HIFK ja TPS painivat pisteistä perjantai-illassa

LIIGA / Ennakko
TPS yrittää päästä HIFK:n sota-alueelle, missä kotijoukkue on ollut vahva tällä kaudella.
Kuva © Timo Savela
Hyvässä vireessä jatkava TPS saapuu taisteleman tärkeistä vieraspisteistä Helsinkiin. Turkulaiset ovat kolmen ottelun voittputkessa, kun taas HIFK puolestaan otti tärkeän kotivoiton Skellefteåsta tiistaina. HIFK esittelee yleisölle venäläisen taskuraketin, kun Nikolai Goldobin hyppää kaukaloon.

Ottelusta voi ennustaa tiukkaa, sillä turkulaiset ovat voittaneet kolme tasaista ottelua putkeen. Viimeisimpänä TPS kaatoi Lingköpingin CHL-ottelussa Ruotsissa. Turkulaisten voitot ovat tulleet taistelun kautta, eikä työmäärä vähene, sillä HIFK karvaa varsinkin ottelun alkupuoliskolla aktiivisesti kahdella hyökkääjällä.

Törmäsen HIFK pyrkii pelaamaan kiekkoa maalille suoraviivaisesti. TPS-pelaajien jalkojen on liikuttava tämän viikon matkustamisesta huolimatta. Jos HIFK voittaa suurimman osan irtokiekoista omalla alueellaan, jää vastustaja nopeasti kakkoseksi.

Turkulaiset ovat pelanneet hyvin kotihallissaan, mutta vierasotteluista TPS ei ole saanut Liigassa vielä pistettäkään. Lisäksi joukkue on tehnyt kolmessa vierasottelussaan vain viisi maalia. Alempien ketjujen on edelleen noustava tehokkaammin. Myös HIFK:ta junioreissa edustanut Otto Karvinen onnistui tekemään Liigauran avausmaalin. Myös HIFK:ta vastaan päävalmentaja Kai Suikkanen tarvitsee kaikilta neljältä kentältä onnistumisia.

HIFK on vain kerran jäänyt pisteittä Nordiksella. Stadilaiset ovat päästäneet viidessä kotiottelussa vain yhdeksän maalia. Tiistaina HIFK pelasi ehjän ottelun Skellefteåta vastaan, eikä suunnitelma juurikan muutu tänään. HIFK:n pelaamisessa heikkoa on ollut erikoistilannepelaaminen. Joukkueen ylivoima on ajoittain näyttänyt hyvältä, mutta suurimmaksi osaksi ylivoimakuviot ovat lässähteen tehottomaksi kiekonsiirtelyksi.

Tämän korjaamiseksi Antti Törmänen nostaa Nikolai Goldobinin Robet Leinon laidalle yhdessä Juuso Puustisen kanssa. Tuore 19-vuotias venäläisvahvistus tuo kaivattua juonikkuutta HIFK:n hyökkäyspäähän. Antti Törmäseltä on varmasti fiksu liike herätellä vaisusti pelannut Puustinen venäläistaiturin avulla.

HIFK:lta puuttuu edelleen kapteeni Toni Söderholm, mutta muuten pelaajien terveystilanne on hyvä. Pelaajia on kierrätetty, mutta suuria muutoksia tuskin nähdään tiistain voitetun pelin jälkeen. Nähtäväksi jää, jatkaako huippuvireinen Ville Husso maalilla, vai saako otteluruuhkan keskellä Kevin Lankinen näytönpaikan. 

Lyhyellä viiden ottelun sopimuksella pelannut Arto Laatikainen ei jatka enää TPS:n riveissä. Ykkösmaalivahti Teemu Lassila jätti ottelun Linköpingiä vastaan kesken huonvoitisuuden kesken, joten hänen pelaamisensa on vielä epävarmaa. Muuten TPS jatkaa samalla miehityksellä. 

Seuraa Heitä

Nikolai Goldobin #87 | Metallurg

Laitahyökkääjä

Vakuutti jo faneja San Josen harjoituskaudella, mutta paikka NHL-seuran kovassa hyökkäyksessä jäi vielä puuttumaan. Onko valmis Liigan fyysiseen peliin?

Otto Karvinen #21 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Edustanut HIFK:ta junioreissa. Pelannut hyvää kiekkoa TPS:n neloskentässä, ja ensimmäinen maalikin syntyi kotiottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle