Slaavilainen visiitti Isonmäen retroiltaan

LIIGA / Ennakko
Tätä on luvassa myös tiistain kamppailussa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Perinteiset punapaidat kohtaavat toisen kerran tällä kaudella, kun HIFK saapuu Ässien vieraaksi. Ottelua sävyttävät myös nostalgiset pelipaidat ja urkumusiikki.

Ässät ja HIFK majailevat sarjataulukossa melko lähellä toisiaan, mutta porilaisisännillä on kaksi peliä enemmän pelattuna. Tiistain ottelussa kyse on jo aika tärkeistä sarjapisteistä, sillä molempien joukkueiden lokakuu olisi voinut sujua paremminkin.

Viidestä viimeisestä pelistään HIFK on hävinnyt kolme ja Ässät neljä kamppailua.

Helsinkiläisvieraat saivat riveihinsä vahvistusta, kun Nikolai Goldobin saapui lainapestillä Liigaan. Nuorukainen onkin jo väläyttänyt potentiaaliaan ja iskenyt kuudessa pelissä viisi tehopistettä.

Tomas Zaborskyn paluu nostaa tätäkin enemmän mielenkiintoa. Slovakkihyökkääjä pelasi kaudet 2009-2012 Porissa ja nautti hyvin suurta arvostusta joukkueen keskuudessa. Zaborskyn tuttuja on siis sekä Ässien pelaavassa kokoonpanossa että valmennuksessa.

Parhaalla ässäkaudellaan Zaborsky iski 52 ottelussa tehot 35+24.

Ässät lähtee parantamaan suoritustaan joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.

− Viimeksi emme päässeet HIFK:ta vastaan edes kovin lähelle. Huomiota kiinnitetään myös heidän pelinopeuteensa, pohtii Ässien valmennusryhmään kuuluva Jere Härkälä.

− Heillä on melko nuori peräpää, sitä meidän on pystyttävä paineistamaan. Lisäksi on kyettävä puolustamaan laadukkaasti.

Kotijoukkueen lokakuu on ollut melko vaisu. Valmennuksen lanseeraamasta 12 ottelun jaksosta alkaa tiistaina viimeinen viikko.

− Ei voi olla täysin tyytyväinen, kun pisteitä on kertynyt näin vähän. Ei meillä silti ole ollut suurta pelillistä ongelmaa. Pientä tuskaisuutta toki on olemassa, mutta kyllä ilmapiirikin on säilynyt ihan hyvänä, toteaa Härkälä.

− Pelien kääntyminen on ollut pienestä napsusta kiinni. Suunta ei kuitenkaan käänny automaattisesti, vaan se on käännettävä kovalla työnteolla.

Ottelun juhlatunnelma virittyy Ässien seurahistorian ensimmäisestä pelistä HIFK:ta vastaan. Kyseinen ottelu pelattiin 26. lokakuuta 1967. Kotijoukkue pelaa avauserän ajan kauden 1967-1968 pelipaidoilla.

Seuraa Heitä

Jyri Marttinen #58 |

Puolustaja

Paljon kokenut Marttinen on valahtanut joukkueensa miinuskuninkaaksi. Jämäkältä puolustajalta vaaditaan jäähyttömämpää ja riskittömämpää oman alueen puolustamista.

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Zaborsky jätti unohtumattoman vaikutuksen porilaiseen kiekkoiluun. Toisella visiitillään Liigassa slovakki on yllättäen kunnostaunut maalien syöttäjänä. Onnistuuko vanhaa seuraansa vastaan myös maalinteossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle