Pistepörssin kärkimiehet kohtaavat Hämeenlinnassa

LIIGA / Ennakko
Maalien edustat ovat taas täynnä vääntöä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Liigassa tasapisteissä olevat joukkueet ottavat yhteen torstaina. Kerholla on pelattuja otteluja yksi vähemmän. Ratkaisujen tekijöistä ei ole ottelussa pulaa. Ritari-areenalla kohtaavista joukkueista löytyy Liigan parhaita pistemiehiä.

HPK oli edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan mukavasti vauhdissa mukana. Jesse Saarinen ja Zach Hamill johdattivat joukkueen ensimmäiselle erätauolle johtoasemassa. Kerhoa alkukaudesta vaivannut ongelma kuitenkin nosti jälleen päätään. Hyvää ensimmäistä erää seurasi synkkä toinen erä, jossa Ilves teki kolme maalia kolmessa minuutissa. Keskittyminen on saatava taas kuntoon torstaina.

— Edellisen ottelun esitys ei tule riittämään JYPiä, tai mitään muutakaan joukkuetta vastaan, HPK:n Kari Lehtonen kommentoi edellisen pelin suorituksia.

Liigan pistepörssiä johtava Saarinen oli ratkaisevassa vireessä, kun joukkueet edellisen kerran kohtasivat. Kolmannen erän viimeisellä minuutilla tehty voittomaali sytytti joukkueen ja Ritari-areenan yleisön.

Liigassa tasatahtiin sijoilla viisi ja kuusi olevilla joukkueilla riittää ratkaisijoita. Joukkueiden johto on saanut ylivoimakuviot toimimaan, mutta parannettavaa on vielä usealla osa-alueella.

— Puolustuspelaamista pitää tiivistää. Lisää kamppailupelaamista, taklauksia ja liikettä, Lehtonen punnitsi puutteita Kerhon osalta.
Juuse Saros ottaa paikan maalinsuulla JYPiä vastaan.

Loukkaantumiset Kerhon huolena

— Kapea kokoonpano on käytössä tällä hetkellä. Loukkaantumiset näkyvät pienessä materiaalissa nopeasti. Laji on tällainen eikä auta kuin kääriä hihat ja antaa vastuuta takaa tuleville pelaajille. Olivat he sitten A-junioreista tai muualta, mainitsi Lehtonen Kerhon sairastuvasta. 

Heikki Liedes jäi heti taklauksen jälkeen sivuun ja Antti Bruun jo ennen Tampereelle lähtöä. Marek Viedensky palaa todennäköisesti kokoonpanoon, mutta ei näillä näkymin muita.

JYPillä pisteputken jatkaminen tavoitteena

Aika tuskin on kullannut JYP -pelaajien muistoja edelliseltä Hämeenlinnan vierailulta. Joukkue on kuitenkin pisteputkessa, eikä sillä ole edellisen vierailun kaltaista painetta ottaa ensimmäistä vierasvoittoa.

Vierasottelut eivät ole sujuneet kuitenkaan tällä kaudella toivotulla tavalla, niistä on tuloksena vain kaksi voittoa, molemmat Pelicansia vastaan.

JYPillä on takanaan tasaisia otteluja. Sport ratkaisi vasta voittolaukauskilpailussa pelin edukseen. Edellisessä ottelussa oli tiukka vääntö pisteistä SaiPan kanssa.

JYPin päävalmentaja Marko Virtasen mukaan SaiPan kolmannen erän tasoitusmaalissa oli maalivahdin häirintää mukana. Kun SaiPa lopulta vielä vei kaksi pistettä mukanaan, nähdään Hämeenlinnassa varmasti nälkäinen JYP.

Joukkueen hyökkäyskalusto on kunnossa. Hyökkäyksessä voi odottaa onnistumisia edelleen keneltä tahansa. Keihäänkärkenä ketju Jani Tuppurainen-Anssi Löfman-Markus Hännikäinen.

JYPin pelissä suurinta tuskaa on viimeaikoina aiheuttanut nopeat vastahyökkäykset. Tämä tarjoaa Kerholle mahdollisuuksia ylivoimahyökkäyksiin, jotka ovat olleet joukkueen vahvuuksia tällä kaudella nopeassa suunnanmuutospelissä.

Puolustuksen ajoittaisesta haparoinnista johtuen, päävalmentaja Virtanen teki muutoksia edellisessä ottelussa puolustuspareihin. Joukkueen +/- tilaston kolmonen Valtteri Kemiläinen ei ollut parhaalla jalalla liikkeellä SaiPaa vastaan, joten pakkipari Mikko Mäenpää vaihtui Marko Kauppiseen.

Seuraa Heitä

Miika Lahti #28 |

Keskushyökkääjä

Lahden maalitili on edelleen avaamatta. Tekee silti arvokasta työtä myös puolustuspäässä. Mielipiteitä jakava pelaaja pääsee usein hyvin myös vastustajan ihon alle.

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

Ensimmäisen maalinsa Liigassa edelisessä kotipelissä tehnyttä pelaajaa kannattaa pitää silmällä. Toisen polven kiekkoilijoita verrataan usein vanhempiinsa, niin hänenkin tapauksessa. — Kun tulee liikaa kysymyksiä isästä, niin kyllä se raskaaksi alkaa käydä. Edustan kuitenkin itseäni, Eetu-Ville kommentoi kysymykseen isästään Terosta. Seurataan nousevaa tähteä.

» Lähetä palautetta toimitukselle