteiden kotimatkan kohteen?

Tiistai-illan kohtaaminen on Ilvekselle ja KalPalle jo toinen marraskuussa. Edellinen päättyi kaksi viikkoa sitten Ilveksen voitokkaaseen vierailuun Niiralan montussa lukemin 1-2. Tuota ottelua luonnehti tuolloin molempien joukkueiden kova vauhti, mutta myös virhesumat ja kiekonmenetykset. Ottelu ratkesi tuolloin Ilveksen Juha Järvenpään torjuntavireeseen sekä kolmannen erän tehohetkeen, jolloin tamperelaisjoukkue käänsi tappioasemansa maalin voittoon.

Kuntopuntarissa suunta ylöspäin

Kotijoukkue Ilves lähtee illan taistoon – viikonlopun TPS-tappiosta huolimatta – voittojen tieltä. Joukkue on seitsemästä viime ottelustaan voittanut kuusi. Ilveksen menestyksen takana on ollut avainpelaajien onnistuminen, mutta ennen kaikkea joukkueen tasaisuus. Maalintekoon on löytynyt pelaajia kaikista kentällisistä, ykkösen ohella erityisesti kolmosketju Teemu Rautiainen-Aleksi Mustonen-Roope Hintz on ollut tehokas. Se miehittää joukkueensa tehotilastojen sijoja 1-3-6.

KalPa Kuopiosta on sekin saanut pelinsä kulkemaan erinomaisesti, ja joukkue pitää pienestä maaottelutauon jälkeisestä taantumavaiheesta huolimatta Liigan "piikkipaikkaa" pistemäärällä 43. Joukkueen menestyksen takana on ollut kauden aikana sen ykkösketju Michal Birner-Mikael Ruohomaa-Tomas Kubalik, mutta ratkaisijan roolia ovat ottaneet myös muiden kentällisten pelaajat, kuten kakkosen Janne Keränen ja Kasper Kapanen sekä kolmosen Arttu Ilomäki. Ja vaikka kuopiolaisjoukkue ei aivan Ilveksen tasolle viime kierrosten kuntopuntarissa nousekaan, on sen tasaisuus koko kauden aikana ollut "piikkipaikan" takana.

Maalivahtipelaamista Liigan huipulta

Kun pohditaan tiistai-illan menestystekijöitä Ilveksen ja KalPan kesken, niin oman pään pelaaminen yhdistettynä maalivahtien esityksiin nousee helposti ylitse muiden. Hyvä arvaus on, että tiistaina Hakametsässä tullaan näkemään huipputason maalivahtipelaamista. Ovathan molempien joukkueiden maalivahdit keränneet kiitosta koko kauden ajan.

Kuopiolaisjoukkueen menestyksen takana on ollut monta nimeä, mutta yksi noussee kuitenkin ylitse muiden – joukkueensa ykkösvahti Eero Kilpeläinen. Tämä suurelle yleisölle Porin Ässissä tutuksi tullut juvalaissyntyinen veräjänvartija on ollut nimensä veroisesti kilpenä KalPan maalinedustalla tylstyttäen viime kierroksilla niin Sportin kuin Tapparankin hyökkäysyritykset.. Kuopiolaisvahti on Liigan tilastojen sijalla kahdeksan torjuntaprosentein 92,62 %.

Ilveksen molemmat maalivahdit ovat Kilpeläisen tavoin Liigan ykkösryhmää. Heistä Joonas Korpisalo on Liigan kakkostorjuja lukemin 93,64 %, kun taas Juha Järvenpään melkein yhtä hyvä torjuntaprosentti (93,07 %) antaa sijoituksen viisi. Ilveksen valmennuksen voisi siis kuvitella törmäävän positiiviseen ongelmaan illan maalivahtia valitessaan. Kaksi viikkoa sitten Kuopiossa KalPa törmäsi muuriin nimeltä Juha Järvenpää. Nähtäväksi jää, kumpi em. torjujista saa työvuoron tiistaina.

Seuraa Heitä

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Ilveksen kultakypärä lukemin 6+13=19

Miika Koivisto #52 | Kärpät

Puolustaja

Kuopiolaisten syöttöpörssin kärkinimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle