Marrastauko lusittu – Liiga jatkuu Kuopiossa

LIIGA / Ennakko
Eero Kilpeläinen torjui Tampereella voiton KalPalle.
Kuva © Jarno Hietanen
Liigaseuraajien valinta tiistai-illan peliksi on helppo, sillä otteluohjelmassa on vain yksi kamppailu. Niiralan montussa vastakkain asettuvat alkukauden sensaatio KalPa, sekä hyvään vireeseen ennen maajoukkuetaukoa vertynyt Ilves.

KalPan alkukausi on ollut erinomainen. Viime kaudella jumboksi jäänyt savolaisryhmä löytyy ensimmäisen maajoukkuetauon jälkeen kolmannelta sijalta. KalPan valtti on ollut tasainen suorittaminen. Joukkue on onnistunut kääntämään tasaiset pelit suurella prosentilla itselleen.

Pienen varjon KalPan tauolle loi kaksi viimeisintä ottelua, joista tuloksena olivat kauden ensimmäiset peräkkäiset tappiot. Kotiluolassa hävitty Tappara-peli oli KalPalle kauden ensimmäinen pisteetön kotiottelu.

Ilveksen kausi on ollut nousujohteinen. Ensimmäiset seitsemän ottelua tuottivat vain kaksi voittoa, mutta viimeisimmästä kymmenestä ottelusta saldona on seitsemän voittoa. Ilveksen pistekeskiarvo on Liigassa kahdeksanneksi paras, mutta vähäisin ottelumäärä pitää tupsukorvat kymmenennellä sijalla.

Tamperelaisten ilonaiheena ovat olleet joukkueen nuoret vastuunkantajat. Teemu Rautiainen on tehtaillut jo 15 pistettä ja Aleksi Mustonen 11. Ketjun nuorin lenkki Roope Hintz kasasi edellisessä HIFK-pelissä kolme syöttöpistettä ja nosti pistepottinsa yhdeksään.

Pelkästään nuorten varaan Ilves ei ole nojannut. Joukkueen kapteeni Sami Sandell ja kesken kauden saapunut Vojtech Polak ovat onnistuneet myös hyvin. Lisäksi KalPassakin pelannut Tapio Laakso on heilutellut maaliverkkoja jo seitsemän kertaa.

Laakso onnistui myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Lokakuun puolivälissä pelatussa ottelussa Laakso iski kaksi maalia, mutta voittoon saakka se ei aivan riittänyt. KalPa haki Janne Keräsen kahdella osumalla ja Kasperi Kapasen voittomaalikilpailun onnistumisella Tampereelta kaksi pistettä.

KalPan ongelmana on ollut maalinteko. Viidessä edellisessä ottelussa kuopiolaiset ovat onnistuneet maalinteossa vaivaiset kahdeksan kertaa. Toisaalta KalPan verkkoon on tehty maaleja vähiten koko Liigassa. KalPan pistepörssiä ovat hallinneet Tšekin maajoukkueessakin Helsingissä pelanneet Michal Birner ja Tomas Kubalik.

Tauon jälkeiset pelit ovat monesti arvoituksellisia. Ilves matkusti Kuopioon jo maanantaina, joten energiataso on molemmilla paras mahdollinen. Energian suuntaaminen oikeisiin asioihin ja huolellisuus ovatkin tiistai-illan avainasioita.

Seuraa Heitä

Tapio Laakso #71 |

Keskushyökkääjä

KalPassa liigauransa aloittanut sentteri maalisaldo on jo seitsemän. Saldo on tismalleen sama kuin Laakson kahden edellisen kauden yhteinen maalimäärä.

Jussi Timonen #46 |

Puolustaja

Seitsemännen peräkkäisen kauden KalPassa aloittanut peruspuolustaja on tehnyt oman hommansa. Tehotilaston +9 on koko Liigan kolmanneksi paras.

» Lähetä palautetta toimitukselle