Blues haastaa Sportin tutulla sanonnalla

LIIGA / Ennakko
Maalinedustalla Sportin pitää olla lujana.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kaksi edellisten pelipäivien nollajoukkuetta kohtaavat Vaasassa. Vieraiden kannalta otteluun lähtö on paremmalla kantilla. Blues nollasi sarjakärki Lukon kotonaan ja Sport koki kylmän vastaanoton Kuopiossa, kun KalPa jyräsi kotkapaidat lukemin 5−0.

Lukkoa vastaan Bluesin pelaaminen oli erittäin hyvä kokonaisuus. Raumalaisia vastaan erikoistilanteet olivat erilaisia, ja alivoimalla Lukko pyöritti välillä kovastikin, mutta Blues puolusti hyvin vetopaikat. 

Ylivoimaa espoolaisilla oli vaikeuksia saada pyörimään, mutta vaarallisia vetoja tuli vähistä pyörityksistä. Lisäksi maalivahti Eetu Laurikainen on esittänyt erittäin varmoja otteita, ja saanut ansaitusti paljon peliaikaa viime otteluissa.

Kuopiossa Sport jäi selvästi kakkoseksi, vaikka paikoittain vaasalaisilla oli hyviä hyökkäyksiä ja maalintekopaikkoja. KalPa kuitenkin hyödynsi omat tilaisuutensa, kun taas vieraileva joukkue ei. Ville Hostikan torjuntaprosentiksi jäikin vain tasan 80%, ja yksi päästetyistä maaleista oli siniviivalta lähtenyt yllättävä veto. Samanlainen upposi viime kotipelissä JYPin Mikko Kaltevalta

Kolmas kerta toden sanoo

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, kerran Vaasassa ja kerran Espoossa. Molemmista pisteet nappasi itselleen sarjanousija. Edellisellä kerralla Kuparisaaressa oli tuttu kaksikko iskussa; Charles Bertrand-Damien Fleury. Espoolaisilta pisteitä keräsivät Kai Kantola ja Kim Hirschovits. Jälkimmäinen hyökkääjä iski myös Lukkoa vastaan ottelun loppusilauksen.

Kolmas kohtaaminen tarjoaa varmasti samanlaista kiekkoviihdettä kuin edellisetkin. Tasaväkistä vääntöä kulmissa ja komeita maaleja.

Seuraa Heitä

Siim Liivik #72 |

Keskushyökkääjä

Liivik on esittänyt jatkosopimuksen jälkeen vahvaa pelaamista. Puolustavassa roolissa, kuten alivoimalla, elementissään. Lisäksi syötti Miro Aaltosen osuman Lukkoa vastaan, joka jäi voittomaaliksi.

Jussi Pesonen #79 |

Laitahyökkääjä

Alusti edellisen voittopelin tasoitusmaalin ja ratkaisi ottelun voittolaukauskilpailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle