TPS uusin opein hakemaan pisteitä Helsingistä

LIIGA / Ennakko
Tuoko uusi valmennus uutta vauhtia turkulaisille?
Kuva © Timo Savela
HIFK saa vieraita Turusta. TPS pelaa ensimmäisen liigaottelunsa uuden valmennusjohdon alaisuudessa ja hakee kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Tuoko Miika Elomo uutta virtaa turkulaisten riveihin vai jatkuuko koko kauden kestänyt korpivaellus vieraskentillä?

HIFK palasi maaottelutauolta tiistaina voitokkaasti, kun se nappasi CHL:ssä Fribourgin päänahan lukemin 3-1. Liigassa joukkueen otteet ovat ailahdelleet jopa pelien sisällä ja kauden alun viiden ottelun pisteputken jälkeen voittoja ja tappioita on tullut lähes tasatahtiin.

TPS on sarjan heikoin vierasjoukkue. Saldo matkapeleistä on murheellinen, kun kahdeksasta ottelusta on kasassa vain yksi piste ja maaliero murskaava -19. Valoa tunnelin päässä oli näkyvissä jo uuden valmennuksen debyyttiottelussa, kun joukkue raapi 4-3–vierasvoiton Raumalta tiistain CHL-ottelussa. Jatkopaikkaan voitto ei silti kantanut, vaan turkulaisten matka eurokentillä loppui.

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. Aiemmista otteluista kumpikin on päättynyt kotijoukkueen eduksi maalin erolla. TPS voitti Turussa 4-3 ja HIFK Helsingissä 5-4. Otteluiden tehomies on turkulaisten Matias Sointu kolmella maalillaan.

Elomo ja Söderholm avaavat kautensa Liigassa

Suurin mielenkiinto ottelussa suuntautuu TPS:n tuoreeseen valmennusosastoon, jota johtaa Miika Elomo. Vajaassa viikossa on turha odottaa totaalista suunnanmuutosta, muut tiistain ottelussa TPS pelasi energisesti ja Elomo nostikin ottelun jälkeen tyytyväisyytensä joukkueen työmoraaliin.

Energisyys ja työmoraali nousevat ottelussa vierailijoiden suurimmiksi valteiksi. Mikäli HIFK pääsee pelaamaan mukavuusalueellaan, joukkue vienee ottelun nimiinsä, mutta virheherkän puolustuksen painostaminen ja heikon maalineduspelaamisen hyödyntäminen tarjoaa vieraille mahdollisuuden voittoon.

TPS:llä penkin takana seisoo uusvanha valmentaja, HIFK:lla takalinjoilla luistelee uusvanha kapteeni. Toni Söderholm loukkasi itsensä ennen kauden alkua pelatuissa CHL-otteluissa ja menetti Liigan runkosarjan ensimmäiset 18 ottelua. Söderholm palasi kaukaloihin tiistaina yli kahden kuukauden poissaolon jälkeen ja miehen otteissa näkyi pelaamattomuus, mutta tärkeämpänä seikkana miehen olemus rauhoitti koko helsinkiläisten takalinjojen toimintaa.

Koskirannan merkkipaalu

TPS:n Tero Koskiranta pelaa uransa 400 liigaottelun. Paimiossa syntynyt Koskiranta on Espoon Kiekkoseuran kasvatti ja pelasi uransa ensimmäiset pääsarjaottelut Espoon Bluesin riveissä kaudella 2006-07. Espoosta matka jatkui SaiPan ja Pelicansin kautta TPS:n miehistöön, jossa on meneillään kolmas kausi.

399 ottelussa on syntynyt 191 tehopistettä ja palkintokaappi on saanut täytettä kahden hopeisen mitalin verran, ensimmäinen Bluesin riveissä keväällä 2008 ja jälkimmäinen Pelicansissa kauden 2012 päätteeksi.

Seuraa Heitä

Toni Söderholm #26 |

Puolustaja

Kapteenin paluuta on odotettu koko runkosarjan ajan kuin kuuta nousevaa. Nyt Söderholm palaa kentälle ja miehellä on edellytykset rauhoittaa helsinkiläisten puolustus ja ennenkaikkea tuoda uusi vaihde takkuilleeseen avauspelaamiseen.

Radek Smolenak #70 | Slovan

Laitahyökkääjä

Sadatta liigapistettään hakeva Smolenak voi aiheuttaa harmaita hiuksia punapaitojen puolustukselle. HIFK:n ongelmat ovat oman maalin edustalla ja juuri siellä Smolenakin on todettu olevan vahvimmillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle