Taito vastaan tiivis viisikkopeli - jatkaako JYP kotivoittojen putkea

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko JYPin ja Markus Hännikäisen loistava otteet kotiotteluissa?
Kuva © Timo Savela
Perjantai-iltana HIFK:ta kotona isännöivä JYP ei ole hävinnyt vielä yhtään kotiottelua. Kummallakin joukkueella on viimeistä kolmesta ottelusta kaksi tappiota, joten voiton merkitys on henkisesti erittäin tärkeä.

JYPin Kahden viikon vieraskiertue päättyi tiistaina kauden ensimmäiseen vierasvoittoon. Ensimmäiset pisteet vieraskaukalosta tulivat Pelicansin kustannuksella.

Konkarikaksikko Eric Perrin ja Jani Tuppurainen on ollut JYPin syömähammas alkukaudesta. Yli piste per peli tahdilla otteluita tahkonnut valjakko on suuressa roolissa myös perjantaina.

Kotiotteluissa tulitukea on tullut laajemmalla rintamalla kuin vieraissa. Markus Hännikäinen ja Juuso Ikonen ovat esiintyneet pirteästi. Jokereissa rymistelijän roolissa ollut Hännikäinen on iskenyt 12 otteluun upeat tehot 4+5=9, jotka ovat miehelle jo tässä vaiheessa kautta ennätyspisteet.

JYPin ylivoima on toiminut varsinkin kotona. Ylenpalttinen vastuun siirtely maalipaikoissa on loppunut.

Kahden viikon tauko kotiotteluista ennakoi erittäin latautunutta kotijoukkuetta. Päävalmentaja Marko Virtanen totesi rasituksen olevan juuri nyt kova, mutta perjantai ja HIFK sytyttävät aina.

- Juuri nyt on todella kova rypistys takana. Kahdeksan päivän aikana neljä vierasottelua. Lahdessa oli energiat jo vähissä, mutta saatiin kairattua sieltä erittäin tärkeä voitto.

Rypistys on verottanut myös JYPin pelaajarinkiä. Tiistaina kokoonpanoon palannut Mikko Kalteva sai uuden vamman ja Miika Lahti joutui jättäytymään pois harjoituksista. Kummankin pelaaminen HIFK-ottelussa on epävarmaa.

Petolauma on nälkäinen

Sarjataulukossa viidentenä majaileva HIFK on viimeisessä kahdessa ottelussa päästänyt yhdeksän maalia omiin. Vastaavasti joukkue on ollu tehokas ja onkin tehnyt tässä vaiheessa toiseksi eniten maaleja Lukon jälkeen. Joukkueen paras pistemies on Tomas Zaborsky (1+8=9).

Perjantai-illan kiinnostavin nimi vierasjoukkueen riveissä on kuitenkin nuori Nikolai Goldobin. 19-vuotias viime kesän ykkösvaraus on tehnyt kahdessa pelaamassaan ottelussa tehot 1+2. Nuorella pelaajalla on vielä pitkä matka kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi, mutta yksilötaitoa löytyy paljon.

HIFK lähtee haastamaan JYPiä erityisesti taidollaan. Tämän tiedostaa myös JYP-luotsi Virtanen.

- HIFK pelaa reipasta hyökkäyspeliä ja luottaa runsaaseen yksilötaitoon. Siinä on myös meidän iskun paikka.

Vuosien varrella JYP on osoittanut, ettei Jyväskylästä pisteitä ole tarjolla ilman erittäin hyvää puolustuspeliä, sillä viimeisin voitto on maaliskuulta 2013. HIFK:n suurin haaste tuleekin olemaan se, että kuinka tiiviinä joukkue pystyy pelaamaan. JYP tulee rokottamaan armotta, jos puolustuspelaaminen ei ole huipputasolla.

Helsinkiläisten suurimmat aseet ovat ylivoimapelaamisessa ja maalin suulla. Kissalauman veräjän suulla pelaava Ville Husso on ollut yksi alkukauden parhaista maalivahdeista.

Seuraa Heitä

Mikko Luoma #5 |

Puolustaja

Viime kaudella pahasti alisuorittanut Luoma on löytänyt itseluottamuksen uudelleen. Tekee rohkeita ratkaisuja kiekollisena, mikä näkyy myös tulostaululla.

Nikolai Goldobin #87 | Metallurg

Laitahyökkääjä

Kiinnostavin nimi vieraiden kokoonpanossa - edelleen. Mitä nuori hyökkääjä saa aikaiseksi tiiviisti puolustavaa joukkuetta vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle