Länsirannikon turneen osa II

LIIGA / Ennakko
Edessä on viime kauden pronssipelin uusinta.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman lauantai-illassa kohtaavat sarjakärki Lukko sekä sarjakolmonen SaiPa. Kyseessä on siis kierroksen kärkikamppailu.

Ei Lukkoa aukaista. Siinä yksi huudoista, joka on kuulunut Rauman jäähallissa vuosien saatossa. Tällä hetkellä Lukon puolustuspelaaminen on kuitenkin sillä tasolla, että kyseisellä kappaleella ei ole käyttöä.

Vaikka Lukko onkin sarjan kärkipaikalla, joukkueen tekeminen ei vastaa sarjasijoitusta. Pari edellistä viikkoa olivat vielä hyviä puolustuspelaamisen kannalta, mutta kulunut viikko onkin ollut jotain ihan muuta.

Jos ottelussa pystyy tekemään viisi maalia, luulisi sarjajohtajan voittavan pelin jopa helposti. Mutta kaksi edellistä peliä ovat näyttäneet asioista sen karumman puolen. Puolustuspelaaminen on edelleen isossa roolissa, kun mittelöiden voittamisesta pelataan.

− En usko, että kenelläkään on tyytyväisyys hiipinyt puseroon. Päinvastoin, meillä on alla kaksi ottelua, joissa tuli liikaa maaleja omiin. Siinä meillä on petrattavaa, puolustaja Mikko Kousa myöntää ottelun aattopäivänä.

Parannettavaa tosiaankin on, eikä ihan vähääkään. Kahdessa ottelussa kun teet viisi pelitilannemaalia ottelua kohden ja saat saaliiksi vain kolme pistettä, jotain on paljon pielessä.

Kovassa otteluruuhkassa päävalmentaja Risto Dufva teki muutoksen pelaavaan maalivahtiin, ja oikeastaan siitä alkoi puolustuspelaamisen hapuilu. Nuori Oskari Setänen ei onnistunut Espoossa oikeastaan ollenkaan, eikä jo siellä kesken pelin tolppien väliin vaihdettu Ryan Zapolski ollut paljon parempi Oulussa.

Kaikki vika ei suinkaan ole maalivahdeissa, vaan tiivis viisikkopuolustus on ollut tämä viikon enemmänkin pekkaspäivillä. Ja tässä on se iso kysymys Lukon kannalta. Jopa sen verran iso, että Lukko-valmennus näki tarpeelliseksi mennä katsomaan SaiPan peliä oikein paikan päälle Poriin.

Kaksi vuoristoratapeliä takana, ja vastaan tulee luisteluvoimainen SaiPa. Miten pysytään liikkeessä mukana, mutta ei samalla pelata itseään ulos puolustusvelvoitteista? Lisää purtavaa Lukko-valmennukselle tuo se, että SaiPa on ainoa joukkue, jolle Lukko on hävinnyt tällä kaudella saamatta pistettäkään. Kun vielä muistetaan se, että joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Lappeenrannassa oli täysin SaiPan kontrollissa, Lukon urakka kotikaukalossa ei todellakaan ole helppo.

Pelituntuman merkitys

SaiPa saapui hyvin valmistautuneena torstaina Poriin ja haki sieltä kaksi sarjapistettä perjantai-illan kamppailusta. Lappeenrantalaisten hyvän tuloksen takana oli loistava kolmas erä, jossa joukkue ajoi väkisin ja osin porilaisten lahjoitusten kautta Ässien ohi itsensä ottelun voittajaksi.

Hyvä päätöserä onkin se kivijalka, johon Pekka Tirkkosen joukkue nojaa Rauman ottelussa. Parempi pelituntuma, jalkaa liikkeelle ja näiden kautta pyritään sekoittamaan Lukon pelisysteemit.

Lukon ylivoimapelaaminen on ollut viime viikkoina hyvällä mallilla. Niin Espoossa kuin Oulussakin Lukko sai todellisen ratkaisupaikan ottelun lopussa, mutta ne joukkue jätti käyttämättä. Muuten kyllä sinikeltaiset ovat ollet tehokkaita, joten jäähyaitiosta SaiPa tuskin peliä tulee voittamaan.

Kokoonpanoihin tuskin on tulossa muutoksia kummankaan osalta. Kotijoukkueesta on muutama pelaaja toipilaana, eikä sieltä ole tulossa apua. Vierasjoukkueen osalta kapteeni Ville Koho ei lähtenyt ollenkaan mukaan länsirannikolle, mutta muuten joukkue on terve.

Seuraa Heitä

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Ratkaisi sinikeltaisten edellisen pelin Oulussa komealla maalillaan. Miten käy kotiyleisön edessä?

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

Isossa roolissa SaiPan voittaessa Porissa. Pystyykö samaan 50 kilometriä etelämpänä?

» Lähetä palautetta toimitukselle