Ilves haluaa jatkaa voittoputkessa

LIIGA / Ennakko
Pääseekö Ilves juhlimaan maaleja KalPaa vastaan?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Ilveksen peli on hyvässä nousukiidossa, sillä on alla on kolmen ottelun voittoputki. Tamperelaisia saapuu haastamaan vahvan alkukauden pelannut KalPa. Kuopiolaiset taistelevat sarjataulukon piikkipaikasta, mutta maalinteossa on vielä parannettavaa.

Liigaa on pelattu kuukauden verran, ja KalPa on kolmantena sarjataulukossa. Voittamalla Ilveksen kuopiolaiset nousisivat Lukon kanssa tasapisteisiin sarjan kärkeen. Ei KalPa vielä mestarisuosikkeihin kuulu, mutta alku on ollut vakuuttava.

Pekka Virran kiekkokontrollin nimeen vannova pelityyli on toiminut, ja Eero Kilpeläinen on maalilla torjunut varmasti. KalPaa vastaan onkin tehty vähiten maaleja. Hyökkäyspäässä kuopiolaiset tarvitsevat onnistumisia nykyistä enemmän ja laajemmalta rintamalta. Pohjois-Amerikasta kotiin palanneelta Kasperi Kapasesta odotetaan apua maalintekoon.

Ilves sai käännettyä neljän ottelun tappioputkensa kolmen pelin voittoputkeksi. Maalinteko on tupsukorvillekin ollut vaikeaa, tosin viime peleissä verkko on vastustajan päässä heilunut alkukautta useammin. Maalintekijäksi hankittu Mark Hurtubise sai viime viikolla lähteä tamperelaisseurasta, tilalle hankittiin jo aikaisemmin kuukauden koesopimuksella tšekkihyökkääjä Vojtech Polak.

Polak onkin aloittanut urakkansa lupaavasti. Ilveksen paras maalintekijä on kuitenkin neljä maalia iskenyt Antti Tyrväinen. Ainoastaan Sportissa ja Ässissä on paras maalintekijä tehnyt yhtä vähän maaleja.

Tampereella siis tuskin maaleilla juhlitaan. Ottelun viihdearvo ei kuitenkaan ole kiinni tehdyistä maaleista. Ilves haluaa varmasti taistella kotiyleisön edessä ja kasvattaa voittoputkeaan. KalPa on kuitenkin vierasjoukkueena pelannut hyvin. Kuopiolaiset ovat vieraskaukaloissa hävinneet varsinaisella peliajalla vain kaksi kertaa.

Seuraa Heitä

Martti Järventie #77 |

Puolustaja

Kokenut luottopuolustaja on toistaiseksi ilman pistemerkintöjä, ja tehotilasto on neljä pykälää pakkasen puolella. Valmennus luottaa konkariin edelleen, sillä pelipaikka löytyy kakkosparista.

Sami Mutanen #53 |

Laitahyökkääjä

Laituri raataa niin tasakentällisin kuin alivoimalla. Pistetilin aukeamista odotetaan, vaikka joensuulaislähtöinen taistelija ei Liigassa ole pistelinko koskaan ollut.

» Lähetä palautetta toimitukselle