Ilveksen pisteputkelle vahva haastaja Keski-Suomesta

LIIGA / Ennakko
Tapio Laakso on löytänyt itsestään maalintekijän.
Kuva © Jarno Hietanen
Tällä viikolla kauden ensimmäisen vierasvoiton ja voittoputken saavuttanut JYP saapuu Hakametsään haastamaan Ilveksen. Tamperelaiset pelasivat viimeksi keskiviikkona ja yrittävät JYPiä tuoreemmilla jaloilla jatkaa pisteputkeaan.

Sarjataulukossa Ilves on JYPiä seitsemän sijaa alempana, mutta piste-eroa on vain viisi pistettä. Lisäksi Ilves on pelannut kaksi ottelua vähemmän, eli voittamalla rästiottelunsa tupsukorvilla on mahdollisuus nousta JYPin ohi.

Ilveksen voittoputki katkesi keskiviikkona KalPaa vastaan. Joukkue on saanut kerätä voimiaan, kun taas jyväskyläläiset pelasivat hankalan kotiottelun HIFK:ta vastaan.

Tupsukorvat saavat parhaan pistemiehensä Teemu Rautiaisen takaisin kokoonpanoon tämän oltua pelikiellossa KalPaa vastaan. Tapio Laakso jatkoi vahvassa vireessä ja iski keskiviikkona kaksi maalia. Puolustavana sentterinä tunnettu Laakso on hieman yllättäen Ilveksen paras maalintekijä.

Alexander Ruutun ennustettiin tekevän tällä kaudella läpimurtonsa, mutta toisen polven kiekkoilija pelaa edelleen nollatehoilla. Myös Joonas Riekkiseltä on lupa odottaa enemmän kuin yksi syöttöpiste.

JYP nappasi vasta tämän viikon tiistaina kauden ensimmäisen vierasvoittonsa ja voitti samalla ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi peräkkäistä ottelua. Perjantain ottelu HIFK:ta vastaan ei ollut JYPiltä hyvää peliä, mutta jyväskyläläiset onnistuivat kuitenkin taistelemaan voiton.

Alkukauden tehot olivat lähes täysin Eric Perrinin ja Jani Tuppuraisen varassa. Pikku hiljaa tehoja on alkanut löytyä laajemmalta rintamalta. Ainakin hurjasta rannelaukauksestaan tunnetulta Markus Nenoselta odotetaan enemmän kuin toistaiseksi nähdyt kaksi maalia.

JYPillä on Ilvekseen verrattuna tuoreempi pelituntuma, myös henkisen kantin pitäisi keskisuomalaisilla olla kohdillaan. Ilveksen liikkuva ja aktiivinen pelityyli voi kuitenkin olla haasteellinen JYPille, kun alla on edellisen päivän rankka peli ja matkustus vieraskaukaloon.

Seuraa Heitä

Tapio Laakso #71 |

Keskushyökkääjä

Iski kaksi maalia KalPan verkkoon ja rikkoo tällä menolla kirkkaasti aikaisemmat ennätyksensä.

Mikko Salmio #46 |

Laitahyökkääjä

Vauhdikkaan laiturin pistetili on vielä varsin laiha, mutta alivoimalla on riittänyt vastuuta. Potentiaalia on myös pistetehtailuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle