Tappara tyrehdyttämään HIFK:n maalihanoja

LIIGA / Ennakko
HIFK on tehnyt tällä kaudella paljon maaleja, Tappara päästänyt vähän.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Keskiviikkona Helsingin jäähallissa HIFK ja Tappara iskevät yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Joukkueet lähtevät otteluun varsin erilaisista lähtökohdista.

HIFK on ottanut maajoukkuetauon jälkeen kaksi voittoa kotihallissaan. Ensin kaatui CHL:n kamppailussa Fribourg-Gottéron ja liigapaluussa joukkue otti täyden pistepotin TPS:ltä.

Tapparan lokakuu sujui lennokkaasti ja kattoi alkukangertelujen jälkeen yhdeksän ottelun voittoputken. Synkkä marraskuu on kuitenkin ollut tamperelaisille entistäkin synkempi, sillä kuun kaikki viisi ottelua CHL-pelit mukaan lukien ovat päättyneet tappioon. Viimeisimpänä pisteet kirvesrintojen nenän edestä nappasi paikallisvastustaja Ilves 4-1-voitollaan.

Keskiviikon kamppailu on joukkueiden ensimmäinen tällä kaudella. Viime kauden neljästä kohtaamisesta Tappara vei kolme. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin sijoilla seitsemän ja kahdeksan. Otteluita helsinkiläisillä on tosin kolme vähemmän pelattuna.

Tapparan vai HIFK:n tahtiin?

Tapparan peleissä on tehty keskimäärin alle neljä maalia ottelua kohden. Luku on sarjan pienin. Samassa kiteytyy myös joukkueen pelin ilon ja surun aiheet. Alivoimapelaaminen on sarjan toiseksi parasta, mutta ylivoimalla joukkue hakkaa päätään seinään ollen heikointa. Etenkin vieraskaukaloissa ylivoiman tehottomuus on murheenkryyni, mutta siitäkin huolimatta joukkue on kerännyt vieraskaukaloista eniten pisteitä.

HIFK:n otteluissa tilanne on päinvastainen. Helsinkiläisten otteluissa on tehty lähes kuusi maalia ottelua kohden, Liigan eniten. Ylivoima on ajoittaisesta aneemisuudestaan huolimatta tehokasta, alivoimalla on vielä paljon parantamisen varaa. Punapaitojen onneksi joukkue ottaa vähiten kahden minuutin rangaistuksia ja näin minimoi aikansa alivoimalla. Lähtökohdat otteluun ovat siis varsin päinvastaiset.

Illan kamppailun päänäyttämönä toimii keskialue. Tappara puolustaa vahvasti, ajoittain jopa passiivisesti keskialueella. Mikäli HIFK mielii voittaa, on sen terävöitettävä omaa kiekollista pelaamistaan, sillä joukkueella on ajoittain suuria vaikeuksia löytää aseet tiiviin keskustan purkamiseen muutoin, kuin päätykiekoilla.

Seuraa Heitä

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

Rask on saanut kuivan alkukauden jälkeen työlleen myös tulosta. Mies oli toimi viime torstaina kahdella maalilla ja kolmella pisteellään voiton takuumiehenä.

Tuukka Mäntylä #18 |

Puolustaja

Mäntylä on kerännyt tällä kaudella vasta 16 rangaistusminuuttia, mutta tuo tullessaan myös katsomoon seurattavaa. Yksi vankan puolustuksen tukipilareista.

» Lähetä palautetta toimitukselle