Jämäpelistä huippukamppailuksi − Hämeenlinnassa odotetaan kapteenia ja paluumuuttajaa

LIIGA / Ennakko
Kuva © Timo Savela
Keskiviikon ainoassa liigakamppailussa kohtaavat HPK ja SaiPa. Viimeksi helmikuussa kohdanneiden joukkueiden lähtökohdat ja tunnelma ovat tällä kertaa aivan toiset.

Helmikuun 14. päivä 2014 elettiin Suomessa olympiahuuman aikaa. Liigassa oli päätetty siitä huolimatta pelata muutamia peleja maajoukkueen otteluhuuman päälle. Tämä näkyi myös HPK−SaiPa-ottelun yleisömäärässä, eikä HPK:n kehno menestys ainakaan parantanut sitä.

Tuolloin paikan päällä oli fyysisesti reilusti alle 2000 katsojaa. Ottelun ratkaisi jatkoajalla Jesper Piitulainen kapteeni Ville Kohon syötöstä. Täksi kaudeksi Lukkoon siirtynyt laitahyökkääjä kommentoi Jatkoajan otteluraportissa HPK:n tasoitusta ja ottelun ajankohtaa hyvin kriittisesti. 

− Paska maku jäi. Tuhat katsojaa pelissä ja kaikki näkivät varmaan, mitä tuossa lopussa tapahtui.

Tällä kertaa odotusarvo on huomattavasti suurempi. Sotšissa pelataan vain KHL-kiekkoa, ja molemmat joukkueet viilettävät pistemäärällään tasaisen kärjen tuntumassa. Yhden ottelun enemmän pelanneella SaiPalla on joukkueista piste enemmän. HPK on sarjataulukossa seitsemäntenä, mutta peräti neljä ottelua kuudentena olevaa Kärppiä vähemmän pelanneena.

Koho palaamassa kehiin

SaiPan kapteeni Koho on ollut viimeiset yhdeksän liigakamppailua sivussa loukkaantumisen takia. Joukkueen ehdottomasti tärkeimpiin pelaajiin kuuluva kapteeni on ollut tällä viikolla jo mukana joukkueensa harjoituksissa. Paluu tällä viikolla on mahdollinen.

Kotijoukkue HPK esittelee ottelussa yhden paluumuuttajan. KalPasta takaisin kasvattajaseuraansa palannut Heikki Liedes vahvistaa Kerhon alempia ketjuja. Koeajalla olevan ranskalaisen Nicolas Ritzin tulevaisuus seurassa on epävarma, ja Saku Salminen on kärsinyt pikkuvammoista, joten Liedekselle on luvassa todennäköisesti reilut 10 minuuttia peliaikaa illan kamppailussa.

Liedes on 21-vuotias HPK:n juniorikiekon kasvatti, joka vietti vuosina 2011-13 kaksi kautta USHL:ssa ja siirtyi sitten KalPaan viime kaudeksi. Viime kausi jäi kuitenkin vajaaksi vakavan aivotärähdyksen takia.

− Sivusta seuraaminen on turhauttavaa. Pelaan ammatikseni, ja elämä pyörii jääkiekon ympärillä. Kun se kaikki viedään yhtäkkiä pois, sitä on aika hukassa, kertoi Liedes loukkaantumisensa aiheuttamista tunteista Jatkoajalle lokakuun alussa.

Uusiutuneen KalPan kokoonpanosta löytynyt Liedekselle tällä kaudella tarpeeksi peliaikaa. Nyt nuorukainen uhkuu peli-intoa.

− Jäähallille kävellessä tuli sellainen tunne kuin olisi kotiin tullut, fiilistelee Liedes ottelun alla.

Seuraa Heitä

Heikki Liedes #90 | Tappara

Keskushyökkääjä

Suoraviivainen laitahyökkääjä ei ole lähtökohtaisesti mikään pistenikkari, mutta tuo Kerhon kokoonpanoon suoraviivaisuutta ja kokoa.

Aleksi Laakso #90 | Plzen

Puolustaja

On saanut vastuuta myös ylivoimalla, mutta pistetili on toistaiseksi ohut. Edelleen rahkeita parantaa.

Sam Lofquist #3 |

Puolustaja

Liikkuva puolustaja on naputellut tasaisesti pisteitä SaiPan takalinjoilta. Jälleen yksi SaiPan pelaajatarkkailun onnistumisista.

Johan Larsson #5 |

Puolustaja

Hämeenlinnalaisille toissakaudelta tuttu puolustaja siirtyi edustamaan täksi kaudeksi SaiPaa. Osataanko Hämeenlinnassa käyttää Larssonin heikkouksia hyväksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle