JYP haluaa pitää huikeat putkensa hengissä

LIIGA / Ennakko
Marko Virtanen on piiskannut suojattinsa hyvään lentoon.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lauantain kärkikamppailu nähdään Jyväskylässä, kun vastakkain asettuvat JYP ja Kärpät. Molemilla joukkueilla on alla ottelut edelliseltä päivältä, joten energiatasot muodostuvat kysymysmerkiksi. Kärpillä on myös katkottavanaan kaksi hurjaa putkea.

Viime aikoina lupaavasti pelannut JYP on voittanut kaksi edellistä otteluaan varsin selvällä maalierolla. Tiistaina Jyväskylässä kaatui TPS 6−2-lukemin ja perjantaina Pelicans Lahdessa samoin lukemin. JYP on erityisesti onnistunut tekemään omista paikoistaan maalin kovalla prosentilla.

Tuomas Pihlman on alkanut löytää kateissa olleen maalijyvänsä ja Jani Tuppurainen liitää jo kymmenen ottelun pisteputkessa. Kun mukaan lasketaan vielä Eric Perrin, on konkarien pistetehtailu ollut yksi suuri syy siihen, ettei JYP ole menettänyt pistettäkään tämän kauden kotiotteluissaan.

JYPin suurin ase on kuitenkin nimellinen kolmosketju, jossa Tuppuraisen lisäksi ovat pelanneet Markus Hännikäinen ja Anssi Löfman. Löfman oli perjantaina sivussa kuumeilun vuoksi, mutta se ei hidastanut ketjun pistetehtailua. Miika Lahden liityttyä kolmanneksi lenkiksi ketju vastasi JYPin kolmesta maalista.

JYPin uhkakuvana ottelun alla leijuvat läpi kauden vaivanneet ongelmat. Hurrikaaninutut ottavat varsin runsaasti jäähyjä, jotka väkisinkin kostautuvat jossain kohtaa suuremmalla kädellä. Lisäksi omalla alueella sattuu ajoittain nukahduksia, joiden avulla vastustaja on päässyt maalintekoon kuin varkain.

Riittääkö Kärppien bensa?

Kärpät on takkuillut pelinsä kanssa käytännössä koko alkukauden. Valoa tunnelin päässä on nähty kuitenkin tällä viikolla, kun matkaan tarttui kolmen pisteen voitto molemmista aiemmista otteluista. Tiistaina kotona kaatui Ilves ja perjantaina Ässät lukemin 2−1. Erityisesti ottelu Ilvestä vastaan antoi viitteitä paremmasta.

Kärpät on keskellä suurta ottelukuormaa, sillä oululaiset ovat pelanneet vähintään kaksi ottelua enemmän kuin mikään muu liigaseura. JYP aikookin ottaa kaiken edun irti Kärppien mahdollisesti vajaavaisemmasta energiatasosta.

− Iso helpotus meille pelata kotona. Kun pelaa viikon kolmannen ottelun vieraissa, puhutaan 30 prosentin edusta, sanoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Oululaisten urakka tuskin helpottuu JYPin vieraana. Kärppien historia Jyväskylässä on varsin mielenkiintoinen, sillä edellinen kolmen pisteen voitto Jyväskylästä löytyy lähes kahdeksan vuoden takaa. Kärpät voitti 22.11.2006 Jyväskylässä lukemin 0−4.

Tuolloin yhtenä sankarina toimi Mika Pyörälä, joka on viime aikoina löytänyt yhteisen sävelen Esa Pirneksen ja Patrick Davisin kanssa. Myös nuori Markus Nutivaara on säväyttänyt petopaidassa. Kärppien maalin suulla saatetaan nähdä loukkaantumisen jälkeen joukkueen vahvuuteen palannut Iiro Tarkki.

Seuraa Heitä

Markus Hännikäinen #33 | Adler Mannheim

Laitahyökkääjä

Hännikäinen on ylittänyt kaikkien odotukset tekemällä jo peräti 13 pistettä. Nuorukaisen arvo ei tule ainoastaan pisteistä, sillä Hännikäisen pelityyli on todella energinen ja ennakkoluuloton.

Arto Laatikainen #42 |

Puolustaja

Myös jyväskyläläisille varsin tuttu Laatikainen saapui paikkaamaan Kärppien vajetta puolustusosastolla. Nousisiko mestaruuden JYPin paidassa voittanut Laatikainen Kärppien sankariksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle