Blues haastamaan sarjakärki KalPaa

LIIGA / Ennakko
Jukka Voutilainen on löytänyt hyvän maalivireen muun KalPa-miehistön kanssa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella, kun sarjataulukon häntäpäässä majaileva Blues saapuu sarjan kärkeen nousseen KalPan vieraaksi Kuopioon. Edelliset kamppailut olivat tasaisia, mutta KalPa pystyi kampeamaan voitot molemmista.

KalPan tehottomuutta on parjattu pitkin kautta, mutta nyt joukkueelta näyttää lähteneen apina selästä oikein kunnolla. Kuopiolaiset voittivat menneenä tiistaina tehokkaalla, mutta muuten heikolla pelillä Sportin 5−0. Perjantai-iltana joukkue antoi pitkään tappioputkeen joutuneelle Tapparalle shokkihoitoa ja iski Hakametsän valotaululle lukemat 2−6.

Loukkaantumisesta kärsinyt Arttu Ilomäki palasi kilpipaitojen kokoonpanoon Tappara-otteluun ja pelasi vakuuttavan ottelun tehden tehot 1+2=3.

Myös muut KalPan avainpelaajat ovat saaneet tehottomamman vaiheen jälkeen onnistumisia. Kasperi Kapanen, Jukka Voutilainen ja Janne Keränen onnistuivat maalinteossa Sport- ja Tappara-otteluissa. Eero Kilpeläinen jatkaa edelleen varmoja otteita kuopiolaisten maalilla.

Nähtäväksi jää, jatkaako kuopiolaisryhmä samaan tahtiin lauantaina Niiralan montussa. Palautumisaikaa on kuitenkin alle 24 tuntia, ja alla on kiihkeä kamppailu Hakametsässä. KalPan pelityyli on kuormittava ja väsyneillä jaloilla peli puuroutuu helposti. Joukkue pyrkii hakemaan hyviä syöttösuuntia aktiivisen liikkeen avulla.

Tasaisuutta etsimässä

Bluesin otteet ovat heilahdelleet kovasti koko kauden ajan. Tästä kertoo myös kuluneen viikon otteluiden tulokset. Alkuviikosta joukkue kaatoi kärkipäässä olevan Lukon ja torstaina joukkue hävisi peräpäätä pitävälle Vaasan Sportille.

Maaottelutauon jälkeen joukkue on voittanut kaksi ja hävinnyt niin ikään kaksi kamppailua.
Ongelmana on ollut se, että joukkueelle on vaikeaa ottaa otetta pelistä. Tästä kertoo juuri kolme tappiota Sportille tällä kaudella.

Myös puolustuspäässä sattuu ja tapahtuu välillä kaikenlaisia. Varmuutta takalinjoille tarvitaan, varsinkin nyt kun KalPa näyttää löytäneen maalintekovireensä.

Blues-puolustaja Jere Seppälä voi ottaa kontolleen edellisen Sport-pelin toisen vaasalaisten maalin. Tuoreessa muistissa on myös Seppälän kömmähdyksestä syntynyt KalPan Sami Mutasen voitto-osuma joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kuopiossa.

Eetu Laurikainen on kuitenkin ollut todella hyvässä vireessä Blues-maalilla ja antanut joukkueelle kaikki mahdollisuudet taistella voitosta jokaisessa ottelussa.

Aikaisempien otteluiden perusteella KalPa on ollut Bluesille sopiva vastustaja. Tappioista huolimatta espoolaiset ovat saaneet KalPan pelitavan hyvin kuriin. Jos KalPan tehokkuus on samaa luokkaa kuin aiemmissa otteluissa, on Bluesilla täysi työ saalistaa pisteitä Kuopiosta.

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #75 |

Keskushyökkääjä

Palasi sairauslomalta Tappara-otteluun ja jälki oli vakuuttavaa. Jatkaako Kuopiossa siitä mihin Tampereella jäi?

Victor Westermarck #28 |

Puolustaja

20-vuotias puolustaja teki Sport-ottelussa uran ensimmäisen Liiga-osuman. Peliaikaa ja vastuuta on tullut enemmän viimeisimmissä otteluissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle