Äärimmäiset päät lyövät yhteen Kisapuistossa

LIIGA / Ennakko
SaiPa-laukausten on oltava laadukkaampia, jos joukkue mielii kaataa HPK:n.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Kisapuiston tiistai-illassa kohtaavat kuntopuntarin äärimmäiset päät. Upeasti kautensa aloittanut SaiPa on viime viikkoina hyytynyt, jäätynyt ja sulanut. Kaikki näistä kolmessa viimeisessä ottelussa. Vierailija HPK puolestaan porskuttaa peräti seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Kotijoukkue SaiPa on viimeisen kolmen viikon aikana taistellut sarjapisteistä, mutta ei ole onnistunut nappaamaan täysiä sarjapisteitä viimeiseen kuuteen otteluun. Yksi syy monien joukossa on maalinteon vaikeus ja tarkemmin sanottuna laukaisujen laatu.

SaiPa on hyökännyt innolla ja pitänyt viimeisessä kuudessa ottelussa vastustajan maalivahdin lämpimänä ampuen keskiarvollisesti 55 laukausta ottelua kohti. Maalille asti näistä on päässyt vain vain reilu puolet, mikä ei yksistään selitä maalinteon takkuilua, mutta antaa jonkinlaista osviittaa.

SaiPan edellinen kotiottelu Ilvestä vastaan päättyi 0-3 tappiolukemiin. Vanha sanonta, jossa vastustajan maalivahdista tehdään sankari päti SaiPaan enemmän kuin hyvin, sillä joukkueen 56 laukauksesta 32 päätyi Juha Järvenpään suojuksiin. Muut kolisivat enemmän tai vähemmän joustokaukalon laitoihin.

Kakkosketju Dave Spina, David McIntyre ja Tommi Jokinen ovat vastanneet yli kolmanneksesta SaiPan maaleista. SaiPa kaipaa nyt maalintekovastuuta joukkueen kolmelta muulta kentältä, sillä joukkue kuin joukkue tietää viimeistään nyt ketjun vaarallisuuden.

− Alkukaudesta oli enemmän ylivoimaa ja pelit ratkaistiin niissä. Se toimi hyvin. Ei vain ole tullut onnistumisia niin paljon mitä haluaisimme. Tottakai se olisi hyvä jos kaikki neljä kenttää pystyisivät tekemään pisteitä, mutta siihen ollaan pikkuhiljaa tulossa, uskoi SaiPa-hyökkääjä Tomi Leivo Ilves-ottelun jälkeen.

Tuleva viikko osoittaa mihin Sputnik-laiva on seilaamassa. Hitaasti, mutta varmasti ylävirtaan kohti satamaa vai alavirtaan kohti vesiputousta.

HPK on se toinen ääripää

HPK on täysin päinvastaisessa suunnassa oleva joukkue. Joukkueen ykkösketju ja etenkin edellisessä joukkueiden kohtaamisessa HPK:lle voiton lähes yksinään hoitanut Jesse Saarinen, on sellaisessa liekissä, että liigan on parempi tarkistaa joukkueiden pelipaitojen paloturvallisuus lähiaikoina.

Mikäli Saarinen jatkaa pistetehtailuaan läpi kauden samalla tavalla, voivat suurinta ääntä pitävät oikeutetusti ruveta pikkuhiljaa vaatimaan, että peliasut valmistetaan tulevaisuudessa samasta kankaasta kuin katsomossa näkyvät tifot.

Erona kotijoukkueeseen on se, ettei HPK ole pelkästään yhden ketjun varassa. Kun SaiPan peli on edellisissä otteluissa hyytynyt vastustajan pysäyttäessä joukkueen kakkosketjun, on HPK:lta löytynyt tasaisesti onnistujia jokaisesta ketjusta.

Menneellä viikolla HPK nousi kahdesti kahden maalin takaa kolmannessa erässä ensin rinnalle ja lopulta ottelun voittoon. Ensin SaiPa kaatui jatkoajalla Saarisen nostettua joukkueen ensin tasoihin vajaassa kahdessa minuutissa ja seuraavassa ottelussa TPS:ää vastaan Joni Tuulola toi joukkueensa tasoihin viimeisen kymmenen minuutin aikana.

Jokainen osa-alue on Pasi Arvosen johtamalla HPK:lla sellaisessa kunnossa, ettei suurempaa hätää ole tällä hetkellä. Joukkueen maalivahti Juuse Saros kipuaa hitaasti mutta varmasti kohti maalivahtitilaston kärkisijoja, puolustus toimii tasaisen varmasti ja säestää hyökkäystä, sen tuottaessa maaleja leveällä rintamalla.

Paljoa enempää valmentaja ei voi joukkueeltaan pyytää.

Seuraa Heitä

Sam Lofquist #3 |

Puolustaja

Liigan kolmanneksi eniten laukauksia, mutta huonolla prosentilla. Onnistuuko Lofquist heiluttamaan verkkoa kolmannen kerran tällä kaudella?

Jesse Saarinen #77 |

Laitahyökkääjä

Edellisessä kohtaamisessa napsautti SaiPan selkärangan kahdella salamamaalilla reilussa minuutissa. Onko tänään lisää luvassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle