Liekehtivä Saarinen ja HPK vieraiksi Turkuun

LIIGA / Ennakko
TPS on saanut usein tuulettaa kotonaan.
Kuva © Timo Savela
Perjantain Liiga-kierroksella Turussa kohtaavat huimassa kotivireessä oleva TPS ja viiden ottelun voittoputkessa liihottava HPK. Artukaisissa on siis odotettavissa varsin kiihkeää vääntöä perjantai-illan kunniaksi.

HPK:n perjantai-ilta Turussa ei tule olemaan helppo. TPS on ollut kotijäällään vaarallinen vastus ja siitä hyvänä osoituksena toimii viime kotipeli Ässiä vastaan: turkulaispoppoo nousi vielä ensimmäisen erän 0−3-tappioasemasta 5−4-voittoon.

Jo seitsemän kotipeliä putkeen voittanut TPS haluaa varmasti antaa kotiyleisölleen lisää taidonnäytteitä. Tasainen pisteiden napsiminen kotikentillä on turkulaisille tärkeää myös siksi, että vieraskentillä TPS on ollut jo pidemmän aikaa saamaton.

Hiljattain jatkosopimuksen TPS:n kanssa tehnyt Tadas Kumeliauskas on ollut viime otteluissa kovassa iskussa. JYPia vastaan nuorukainen viimeisteli yhden maalin ja viime kotipelissä kertyi maalin lisäksi myös yksi syöttöpiste.

Ottelu on merkittävä erityisesti yhdelle TPS-pelurille. Maalivahti Teemu Lassila pelaa ensimmäistä kertaa entistä seuraansa vastaan.

− Valmennus ja pelaajat ovat vaihtuneet aikalailla sen jälkeen kun itse siellä pelasin, joten kovin paljon tuttuja ei enää ole. Tietysti pientä näyttöhalua Hämeenlinnaan suuntaan silti löytyy, totesi Lassila perjantain pelistä.

HPK kykenevä kiekon kanssa

Jos TPS onnistui viime kotipelissä nousemaan Ässien ohi, teki HPK saman tempun keskiviikkona SaiPaa vastaan. Kolmannen erän alussa SaiPa johti 3−1, mutta huimassa vireessä olleen Jesse Saarisen kaksi kahden minuutin sisään iskettyä häkkiä toivat HPK:n tasoihin.

Saarinen ja muu ykkösketju (Marek Viedensky, Eero Somervuori) ovat tällä hetkellä Kerhon vaarallisin osa-alue. Tulivoimaa löytyy kuitenkin myös muista ketjuista, sillä vahvoja syöttöjä ja kovia rannelaukauksia viljelevä Zach Hamill on ollut nappihankinta. Lisäksi ylivoimapelin kautta maalitiliään karttuvana pitänyt Tuomas Vänttinen on pitänyt huolen siitä, että myös kolmosketjun miehet ovat päässeet tehosarakkeisiin.

Kerhon kokonaismenestyksen kannalta merkittävää osaa on näytellyt kiekollisesti pärjäävä puolustus, joka rytmittää kääntöpeliä puolenvaihdoilla. Hyökkäyspäässä Kerho saa aikaan laitapelejä, joissa haetaan laukaisupaikkaa sentterille puolustusryhmittymän keskellä tai pakille viivassa.

Vastustajalle vaikeuksia aiheuttavat etenkin Craig Schiran, Joni Tuulolan ja Petteri Nikkilän nousut viivasta. Kolmantena vaihtoehtona on laitureiden syöksy laidasta keskelle - kuvio, jota etenkin Saarinen ja Hamill ovat hyödyntäneet useaan otteeseen.

Samat variaatiot toimivat ylivoimalla. HPK:n ylivoimapeli on ollut Liigan kärkeä.

Seuraa Heitä

Tadas Kumeliauskas #17 |

Keskushyökkääjä

Nuori liettualainen on saanut kovan pelivireen päälle viime aikoina. Tältä pelurilta voidaan odottaa maaleja myös HPK:ta vastaan.

Jesse Saarinen #77 |

Laitahyökkääjä

Saarinen oli yksi tärkeimmistä tekijöistä keskiviikon SaiPa-pelissä. Jos sama vire jatkuu Turussa, joutuu TPS kovan paikan eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle