Sarjakärki Bluesin kotivoittoputken haasteena

LIIGA / Ennakko
Bluesilla on kova työ pysyä Lukon kyydissä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Poikkeuksellisen vierasvoittoisella otteluohjelmalla kauden aloittanut Blues saa vastaansa Liigaa johtavan Rauman Lukon. Blues on pelannut kotonaan vasta kolmesti, kun kaikilla muilla kotipelejä on takana vähintään viisi ja TPS:llä jo seitsemän.

Monen muun joukkueen tapaan Blues on ollut kotonaan erittäin vahva, mutta vieraissa ei ole kulkenut. Espoolaisten kohdalla se näkyy sarjataulukossa ankarasti, sillä kahdeksan vieraspelin saldo on ollut vain yksi voitto, Tapparaa vastaan. Siinä mielessä sarjataulukko antaa ehkä väärän kuvan Bluesin tilanteesta. Toki on selvää, että joukkueella on paljon parannettavaa otteissaan, mutta tasainen keskikasti olisi lähempänä sitä tasoa, mihin joukkue kuuluisi viimeistä edellisen sijan sijaan.

Lukko on porskuttanut viime kierrokset vahvasti. Peräkkäisiä voittoja on Liigassa jo viisi, minkä lisäksi joukkue nappasi voiton viimeisestä CHL-alkulohkon ottelustaan. Suurena valttina joukkueella on ollut maalivahti Ryan Zapolski, joka on pelannut viimeiset ottelut yhden päästetyn maalin keskiarvolla.

Zapolski on toinen Liigan maalivahdeista, joka on ollut tolppien välissä kaikki mahdolliset liigapelien minuutit. Taso on kuitenkin säilynyt kovasta pelirupeamasta huolimatta hyvänä. Yhtä kovasti on työllistetty Tapparan Juha Metsolaa.

Molemmat joukkueet ovat vahvoja ylivoimajoukkueita. Bluesin kohdalla asiaa voi kuitenkin heikentää Kai Kantolan poissaolo, sillä hänen rooliaan maalin edessä on vaikea korvata. Puolustajat tarjoavat kuitenkin hyvin tulivoimaa, jos saavat siihen mahdollisuuden.

Bluesin joukkueessa leveys on suuri ongelma. Sellaista nelosketjua, jota voisi peluuttaa kymmenen minuuttia ottelussa, on ollut vaikeaa löytää. Timi Lahtisen
nostaminen kokoonpanoon Valtteri Virkkusen tilalle auttoi jonkun verran, mutta kun koeajalla ollut Nico Aaltonen jäi ilman sopimusta, Virkkunen palasi kokoonpanoon
ilman mainittavaa tulosta.

Lukon ongelmana ketjuissa on ollut kakkonen. Kakkossentteri oli ennakkokaavailuissa Henrik Koivisto, mutta ainakaan vielä hän ei ole vakuuttanut. Ketju kokee muutoksia tuleviin otteluihin laitahyökkääjä Janne Lahden loukkaannuttua.

Seuraa Heitä

Artem Iossafov #17 |

Laitahyökkääjä

Blues-debyytti toi heti maalin. Mestiksessä vahvasti pelanneelle pelaajalle on tarjolla iso rooli. Viime kauden liigavisiitit HIFK:ssa ja KalPassa eivät onnistuneet.

Jesse Virtanen #71 | Ambri-Piotta

Puolustaja

Lukko-puolustuksen tuntemattomampia nimiä, mutta häntä ei sovi aliarvioida. Avasi kauden maalisaldonsa lauantain pelin viime hetkien voitto-osumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle