Kirkkain kruunukaan ei ole naarmuton

LIIGA / Ennakko
Pelicans ja Tappara kohtaavat kauden kolmannen kerran Lahdessa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Maajoukkuetauko alkoi Pelicansin yllättävällä kotivoitolla KalPasta, kun vierasjoukkueen mykistävä yhdeksän ottelun voittoputki katkesi hämeenlinnalaisten mailoihin. Kahdessa aiemmassa joukkueiden kohtaamisessa Tappara on ollut etevämpi.

Joukkueet lähtevät otteluun erilaisista asetelmista. Tappara häilyy kotijoukkueen uhkakuvana sarjataulukossa toisella sijalla, kun Pelicans on pelannut ottelun vähemmän ja on vaatimattomammalla paikalla kolmanneksi viimeisenä. Toisaalta Pelicans käytti maaottelutauon harjoittelemiseen ja palautumiseen, mutta Tappara tahkosi vielä kaksi häviöön päättynyttä CHL-ottelua.

Monista loukkaantumisista kärsinyt kotijoukkue saa tällä viikolla vahvistuksia sairastuvalta. Moni lahtelainen kiekkokannattaja huokaa varmasti helpotuksesta. Luottosentteri Tyler Redenbach ja kaukalon sähköjänis Juhani Tyrväinen palaavat joukkueen kokoonpanoon, mikä on merkittävä vahvistus Pelicansille.

− Loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet meidän pelillisen identiteetin löytämistä, totesi Pelicansin urheilujohtaja Mika Saarinen.

Kokoonpanomuutokset ovat rasittaneet pussinokkia suuresti, sillä merkittävä osa joukkueen avainhahmoista on joutunut kannustamaan omiaan sairastuvan puolelta. Ketjukaverit ovat vaihtuneet tiuhaan, ja pysyvämpää otetta johonkin tiettyyn kentälliseen on pelaajien ollut lähes mahdotonta kehittää.

Pelicansin ulkomaalaisvahvistuksilta on odotettu kirkkaimman kruunun ottamista. Toistaiseksi Jordan Smothermanin ja Michal Repikin otteet eivät ole vastanneet sitä profiilia, mihin heidät on värvätty. Loistavilta maalintekijöiltä kaivataan tasaisempia otteita.

− Kyllä me aina odotetaan ulkomaalaispelaajilta sitä roolia, että he ovat meidän joukkueen kärkipelaajia, totesi Saarinen.

− Yksikään ulkomaalaishyökkääjä ei ole onnistunut ihan nappiin, mutta ei toisaalta flopannutkaan, lisäsi kotijoukkueen toimitusjohtaja Ilkka Kaarna.

Kirkkain kärki on vapissut Tapparallakin. Pekka Jormakka oli ensimmäisen kuukauden joukkueensa näkyvin hahmo, mutta ote lipsui ennen maaottelutaukoa. Laukaukset ja tehot vähenivät huomattavasti. Viimeisimmissä otteluissa entinen pelikaani sai aiempaa vähemmän peliaikaakin. 

Puolustukset mahdollistajana ja kompastuskivenä

Tamperelaiset pitävät ottelun ennakkosuosikin paikkaa jo pelkästä sarjataulukon sijoituksesta johtuen. Tosin kauden aiemmat kohtaamiset kielivät, että aivan läpihuutojuttuja eivät Tapparan voitot ole olleet.

Taukoa edeltävissä otteluissa Pelicansin puolustajat ovat haparoineet. Viisikkopuolustamisen merkitys on kasvanut elintärkeäksi, mutta mahdottomiin sekään ei ole pystynyt. Vastustaja on saanut erehdyksistä valitettavia maalipaikkoja, joita varsinkin Tapparan ykkösnyrkki varmasti kärkkyy.

Erityisesti tšekkipuolustajat Tomas Kudelka ja Josef Hrabal pitävät kotijoukkueen miinustilaston kärkipäätä. Pakkipari ei ole päässyt omalle tasolleen, vaikka potentiaalia on mahdottomasti.

− Hrabalilta ehdottomasti odotetaan enemmän hyökkäyssuuntaan pelaamista, kommentoi Kaarna.

− Kun ei tule tarpeeksi voittoja, niin toki miinuksia kertyy joukkueen kärkipelaajillekin, totesi Saarinen.

Tapparalla puolustus toimii kuin Juha Miedon hiihto aikoinaan. Se on kurinalaista ja vahvaa, johon vastustajien tulee pystyä vastaamaan samoilla piirteillä tai muuten voitto jää haaveeksi. Tamperelaisten hehkutettua maalivahtityötä ei sovi torstainkaan ottelussa unohtaa.

Kommenttien lähde: PelicansTV

Seuraa Heitä

Juhani Tyrväinen #12 | Luleå

Keskushyökkääjä

Tyrväinen palaa silmävamman jälkeen sairastuvalta torstai-illan otteluun. Hyökkääjän energinen ote jatkuu varmasti.

Pekka Jormakka #25 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Alkukauden tehoilija menetti parhaimman vireensä kuukautta ennen maaottelutaukoa. Ensimmäisessä kymmenessä pelissä hän teki tehot 5+3, mutta seuraavat kymmenen ottelua hän merkkautti vain kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle